Hvordan beskytte boka på stranda

Det er sommer, og mange drar på stranda, enten her hjemme i Norge eller i et varmere land. Når man skal dit er det ofte fint å ha med seg lesestoff, så man har noe underholdning mens man ligger der og jobber med brunfargen. Likevel vegrer en del seg for å med seg bøkene på stranda, for de blir jo så lett skitne og ødelagte der, så hvordan kan man forhindre det?

Rene hender

Noe av det aller viktigste for å unngå at boka blir skitten på stranda, er å unngå skitne hender. Da er det ikke kun snakk om møkk, men også om solkrem. Det er viktig å smøre seg når man skal ligge i sola, men dersom man skal lese kan det være lurt å unngå solkrem på hendene. Slik slipper man flekker på boka, og man får også bedre grep på den når man ikke har den glatte solkremene på hendene.

Tørt underlag

Sørg for at boka aldri blir liggende på bakken eller mot bena dine. På bakken vil den bli dekket av sand, og dersom den ligger på bena dine vil den ganske fort trekke til seg svette og solkrem. Det kan derfor være lurt å enten ha et håndkle under boka, eller noe annet du kan ha under den for å unngå at noe trekker inn i boka.

Alternativ lesing

Det absolutt tryggeste for å beskytte boka er å ikke ta den med i det hele tatt, men det betyr ikke at du ikke kan lese. Hva med å prøve ut å lese en e-bok? Eller kanskje lydbok er mer din stil? Dersom du aldri har prøvd det ut før, kan det å beskytta boka di fra skade være den perfekte motivasjonen. Hvem vet, kanskje du ender opp med å like det?

Oppsummering

Stranda burde ikke være noen hindring for lesing, når man har så mange muligheter til å beskytte boka. Kanskje boka får være med til stranda denne sommeren?