Bøker med LGBTQ-representasjon

Bøker kan bidra til mange gode ting, blant annet ved å gi leseren mulighet til å finne karakterer de kjenner seg igjen i, og ved å introdusere lesere til forskjellige bakgrunner. Dette ser vi blant annet med LGBTQ-bøker, så vi skal se på et par tips til slike bøker nå.

Vi møter tvillingsøstrene Cath og Wren, som har skrevet fan fiction om et homofilt par fra Simon Snow-bøkene. Cath er redd for å begynne på universitetet, og flykter inn i fan fiction-skrivingen. Fangirl normaliserer homofili, og er også en fortelling om å overvinne frykten sin, og å våge å leve.

Simon har ikke kommet ut som homofil enda, men en e-post han har sendt til en gutt han har kontakt med kommer på avveie, og hemmeligheten hans står i fare for å komme ut, i tillegg til den andre guttens identitet. Nå må Simon tørre å tre ut av komfortsonen sin før han blir tvunget ut, samtidig som han er redd for å miste vennene sine, eller gutten han aldri har møtt, men som han er forelsket i. Det er en historie om å tørre å være den man er, og å akseptere at det er godt nok.

Serien introduserer oss til en verden med flere overnaturlige skapninger, men også kjærlighet. Vi møter Clary Fray, som finner ut at hun er en skyggejeger da moren hennes blir kidnappet, og som nå må gjøre alt for å få henne tilbake. Her finner vi også et homofilt par midt i handlingen, og dette blir aldri behandlet som en stor greie, for det er normalt, og helt greit.

Det finnes en rekke bøker som inkluderer LGBTQ. Slik kan mennesker som tilhører LGBTQ forstå at de ikke er alene, og at det de føler er normalt, samtidig som folk som ikke tilhører LGBTQ kan få forståelse for det, og dermed kunne møte alle mennesker med like mye respekt.