Bokhyllelesing 2017

mug_tea_pair_book_flower_68255_3840x2400

Meldte meg på Bokhyllelesingen i fjor men det var slett ikke mange runder jeg deltok i,jeg leste de fleste bøkene da men de ble aldri skrevet om . Heldigvis er det Bokhyllelesing med Hedda i år også slik at jeg får anledning til å delta. Med 740 uleste bøker i bokhyllene så sier det seg selv at jeg må bli flinkere til å lese noe av det som allerede er der og ikke bare kjøpe nytt eller skaffe meg leseeksemplarer som ikke blir lest innen rimelig tid.  Da er det fint at det finnes slike utfordringer som dette for da er det håp om at bunken med uleste bøker krymper noe i det minste.

I år ser kategoriene slik ut og jeg har valgt meg ut følgende 10 bøker,fem av dem kan jeg også krysse av på 1001-listen.

FØRSTE RUNDE – JANUAR
– Les ei bok med blått omslag
 De grunnleggende bestandeler av Michel Houellebecq – 1001kryss i tillegg.
ANDRE RUNDE – FEBRUAR
– Les ei bok som opprinnelig er skrevet på engelsk
 Mellom to verdener av Kathleen Grissom – Oppfølger til Tilbake til Tall Oaks.
TREDJE RUNDE – MARS
– Les et verk som enten er skrevet eller lagt til perioden mellom 1350-1700
En bønn for Venezia av Marina Fiorato -Handling fra 1576.
FJERDE RUNDE – APRIL
– Les ei skandinavisk bok utgitt mellom 1945 og 1990
Billedhuggerens datter av Tove Jansson
FEMTE RUNDE – MAI
– Les et skuespill eller ei diktsamling
 Susanna Modies dagbøker av Margaret Atwood
SJETTE RUNDE – JUNI & JULI
– Les ei tjukk bok du lenge har utsatt å lese
Røverbruden av Margaret Atwood – 1001kryss i tillegg, dog usikker på om 573 sider «kvalifiserer» som tjukk bok.
SJUENDE RUNDE – AUGUST
– Les bok nummer 15 i ulestbunken/ulesthylla
Madame Bovary av Gustave Flaubert – 1001kryss i tillegg.
ÅTTENDE RUNDE – SEPTEMBER
– Les ei bok av en forfatter du ikke har lest før
Bølle på døra av Jennifer Egan – 1001kryss i tillegg.
NIENDE RUNDE – OKTOBER
– Les ei bok med en svært kort tittel
Rom av Emma Donoghue – 1001kryss i tillegg.
TIENDE RUNDE – NOVEMBER & DESEMBER
– Les ei bok av en forfatter som har mottatt Nobelprisen i litteratur
 En herregårdssaga av Selma Lagerlöf

 

HILSEN BEATHE

Tagged: , , , , , , , ,

17 thoughts on “Bokhyllelesing 2017

 1. Elida 11. januar 2017, kl. 17:35 Reply

  Så flott liste! Eg har ikkje tenkt å melde meg på i utgangspunktet, men klaffer ei bok med kategorien så legger eg den inn. Det eg imidlertid biter meg merke i med innlegget ditt er dei 740 uleste bøkene :-O Eg trur ikkje eg eiger så mange bøker 😉

  Lik

  • Beathesbokhjerte 11. januar 2017, kl. 20:24 Reply

   Takk, det er bøker jeg gleder meg til å få lest og et par av dem har stått en god stund i hyllene. Når det gjelder antall bøker så skulle jeg nok sikkert ha hatt en skikkelig opprydding fordi det er sikkert mange bøker der jeg med hånden på hjertet kan si at jeg aldri kommer til å lese. Uansett så skal det bli kjekt å få lest en del av dem i løpet av året.

   Lik

   • Elida 11. januar 2017, kl. 22:35

    Eg har og fleire Tove Jansson-bøker i bokhylla, einaste eg har lest er Sommerboken. Tar nok fram ein av dei for den skandinaviske kategorien. Eg trudde mars-kategorien var eit skudd for baugen, men når Macchiavelli står ulest i bokhylla (The Prince frå 1513) så må jo det vera ein mulighet. Elles trur eg skal klare dei fleste.

    Lik

 2. labbensblog 11. januar 2017, kl. 20:12 Reply

  Så gøy, nå gleder jeg meg til å velge ut bøker å lese. Tror jeg må lage et eget innlegg for dette jeg også, og kanskje for biosirkelen i tillegg. Jeg har ikke lest noen av bøkene på listen din, men det er flere av forfatterne jeg har lyst til å forsøke meg på. Spesielt Atwood, Egan og voksenbøkene til Jansson. Lykke til med årets bokhyllelesing!

  Lik

  • Beathesbokhjerte 11. januar 2017, kl. 20:28 Reply

   Takk for det, Ann Helen! 🙂 Ja, det var kjekt å sitte og velge ut bøker, og jeg ser frem til innlegget ditt! Jeg tenkte å melde meg på biosirkelen i år også men usikker på om jeg skal være med i alle rundene. Så venter jeg på at Line skal komme i gang med årets lesesirkel.
   Kun lest en bok av Atwood, og «Sommerboken» av Jansson, nei, ikke lest en eneste Mummibok i hele mitt liv. Så var det kjekt at halvparten av bøkene gir 1001kryss 🙂

   Lik

   • labbensblog 11. januar 2017, kl. 20:31

    Jeg har kun lest mummibøker, så det er på tide at jeg forsøker meg på noe annet av Jansson. Men siden jeg ikke har noe annet i hyllene må det vente. Nå er det bokhyllelesing som er fokus.

    Jeg har hoppet av 1001-bøker, men det er godt mulig at noen av kategoriene i den lesesirkelen overlapper med målene mine. Har en haug av bøker fra 1001-listen i bokhyllene.

    Likte du Sommerboken og boken du leste av Atwood? Tror jeg kun har hørt positive ting om Sommerboken.

    Lik

 3. Beathesbokhjerte 11. januar 2017, kl. 20:36 Reply

  Ann Helen: Sommerboken var veldig fin så den anbefales! Av Atwood leste jeg Tjenerinnens beretning, en spesiell bok men jeg likte den!

  Lik

 4. amylin 11. januar 2017, kl. 22:06 Reply

  740 bøker? Jeg aner faktisk ikke hvor mange bøker jeg har i bokhyllene mine, når jeg tenker meg om, men 740 høres ut som et veldig høyt nummer. Morsom utfordring, da. Vet ikke helt om jeg klarer å henge med på den, men kommer til å følge med på deg, da.

  Lik

  • Beathesbokhjerte 11. januar 2017, kl. 23:04 Reply

   Er det så ille? Har hørt om de som har langt over 1000 og vel så det. Uansett så er det jo kjekt om antall uleste bøker i hyllene går litt ned og at man ikke får mer i hus enn det man faktisk leser slik at det ikke bare hoper seg opp mer og mer bøker. Hadde vært kjekt om du slang deg med også, i hvert fall på noen runder. Men fint å høre at du vil følge med! 🙂

   Lik

 5. Mari - Flukten fra virkeligheten 11. januar 2017, kl. 22:22 Reply

  Mange spennende bøker på lista du har her, Beathe. Jeg har ikke lest noen av dem, men jeg har Bølle på døra og Røverbrud i bokhylla. Det er fint å se at det er flere enn meg som har hundrevis av uleste bøker, når jeg ser de som bare har et titalls uleste bøker så lurer jeg på hva som er galt med meg hahaha 😉

  Lik

  • Beathesbokhjerte 11. januar 2017, kl. 23:06 Reply

   Puh, godt det ikke er bare meg! Hehe…neida, har hørt om de som har veldig mye mer enn meg så jeg er ingen versting her for å si det slik, og det er sikkert ikke du heller! Bøker er ikke det verste man kan ha for mye av, eller for mye bøker? Går det an da? 🙂

   Lik

 6. Beathesbokhjerte 11. januar 2017, kl. 23:01 Reply

  Elida: Hadde vært kjekt om du slang deg med også. Jeg slet også med mars-kategorien men så kom jeg heldigvis over den jeg har valgt, mulig jeg har flere bøker i bokhyllene men det falt på den denne gangen. Jeg har ikke hørt om boken du nevner så den skal det bli spennende å høre om. Tove Jansson vil jeg lese mer av og har i hvert fall 2 bøker av henne stående, muligens jeg må få lest Mummi-bøkene også.

  Lik

  • Elida 12. januar 2017, kl. 08:15 Reply

   Eg gjer som Anita og tar det på gefühlen, prøvde ei liste i fjor, men det gjekk rett vest 😉

   Lik

   • Beathesbokhjerte 12. januar 2017, kl. 23:05

    Jeg skal prøve å holde meg til denne listen, jeg syntes det er greit å ha det klart i stedet for å lete etter bok hver måned, men listen er ikke skrevet i stein så det kan godt være at jeg kommer til å bytte et par av dem underveis.

    Lik

 7. Artemisia 11. januar 2017, kl. 23:21 Reply

  Flott liste. Gled deg til En bønn for Venezia.:) Jeg likte også godt Houllebeques bok og Atwoods Susanna Moddiedikt.
  Jeg greier nok ikke å følge ei liste for hele året, da jeg må lese mer etter lysten der og da, men en måned i forkant kan gå an. Vurderer nå den blå boka, og det blir antageligvis Tom Egelands Nostradamus testamente.

  Lik

 8. anettesbokboble 14. januar 2017, kl. 10:12 Reply

  Spennende med slike leseutfordringer. Jeg blir alltid veldig inspirert, men innrømmer at jeg sjelden klarer å fullføre dem. Blir spennende å se hvor mange runder du blir med på! Ha en super lesehelg, kjære Beathe 🙂

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: