Winter i verdens rikeste land av Janne S Drangsholt

winter-i-verdens-rikeste-land
For litt over ett år siden leste jeg Ingrid Winters makeløse mismot en bok jeg likte veldig godt og tidligere denne uken kom den frittstående oppfølgeren Winter i verdens rikeste land ut

I Winter i verdens rikeste land møter vi naturlig nok igjen Ingrid Winter, hennes advokatmann Bjørnar, og de tre barna deres. Og i denne boken vil forfatteren vise hvordan det er å leve i et av verdens rikeste land og igjen tar hun pulsen på middelklassen.

Ingrid jobber fremdeles på universitetet, en jobb hun ikke akkurat trives i, og hun er på vei til å sende søknad om et forskningsprosjekt hun håper å få gjennom slik at hun kan sikre seg flere års forskningspermisjon.

Det er travle tider med et stort hus som tydelig trenger flere dyre reparasjoner,tre barn som skal følges opp på barnehage, skole og fritidsaktiviteter, og i tillegg skal en ferietur til Italia planlegges.

Som om hun ikke har det travelt nok fra før ber moren henne om å ta seg mer av den 99 år gamle morfaren som er på sykehjem, og på jobben blir hun stadig mer presset og de mener hun ikke er dyktig nok i jobben sin.

Nå som jeg visste hva studentene egentlig syntes om undervisningen min, skjønte jeg også at aktivitetene deres egentlig var verktøy ment for å holde meg på avstand. Strikking, avislesing og mobiltasting var alle skytsverger som skulle beskytte dem mot desperantens kyss.

S.26

 

Bedre blir det heller ikke når naboene bestemmer seg for å selge huset og flytte og de nye naboene fremstår som den perfekte familien hvor alt går på skinner. Ekteparet Steinar og Katti med barna Sne og Svale , men som Ingrid konsekvent kaller Smitt og Smule, har alt på stell og som par opptrer de som nyforelskede turtelduer. For Ingrid som føler at hun og Bjørnar er i en down periode blir hun virkelig satt på prøve når det virker som hele familien hennes heller vil være sammen med de nye naboene.

Som om ikke alt dette var nok så sliter Ingrid med indre demoner og gjør alle disse mer eller mindre kompliserte situasjonene om mulig enda verre. Det er vel heller ikke ingen som har sagt at ting skal være enkelt.

Likevel var det slik at sa jeg slettet mindfulness-appen og deretter råkjørte gjennom de undersjøiske tunnelene med musikk på full styrke, var det en liten gnist av frihetsfølelse. Jeg kom jo ikke til å miste jobben. Helt sikkert ikke. Folk hadde skremt studenter og dukket opp halvfulle på forelesninger i årevis uten at det hadde fått èn eneste konsekvens. Slik oppførsel fant man riktignok helst hos mannlige akademikere, men det var jammen på tide at det kom en kvinne inn i den rekken.

S.144

 

Dette er en morsom bok og forfatteren tar mange ting på kornet. Det er en god del ting å kjenne seg igjen i fra hektiske hverdager med småbarn i hus som mange av oss har vært gjennom. Skynde seg fra jobb for å rekke barnehagen, og haste videre til middagslaging og fritidsaktiviteter og you name it. Forfatteren har vært flink å skape karakterene og de fremstår som troverdige. Likte så godt den gamle bestefaren. I likhet med Ingrid så kunne heller ikke jeg fordra de nye naboene, hvor alt skulle være på stell til en hver tid og det virker som det ikke er en eneste ting de ikke kan takle.Særlig Katti hadde et veldig «flink pike»- syndrom og slike folk har jeg lett for å irritere meg på.

Leste et sted at Ingrid Winter ble kalt Bridget Jones norske kusine, og  det er en karakteristikk jeg kan si meg enig i. Jeg fikk litt «Bridget Jones» følelse når jeg leste denne, men jeg vet ikke om det er så positivt denne gangen. Det er som sagt en morsom bok, og jeg tok meg i å flire og le flere ganger underveis, men for meg ble det altfor mye. Jeg ble til tider stresset av å lese, og jeg tok meg i å irritere meg på Ingrid flere ganger. Det kunne med fordel vært tonet noe ned enkelte ganger for min del. Jeg forstår at ting sikkert er satt litt på spissen for å fremme poeng her og der men  likevel. Dette ble en veldig heseblesende og «masete» leseopplevelse og  jeg ble dessverre skuffet over denne. Dette er også en bok jeg kommer til å glemme ganske fort.

Det sies at forfatteren holder på med enda en bok om Ingrid Winter, jeg kommer nok til å lese den selv om det ikke ble en «høydare» denne gangen.

 


Forlag: Tiden
Tittel: Winter i verdens rikeste land
Forfatter: Janne S. Drangsholt
Format: Ebok
Sideantall: 296
Utgitt: 2016
Kilde:Lånt på ebokbib

 

Forfatter

jannedrangsholt

 Janne S Drangsholt er født i 1974 og er en norsk forfatter. Hun jobber til daglig som litteraturforsker i Stavanger. Hun debuterte som forfatter i 2011 med romanen Humlefangeren  og i 2015 ga hun ut Ingrid Winters makeløse mismot.

 

HILSEN BEATHE

Tagged:

3 thoughts on “Winter i verdens rikeste land av Janne S Drangsholt

 1. Tine 28. september 2016, kl. 19:10 Reply

  Det makeløse mismotet leste jeg, men det er nok en av de bøkene som forsvant langt bak i hjernebarken med en gang. Artig å lese litt om dine tanker om denne oppfølgeren, får se om det blir plass og tid for min del, til å følge opp 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. september 2016, kl. 22:42 Reply

   Likte makeløs…..men er enig med deg om at det er en bok som ikke sitter særlig lenge i, og det kommer nok ikke denne til å gjøre heller! Blir artig å se hvor på skalaen du ender om du bestemmer deg for å lese! 🙂

   Lik

 2. Oppsummering- September | Beathes bokhjerte 30. september 2016, kl. 09:32 Reply

  […] Winter i verdens rikeste land av Janne S Drangsholt – Norsk 2016 […]

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: