Bokmøte & Kino med Vigmostad og Bjørke.

vb-mote-ok

Bokhøsten er i full gang og med det følger bokmøter med ulike forlag og i  går kveld var turen kommet til Vigmostad og Bjørke her i Bergen. Bibliotekarer,bokhandlere og en liten knippe bokbloggere møtte opp. Meg og Tine var selvsagt på plass.

Før selve bokmøte var vi på Scandic Bergen City hvor vi fikk servert en herlig gryterett med god drikke til.

Først fikk vi presentert en del sakprosa og siden jeg verken hadde skikkelig kamera eller skrivesaker med så blir referatet fra møtet fritt etter hukommelsen og de bildene jeg fikk tatt (Beklager litt dårlige bilder, ser jeg skulle sittet litt mer midt på enn det jeg gjorde)

vb-1-ok

Jeg har lest noen av Sigmund Falch sine bøker og de er utrolig morsomme, og denne fikk jeg lyst til å lese. Det er jo som dere vet satt en tekst på tilfeldige bilder som forfatteren har funnet.

vb-2-ok

Ida Løkås har kommet ut med ny bok nå i høst, og den har jeg lest og har skrevet om den her. Litt morsomt at Anita sin omtale av boken ble nevnt i går, om du vil lese den finner du den her.

Bokens hovedperson, Zahl, kan minne litt om Ove fra boken «En mann ved navn Ove», en fin bok om at det av og til må forandringer til for at livet skal bli litt bedre.

vb-3-ok

Jeg leste ikke Veien til lykke av samme forfatter, men det fikk jeg lyst til når jeg så de fine illustrasjonene som var i denne nye boken, Kunstmagi, som skal gi inspirasjon til kreativitet.

 

vb-4-ok

Forfatteren bak Fuck verden har kommet ut med en ny nå i høst, Nærmere kommer vi ikke handler om en gutt som blir forelsket i en annen gutt. Jeg har lest og blogget  om den her.

vb-5-ok

Jeg har lest 3 av bøkene til Linda Olsson og har likt dem veldig godt, kanskje med unntak av den forrige som jeg ikke likte så godt slutten på. Uansett så er forfatteren kommet ut med en ny bok og denne ser jeg virkelig frem til å lese. Tine har lest og blogget om den her.

vb-6-ok

Dette er bok nr èn i serien om Miss Peregrines merkverdige barn og denne har kommet ut i filmpocket nå,filmen har premiere på kino i disse dager og det var denne vi var så heldig og fikk se i går. Blogget om boken for nesten 4 år siden og den finner du her.

vb-7-ok

Bok nr 2 i serien om Miss Peregrines merkverdige barn har kommet ut på norsk, og den ser jeg virkelig frem til å lese.

vb-9-ok

Boken Sorgen har mange navn er en bok bestående av dikt og tekster om sorg, jeg ble veldig nysgjerrig på denne.

Det var ingen av forfatterne som var der i går siden vi skulle se film, men (popcorn) Ingrid og (kjole)Kjetil gjorde en god jobb med å formidle høstens nye bøker til oss som satt i salen. Som sagt så var ikke dette alle bøkene som ble presentert men en liten knippe.

 

vb-8-ok

Goodie-bag med bøker fikk vi utlevert når vi kom!

SNURR FILM

Deretter var det popcorn og brus og ikke minst FILM på menyen!

Likte veldig godt filmen og den var like bra som boken etter min mening!

Randi og Anita har begge skrevet om bokmøte som var i Trondheim tirsdag.

HILSEN BEATHE

19 thoughts on “Bokmøte & Kino med Vigmostad og Bjørke.

 1. Artemisia 6. oktober 2016, kl. 13:27 Reply

  Heldige dere som så film. Så at filmen hadde premiere i går, her også. Den varer jo i over to timer, så dere hele pluss presentasjoner? Artig at de gjør det forskjellig og det er forskjellige bøker i bokposen. Og artig å lese hva du trekker frem fra bokkvelden, at vi legger vekt på forskjellige ting. (Ja, blogginnlegget mitt om Til bølgene og Ove-sammenligningen ble også trukket frem i Trondheim, men de sa heldigvis ikke noe navn, for da hadde det blitt litt flaut. Sånn er vi jo, en del av oss. Takk for at du linker)
  Håper jeg får til å se Peregrine-filmen i helga.:)

  Lik

  • Artemisia 6. oktober 2016, kl. 13:32 Reply

   Så traileren forresten, den er så nydelig, må se…
   Ps. linket til innlegget ditt her også, kjekt å få samlet, får da frem mer variasjon.

   Lik

  • Beathesbokhjerte 6. oktober 2016, kl. 13:50 Reply

   De hadde nok en kortere presentasjon enn det dere hadde vil jeg tro, men det var med mye flere bøker enn dette altså, presentasjonen tok litt over 1 time og deretter var det film så det ble jo noen timer inkl pause. De sa ikke navnet ditt i går heller, men jeg forstod hvilken bloggomtale de henviste til 🙂 Tror ikke jeg hadde vært særlig høy i hatten om de hadde henvist til min blogg og i hvert fall ikke om navn hadde blitt nevnt.
   Ja, spent på hva du syntes om filmen! 🙂

   Tusen takk for link 🙂

   Lik

   • Artemisia 6. oktober 2016, kl. 13:55

    Ja, hos oss varte den vel ca to timer. Men så lenge man har med forfatter tar det lengre tid og så så vi jo den lille filmen med Roar Ræstad.
    Ja, vi har jo lest kommentert ang Ove-sammenligningen hos hverandre, så den var nok lett å huske.;) Spesielt siden omtalen var så fersk.

    Det kan bli godt å se en eventyrfilm nå med rare småskumle skapninger. Har lest to anmeldelser som ikke er all verden, men shit.. 4 i Adresseavisa (ikke så værste det da) og 3 i en av Osloavisene. Vg, tror jeg..

    Lik

 2. Tine 6. oktober 2016, kl. 18:03 Reply

  Takk for godt selskap i går Beathe, beklager at jeg tørket vekk før filmen. Det var verken selskapet eller presentasjonen som gjorde det 🙂 Kjekt å høre at filmen var bra, når jeg så at den varte i 2 timer, er jeg glad jeg tøffet hjem. Bra du tok bilder og blogget, jeg slenger meg bare på din begeistring denne gangen 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 6. oktober 2016, kl. 19:47 Reply

   Takk i like måte, Tine! Som alltid like kjekt å være i lag med. For å være helt ærlig så tror jeg ikke at du hadde likt filmen. Ser jeg kunne fått med meg litt flere bøker for det var flere bøker som ble presentert som jeg kunne tenke meg å lese, men sånn ble det denne gangen.

   Lik

 3. Ina 6. oktober 2016, kl. 18:53 Reply

  Dere er heldige som blir invitert på det ene og det andre 🙂 Har lest boka og den var ikke noe for meg, men skal vurdere om jeg skal se filmen eller ikke når den kommer på blu-ray/dvd. Traileren har ikke overbevist meg helt ennå.

  Ser ut som du har hatt en fin kved og takk for referat 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 6. oktober 2016, kl. 19:49 Reply

   Man må vel kanskje like eventyrfilmer om man skal like denne filmen tenker jeg, det er jo en spesiell film som sikkert ikke er for alle. Ja, det er kjekt å være med på slikt,men har de ikke noe slikt i nærheten av der du bor, eller blir det for langt å komme seg dit?

   Lik

   • Ina 9. oktober 2016, kl. 00:53

    Jeg liker eventyrfilmer, men det spørs litt hva slags eventyr det er. Likte ikke boka så kan ha med det å gjøre. Man vet aldri. Skal kanskje gi den en sjanse når den kommer poå blu ray/dvd. Har ikke vært på kino på flere år 🙂 Har fått noen invitasjoner før da det har vært slike arrangement i Trondheim fordi de reiser jo fra by til by av og til, men ikke fått invitasjoner i senere tid. Jeg er vel ikke «synlig» nok 🙂 Samtidig liker jeg ikke oppmerksomhet 🙂 Så noen har vel gitt meg opp til å invitere meg til noe :)Men godt at dere kommer med slike referater av og til 🙂 Og ikke meningen å virke sippete for det er jeg ikke, altså 🙂

    Lik

 4. Beathesbokhjerte 6. oktober 2016, kl. 19:53 Reply

  Anita: Filmen fikk terningkast 5 i Aftenposten så de er litt uenige ser jeg, men sånn er det vel ofte. Jeg likte filmen veldig godt og mulig jeg går og ser den en gang til for min datter hadde veldig lyst til å være med 🙂

  Lik

  • Artemisia 6. oktober 2016, kl. 21:50 Reply

   Godt å høre. Liker at det er variasjoner, opp og ned i kritkken ikke at alle er dårlige eller bare knallgode.. Da kan man gå med et mye mer åpent sinn. Har forresten avtalt med venninne å se filmen til uka.:)

   Lik

 5. Åslaug 6. oktober 2016, kl. 20:02 Reply

  Høres ut som et bra forlagsmøte. Savner å kunne gå på slike. Fint å få referat fra deg!

  Lik

  • Beathesbokhjerte 6. oktober 2016, kl. 20:57 Reply

   Bare hyggelig, Åslaug! Ja, disse møtene er veldig kjekt å få med seg! Blir det for langt for deg å hiv deg med når det er slike arrangement i Trondheim?

   Lik

 6. Birthe 6. oktober 2016, kl. 20:48 Reply

  Så spennende! Ser ut som dere fikk mye med dere, både presentasjon av bøker, goodie-bag og film 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 6. oktober 2016, kl. 20:58 Reply

   Disse møtene er veldig kjekke så jeg vil virkelig anbefale deg å få det med deg en gang, Birthe 🙂

   Lik

 7. fivrelden 8. oktober 2016, kl. 23:58 Reply

  Ah, jeg gruegleder meg til den filmen. Men skal sees 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 9. oktober 2016, kl. 08:18 Reply

   Åja, denne «må» du se, mulig jeg skal se den en gang til må i uken for min datter ville så gjerne se den! 🙂

   Lik

 8. Beathesbokhjerte 9. oktober 2016, kl. 08:17 Reply

  Ina: Tror ikke det er det at du ikke er «synlig». Jeg skrev mail i sommer til flere av forlagene og spurte om de skulle ha slike høstmøter i flere byer, så det kan være derfor de husket på meg i år! 😀 Tror ikke du skal grue deg for å være med på slikt for man trenger strengt tatt ikke snakke med noen, de gangene jeg har gått alene så har jeg sittet for meg selv i pausen, det går helt fint.
  Blir spennende å se hvordan du liker filmen om du skulle bestemme deg for å se den en gang.

  Lik

 9. […] måneden har jeg vært på en del  bok-arrangementer, først hadde  Vigmostad & Bjørke bokmøte med kino, deretter var det Aschehoug som hadde høstmøte hvor det var bokbad med Unni […]

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: