Tre bøker alle burde lese i løpet av livet

Det finnes flere bøker med interessant handling og viktige budskap, men noen er faktisk så viktige at alle burde lese dem, uavhengig av hva slags bøker de leser til vanlig, og her er tre av dem.

I Wonder møter vi August «Auggie» Pullman. På grunn av en genfeil er Auggie født med et deformert ansikt, og har hatt hjemmeundervisning. Alt dette endrer seg når han skal starte i femteklasse og skal begynne på vanlig skole. Barn kan være fæle, og dette får Auggie oppleve på skolen. Men han opplever også vennskap, og at det viktigste ikke er å passe inn, men å være seg selv.

I republikken Gilead har religiøse grupper overtatt makten og innført et diktatur som har fratatt kvinner alle rettigheter. Befolkningen er delt inn i forskjellige kaster etter hva slags funksjon de har i samfunnet. Vi møter Offred, en «tjenerinne», en ung kvinne som kun har én oppgave i livet; nemlig å produsere barn. Som en følge av høy forurensning og seksuelt overførbare sykdommer, er det veldig få kvinner som kan få barn. Hvis hun ikke adlyder, vil hun bli sendt vekk for å dø en langsom død, men selv med denne trusselen kan ingen utslette Offreds livsvilje. Boken er fylt med paralleller til dagens samfunn, og forteller oss at vi aldri må ta rettighetene våre for gitt, men at de må kjempes for hver eneste dag.

En gruppe skolegutter blir strandet på en øde øy uten voksne, og dermed heller ingen regler. Øya oppleves først som et paradis, men de begynner å ha mareritt om et monster på øya, og guttene utfører etterhvert verre og verre handlinger. Boka viser at det finnes ondskap i alle, og hvor viktig det er med lover og regler dersom et samfunn skal fungere.

Selv mennesker som ikke liker bøker burde få med seg disse tre, de er verdt det.