Bokbloggerprisen 2016 – Dette er langlisten

Til høsten skal bokbloggerprisen deles ut for fjerde gang, og i dag ble årets langliste lagt frem.

 

bbpll2016

 

Årets roman:

• Leiligheten av Nora Szentiványi (Oktober)
Jane Ashlands gradvise forsvinning av Nicolai Houm (Tiden)
Du er så lys av Tore Renberg (Oktober)
• Hviskeren av Karin Fossum (Cappelen Damm)
• Hennes løgnaktige yter av Selma Lønning Aarø (Cappelen Damm)
• Arv og Miljø av Vigdis Hjorth (Cappelen Damm)

 

Jeg har lest tre av de som er på listen og nominerte alle tre, og jeg har lagt inn link til de to bøkene jeg har fått skrevet om.
Arv og miljø har jeg liggende på vent og Leiligheten er lånt på ebokbib.

 

 

 

bballa2016-ok

 

Åpen klasse:
• Bøddel av Torgrim Sørnes – dokumentar (Vigmostad og Bjørke)
• 60 damer du skulle ha møtt av Jenny Jordahl og Marta Breen – tegneserie (Forlaget Manifest)
Um sakne springe blome, av Cathrine Blaavinge Bjørnevog – lyrikk (Samlaget)
• To Søstre av Åsne Seierstad – dokumentar (Kagge)
• Blodskraft av Lise Grimnes – ungdomsroman (Aschehoug)
Lars er LOL av Iben Akerlie – ungdomsroman (Aschehoug)

 

Også i åpen klasse har jeg lest 3 av bøkene og nominert to av dem. Jeg har  skrevet om to av dem og har lagt inn link til omtalen. Omtale på Blodskraft som var en av bøkene jeg nominerte kommer når denne er skrevet ferdig.
Uavhengig om den går videre eller ikke så skal jeg få lest To søstre av Åsne Seierstad.Og jeg vil gjerne benytte anledningen til å fremsnakke «Um sakne springe blome» som er en sterk diktsamling så absolutt verd å ta en titt på, for dere  som ikke har lest den ennå.

 

Ellers var det noe overraskende at ingen av novellesamlingene kom med på listen i år, selv leste jeg 6 novellesamlinger og nominerte 3 av dem  men ingen kom med på listen.
Litt artig at bøker man trodde skulle komme med fordi man har lest en del positive omtaler av den(men ikke nødvendigvis stemte på selv) ikke kom med mens bøker man ikke har hørt om eller lest få om noen omtaler av  gjør det. Dette har jo selvfølgelig med å gjøre at ikke alle blogger om alle bøkene de leser, men en skulle kanskje tro at de ville skrevet noen få ord om en bok de finner verd å gi sine stemmer til?
Nå er det ikke så farlig om en liste blir overraskende,det er bare kjekt at en liste ikke er forutsigbar – dette gjør jo prisen bare enda mer spennende for så vidt. Samtidig er dette en bokbloggerpris, og da er det kanskje litt rart at man stemmer frem bøker man ikke har orket å skrive noen får ord om en gang? Bare en tanke altså!

 

Den 23 januar blir kortlisten lagt frem så det er bare å glede seg i et par uker.

 

 

HILSEN BEATHE

 

 

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

10 thoughts on “Bokbloggerprisen 2016 – Dette er langlisten

 1. Mari - Flukten fra virkeligheten 9. januar 2017, kl. 14:09 Reply

  Jeg ser poenget med bloggingen, men tenker samtidig at det egentlig er litt fint at prisen er så uforutsigbar. Det ville vært fryktelig kjedelig om vi kunne spådd en rekke sikkerstikk til prisen lang tid i før avsløringen av lang-/kortlista. Dette med novellene kan jo være at samlingene har blitt nominert på ulike plasser, og dermed har ingen av de fått mange nok poeng til å havne på langlista.

  Bestilte meg flere av bøkene fra åpen klasse i dag, holder på med Blodskraft og har Seierstad liggende som lydbok. Vi har mye å glede oss til her, tror jeg. Tenk snart er det fem års jubileum for prisen. Utrolig morsomt, og noe vi alle kan være stolte av å være en del av.

  Lik

  • Beathesbokhjerte 9. januar 2017, kl. 17:40 Reply

   Helt klart! Jeg har egentlig ikke noen idè om hva som kunne vært gjort annerledes enn det blir gjort i dag. Noe strengere kan det vel ikke være og ikke kan man pålegge noen til å blogge om bøkene de tenker de vil nominere -men samtidig var det litt spesielt at det ikke fantes en eneste bokbomtale på den ene boken som kom på listen. Så en liten oppfordring eller et lite ønske om at flere kanskje kan blogge om de bøkene de vil nominere er vel det jeg kommer med her.
   At det ikke kom noveller med i år er sikkert helt tilfeldig og det kan godt være at det var en som var på nippen til å komme med, og det er vel heller ikke slik at det MÅ være novellesamlinger med heller. Det var bare en påpeking fra min side. I alt har jeg fått med fem av de jeg stemte på og det skal jeg være fornøyd med. Blir spennende å se om de kommer med videre også.
   Ser frem til To søstre og de andre jeg ikke har lest, men jeg er noe usikker på om jeg skal lese Bøddel og Hviskeren.

   Er veldig enig med deg i det siste du skriver også, Mari! Komiteen gjør en fantastisk jobb og at man blir overrasket over listen noen ganger tyder vel bare på at man leser veldig bredt og av og til dukker det opp bøker der man ikke har hørt om en gang.

   Lik

 2. Tine 9. januar 2017, kl. 16:53 Reply

  Det var gøy å ha fri i dag så jeg fikk med meg innspurten, og diskusjonen etterpå. Selv hadde jeg nominert to av romanene og en i åpen klasse. Det var bare Houm jeg ikke hadde lest i romanklassen, mens jeg ikke hadde hørt om 60 damer eller Um sakne i åpen klasse, de andre har jeg lest. Har bestilt på biblioteket de tre bøkene på langlisten jeg ikke hadde lest, så de skal leses før kortlisten.

  Lik

  • Beathesbokhjerte 9. januar 2017, kl. 17:43 Reply

   Jeg fikk fem av de jeg hadde nominert med og det blir spennende å se om de går videre også. Jeg har ikke noe mål om å lese alle bøkene på langlisten. Krimboken er vel sikkert en del av en serie så da gidder jeg ikke lese den, og Bøddel er jeg usikker på om jeg skal lese. Både Houm og UM sakne kunne du lånt av meg men det velger du selv.

   Lik

 3. Anonym 9. januar 2017, kl. 22:05 Reply

  Jeg hadde utrolig nok nominert og lest 3 av 6 romaner, men kun en bøkene i åpen klasse. Og det til tross for at jeg har lest mye i sistnevnte og kun 6 romaner totalt. Åpen klasse overrasker alltid. Hviskeren kan helt fint leses som en frittstående roman. Den faste politimannen er såvidt med og i bakgrunnen for historien. Hvilke hadde du nominert?

  Lik

 4. siljesols 9. januar 2017, kl. 22:07 Reply

  Kommentaren over var fra meg:-)

  Lik

 5. Artemisia 10. januar 2017, kl. 00:01 Reply

  Jeg har lest fem av romanene og nominerte fire av dem som kom med. I Åpen klasse var det annerledes. Der kom kun en av mine nominerte med, og den regnet jeg med at ville komme med også pga alle de positive blogginnleggene. Paradoksalt ble også overraskelsen stor da bøker jeg ikke har sett noe særlig blogginnlegg om, kom med, som den med den om de 60 Damene. Mulig jeg har sett et innlegg. Boka har jeg hørt om, men ikke omtalt blant bloggere med unntak av et par stk..

  Jeg hadde også gjerne sett at noveller kom med. Jeg nominerte tre av de seks novellesamlingene jeg hadde lest, men det er vel sikkert slik at stemmene spredte seg ujevnt. Jeg har inntrykk av at mange har lest noveller i 2016 og at de har vært diskutert og omblogget en del..

  Jeg håper at flere blogger om de gode bøkene de leser, så vi får vite om dem i året som kommer. (dette er ingen «tvangs»oppfordring, men et sterkt ønske fra min side) At man diskuterer og tipser aktivt i kommentarfelt eller skriver samleinlegg er også bra, poenget er at tipsene med litt begrunnelse når ut…

  Lik

 6. Ingalill 14. januar 2017, kl. 10:05 Reply

  Synes jeg hadde god uttelling på listene iår. Har lest 4 romaner og 2 fra Åpen Klasse. Alle 6 ble nominert av meg, på ulike plasser. Begge førsteplassene kom med, (ingen av andre eller tredjeplassene), som selvfølgelig får meg til å undre meg på om jeg burde droppe å fylle ut listene. Hadde andreplassene mine hatt større sjanse da? (Flaggtale/Amundsen). Uansett, jeg er fornøyd, men henger meg på forundringen rundt de 60 damene.
  Både den og Springe Blome ligger og venter på meg på bib. (Håpe jeg rekker å hente idag). Sannsynligheten er nok størst for at jeg leser og liker damene. Diktsamlinga høres så veldig dikt-isk ut. Jeg har ikke mye å gå på – lyrisk -).

  Lik

 7. […] 2 uker siden ble årets langliste lagt frem og nå var det endelig klart for […]

  Lik

 8. […] 2 uker siden ble årets langliste lagt frem og nå var det endelig klart for […]

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: