Oppsummering #2: Februar 2017

goodbye-february

Februar  er snart over og det er igjen på tide å se litt på hva som er blitt lest og skrevet om før en ny måned overtar. Vet ikke hva jeg skal skylde på siden jeg ikke får lest mer enn det jeg gjør om dagene men jeg rakk/ rekker heldigvis «grensen» på 8 bøker med et nødskrik siden jeg har 100 sider igjen av homoboken.

 

BØKER LEST I FEBRUAR

 1. James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug – Roman – Norsk 2017 – Leseeks
 2. Nøtteskall av Ian McEwan – Roman – Oversatt- Leseks
 3. Jeg vet hva du driver med av Jakob Arvola – Noveller – Norsk 2017-Leseks
 4. Morsdag av Graham Swift- Roman – Oversatt – Lånt på eBokBib
 5. Denne boka er homo av James Dawson – Sakprosa- Oversatt – Leseeks
 6. Mellom to verdener av kathleen Grissom – Roman – Ovsersatt – Leseeks
 7. Brev til Victoria av Marcelo Puglia – Roman -Oversatt – Leseeks
 8. Homo av Anette Trettebergstuen og Bård Nylund – Sakprosa – Norsk 2017- Leseeks

7 Leseeks og 1 lånt på eBokbib, 5 romaner, 1 novellesamling og 2 Sakprosa, 3 av bøkene har vært om homofili. 3 av bøkene har vært norske av året og jeg har lest tilsammen 6 norske bøker anno 2017.

De to sakprosabøkene var på en måte veldig like men samtidig ikke. Dawson sin bok var den mest morsomme av dem, og det sier jeg med 100 sider igjen av den norske boken. Jeg vil anbefale begge to for de som vil vite mer om temaet.

Lysten til å blogge er ikke helt på topp for tiden men omtaler på bøkene kommer en eller annen gang i mars.

BØKER KJØPT 

Jeg har enda ikke bestilt noen bøker fra mammutsalget og har derfor bare kjøpt en eneste bok i hele februar!

  1. Første person og andre historier av Ali Smith

 

FRA BOK TIL FILM/ TV-SERIER & FILM

I februar så jeg to filmer basert på bøker jeg har lest tidligere, Lys mellom to hav som jeg har skrevet om her, og MissPeregrine og øyas hemmelighet som jeg skrev om her.

Lys mellom to hav var en god film men noe treg i forhold til hvordan jeg husker boken.

Miss Peregrine og øyas hemmelighet så jeg på kino i høst men når den kom på utleie på CD  måtte jeg se den en gang til – en herlig film!


SER FREMOVER MOT MARS

Laber leselyst/ liten tid/ surrer med hvem vet hva oppsummerer februar rimelig bra, mars kan bare bli bedre.

Jeg leste ikke Arv og miljø nå i februar så den har jeg på listen for mars sammen med Bøddel som er neste samlesingsbok. Så skal jeg lese En bønn for Venezia som er neste måneds bok i Heddas bokhyllelesing, ellers så blir det fritt frem for hvilke bøker jeg skal lese, men jeg håper at jeg kommer meg litt inn på gatene som har med Booker og 1001-listen å gjøre. I tillegg blir det selvfølgelig litt norsk. Jeg skal også lese en bok på dansk som  har med homofili å gjøre og med den boken avslutter jeg mest sannsynlig det som ser ut til å ha vært et lite «Homo-prosjekt».

Lørdag skal jeg på slippfest for boken «Profetien om Laura» ellers har jeg ikke noen konkrete planer om litterære arrangement den kommende måneden.

«En liten gi-bort»

love-warrior-fulld

Jeg har fått tilsendt to eksemplarer av boken «Love Warrior» og velger hermed å gi bort det første eksemplaret jeg fikk som er et forhåndseksemplar. Boken kommer ut den 8 mars og jeg trekker en vinner denne dagen. Har du lyst til å lese boken så bare gi en liten lyd i kommentarfeltet.

ØNSKER DEG EN FIN LESEMÅNED I MARS- SNART ER VÅREN HER!

 

HILSEN BEATHE

11 thoughts on “Oppsummering #2: Februar 2017

 1. Elida 28. februar 2017, kl. 16:21 Reply

  Eg høyrte Nøtteskall på lydbok, og innser at eg må ta tak i forfatterskapet til McEwan. Det er fleire som seier at ein bør begynne med dei eldste bøkene. Eg har tydeligvis begynt i feil ende då eg har lest Nøtteskall og Barneloven som er dei nyaste.

  Mammutsalet har eg haldt meg unna enn så lenge, men eg har veldig lyst på Astrid Lindgren-biografien så viss eg kjøper noko på salet blir det nok den.

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. februar 2017, kl. 17:09 Reply

   Jeg har også begynt i feil ende når det gjelder forfatterskapet hans for jeg har «Barneloven» som neste bok ut av ham. Men jeg skal nok få tak i noen av de andre bøkene etter hvert.

   Har holdt meg unna enn så lenge jeg også, så får jeg se. Tviler på at jeg går helt bananas.

   Lik

 2. Tine 28. februar 2017, kl. 17:36 Reply

  Var det Skam som fikk deg på tanken å lese homo-bøker? Skal si du har funnet frem til noen artige titler. Eneste boken din denne måneden jeg har lest er Nøtteskall, men jeg har et par av de andre på vent i hyllen. Har sendt deg en invitasjon på fb til arrangement i mars 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. februar 2017, kl. 17:46 Reply

   Så det! 🙂 Jammen ikke godt å si om det er den godeste tante Julie som har fått meg ut på galleien, men nå har jeg en bok igjen og da er det vel slutt for denne gang.

   Lik

 3. Gro 28. februar 2017, kl. 18:49 Reply

  Jøje meg du leser da my Beathe, og det med bloggelyst det kan jeg kjenne meg igjen i. Det er trått å blogge til tider, men prøver å gjøre det fortløpende. Men jeg leser ikke så mye som deg da ☺️ ser du leser Zorro nå, det skal jeg også i løpet av februar. Lykke til videre i ski VM Beathe! Det er svært morsomt om dagen.

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. februar 2017, kl. 19:08 Reply

   Syntes ikke jeg får lest så mye når jeg tenker på hvor god tid jeg egentlig har til nettopp det, kunne sikkert lest dobbelt så mye hadde jeg vært litt flinkere til å sette meg ned. Jeg prøver eller liker best å blogge om bøkene jeg har lest sånn etter hvert og derfor kommer omtalene mine litt sånn hulter ti bulter. Jeg skal begynne på Sorry i kveld og ser frem til det. Ja, så skal jeg selvfølgelig kose meg med resten av rennene i årets vm, synd ikke Petter er med så mye men jeg tenker at han kommer sterkere tilbake.

   Lik

 4. Artemisia 28. februar 2017, kl. 20:41 Reply

  8 bøker er da ikke så værst, selv leste jeg bare 6- men noen var lange da. og fire var sakprosa. Fornøyd lell..
  Har bare lest Arvola av dine, og har Eikehaug på vent.

  pst.. jeg fikk også hardcoverboka av Love Warrior forleden, og har prøveekset fra før. God ide å lodde det ut, men vet ikke om jeg har tid til det nå..

  Ha en fin mars.:)

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. februar 2017, kl. 20:55 Reply

   Nei, kanskje ikke det, men når jeg er hjemme om dagene så hadde jeg strengt tatt hatt tid til å lese mer enn det jeg gjør, jaja. Er spent på hva du syntes om Eikehaug sin bok når du kommer så langt Anita.

   Lodder ut etter hvert for her er det liten plass til bøker jeg har to av, pyttsan… kan vel også bare gi de vekk til leseglade venner og bekjente også.

   En fin mars måned til deg også, Anita 🙂

   Lik

   • Artemisia 28. februar 2017, kl. 20:58

    Jojo, men det er ikke alltid man får gjort det man tenker man burde, ønsket.. og man trenger da surretid også:)
    Ja, gi bort/låne bort, det gjør jeg en del.. til familie og venner, og låner bort til jobben.
    takk.:)

    Lik

 5. Åslaug 1. mars 2017, kl. 10:17 Reply

  Hei og god mars! Jeg har bare lest Nøtteskall av dine bøker. Du må bare glede deg til Arv og miljø og Bøddel. Ikke akkurat glede deg til Bøddel da, det er jo sterke saker). Nå koser jeg meg alene på hytta, skal besøke familie og venner, og se på VM og lese. Luksusuke.

  Lik

 6. Ingalill 3. mars 2017, kl. 09:36 Reply

  Det må ha skjedd en liten bommert borte hos Tiden, siden alle har fått dobbelt opp av Love Warrior. Montro om det var med vilje, og de så for seg multitudes av giveways? Kanskje vi alle må kaste oss rundt -). McEwans Nutshell var ikke noe hit hos meg, men Franco spytter var opptur, og siden jeg ikke har lest flere norske nye, er han fremdeles favoritt til å vinne årets BBP.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: