Hvordan få tilbake lesegleden

Uansett hvor dedikert man er til lesing, går de fleste en eller annen gang gjennom en «reading slump». Du prøver igjen og igjen å plukke opp en bok, men ingen holder på interessen, og du begynner heller med andre ting. Kanskje tenker du at du bare må finne en annen hobby, men det finnes faktisk tips til å få tilbake lesegleden.

Mange sliter med å komme i gang med lesingen igjen etter de har lest en litt tung serie, og med en avansert handling. Da kan løsningen være å plukke opp litt enklere lesestoff. Kanskje noe humoristisk, eller en spenningsbok hvor ting beveger seg så kjapt fremover at du ikke rekker å miste interessen. Mestringsfølelsen ved å klare å fullføre en bok kan mange ganger være nok til å komme i gang med lesingen igjen.

Når man først har gått lei, er det vanskelig å i det hele tatt ta seg tid til å forsøke. Dette er derimot viktig å gjøre dersom man skal klare å få tilbake lesegleden. Kanskje et kvarter rett før du skal legge deg? Så er du også rolig og avslappet før leggetid. -Det er to fluer i en smekk.

De fleste har én eller noen få sjangere de foretrekker, og man kan bli frustrert når denne sjangeren plutselig ikke fanger interessen lengre. Kanskje du trenger å lese noe helt annet enn det du pleier. Er du glad i fantasy? Hva med en bok uten noen form for magi? Glad i krim? -Eller en romanse.

Det er mye man kan gjøre for å få tilbake lesegleden, så det er lurt å ikke gi opp med det første. Samtidig er det viktig å huske at det er greit å ikke lese hver dag, og burde ikke gi deg dårlig samvittighet. Prøv ut litt forskjellig, så skal du nok se at lesegleden kommer tilbake når du minst venter det.