Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm

nærmere kommer vi ikke
Likte veldig godt Fuck Verden som forfatteren ga ut i fjor og det ble med en viss spenning og forventning jeg satte i gang med denne.

Nærmere kommer vi ikke er i likhet med den forrige boken en ungdomsroman og vi treffer såvidt  igjen Gunn og Niklas fra Fuck Verden mens forfatteren har valgt å la bikarakteren Jens få ordet sammen med den nye karakteren Edor i denne. Temaet i boken er skeiv ungdom.

Jens er 17 år og er en rolig og litt sjenert type. Når boken starter har han nettopp oppdaget at han er forelsket i barndomsvennen Niklas som er kjæreste med Gunn. Han velger å fortelle foreldrene at han er homofil men samtidig gjør dette ham både skremt og forvirret. Han trenger å få litt avstand til kjæresteparet og bestemmer seg derfor for å reise til onklene sine, Torstein og Phil, som bor 16 mil unna, på Finnsnes.
Onklene holder på å arrangere Finnsnes aller første Gay Pride når Jens ankommer, og Torstein syntes det er stas at Jens har kommet dit for å «lære og være homse». Torstein er  forøvrig helt hektet på alt som har med Hanne Krogh å gjøre og har en slags samlemani når det gjelder «Bobbysocks-stæsj» og har til og med kjøpt  paljettjakkene deres.

-Kan jeg komme på besøk?
Det hørtes ikke muntert ut, sånn som jeg hadde planlagt. Det høres ut som en bønn. Jeg kunne like gjerne slengt på et vær så snill.
-Har det skjedd noe?
-Nei, jeg kjeder meg bare.
-Er det en jente?
-Nei.
-Er det en gutt?
Jeg blir stille.Jeg er faen meg like gjennomsiktig som en dau glassmanet som dupper i vannkanten. Og onkel er like direkte og nysgjerrig som en treåring med en pinne i hånda.

S.10

 

Edor er 18 år,skater og kjæreste med Beate.Han liker å bade naken og tøye egne grenser for å kjenne at han lever som han sier. Han sliter med en sorg som han får utløp for ved å knuse og ødelegge ting.
Denne sommeren blir han kjent med Jens og etter hvert som han tilbringer tid sammen med ham oppdager han at han har følelser for Jens, av samme type som han hittil bare har hatt for Beate.

Adrenalinet har pumpa dritt og kvalme ut av kroppen på vei hit, og jeg føler meg bedre enn på lenge. Kriblinga i magen i hver sving. Som om jeg falt.

Jens sitter og ser utover havet. Laidback og rolig. Skulle ønske jeg hadde mototsykkel. Skulle ønske jeg kunne sitte stille sånn som ham og se utover havet mens jeg tenker på helt vanlige ting. Han plukket opp en stein og kastet fiskesprett. Jeg ligger med hendene bak hodet på det ru svaberget og teller minst tjue sprett bortover vannet. Håret hans har samme farge som godværsskyene som ligger som ildstriper langs horisonten.

S.65

Må bare si at jeg likte denne boken veldig godt og etter min mening er den helt på høyde med Fuck Verden. Den er kanskje noe mer preget av at det er en ungdomsroman enn det den forrige boken var uten at det trenger å være en dårlig ting, karakterene er usikre og ting kan være både vondt og vanskelig å forholde seg til. Det er jo nettopp slik ungdomstiden er for de aller fleste uansett om de liker personer av samme eller motsatt kjønn.Jeg syntes forfatteren får fint frem forholdet mellom Jens og Edor, og de fremstår som troverdige. Fikk nesten litt klumpen i halsen mens jeg leste fordi jeg syntes de var så skjønne, og deres kjærlighetshistorie ble så fint fortalt.
Man kjenner seg igjen i mange av disse følelsene som ble beskrevet.

Jeg har lest flere omtaler som sier at onkelene, Phil og Torstein, fremstår som noe karikert, det er godt mulig men slett ikke de verste jeg har lest om. Jeg DIGGET de og syntes at de var en fin motvekt til Jens og Edor. Dette var en lettlest og fin bok om ung kjærlighet.
Anbefales!

 

Andre som har blogget om boken: Med bok og palett, Tine og Les mye


Forlag: Vigmostad og Bjørke
Tittel:Nærmere kommer vi ikke
Forfatter: Monika Steinholm
Format:Ebok
Sideantall: 264
Utgitt: 2016
Kilde: Ebokbib

 

Forfatter

monika-steinholm-ho

Monika Steinholm er født i 1983 og bosatt i Tromsø. Hun har tatt et toårig forfatterstudium ved universitetet i Tromsø,og jobber i en bokhandel. Hun ga ut sin aller første bok, Fuck Verden, i 2015.

 

HILSEN BEATHE

Tagged: , , ,

7 thoughts on “Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm

 1. Mari - Flukten fra virkeligheten 7. september 2016, kl. 11:27 Reply

  Det er så fint å lese at «oppfølgeren» er på høyde med «Fuck verden», som jeg likte så godt. Jeg ser fram til å lese denne boka, og håper jeg får tid til det på denne siden av nyttår. Det var en fin omtale, Beathe 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 7. september 2016, kl. 12:10 Reply

   Tusen takk for det, Mari! 🙂 Dette er jo også den «vanskelige andreboken» men jeg syntes hun «naila» det fint. Jeg håper du får lest den om ikke så lenge og jeg er selvfølgelig spent på hvordan du liker den.

   Lik

 2. Oppsummering- September | Beathes bokhjerte 30. september 2016, kl. 09:31 Reply

  […] Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm – Norsk 2016 […]

  Lik

 3. Oppsummering- September : Norske bokblogger 30. september 2016, kl. 09:43 Reply

  […] B Ragde – Norsk 2016 Døden og andre tiggere av Anne Helene Guddal – Norsk 2016 Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm – Norsk 2016 Tilbake til Tall Oaks […]

  Lik

 4. […] Forfatteren bak Fuck verden har kommet ut med en ny nå i høst, Nærmere kommer vi ikke handler om en gutt som blir forelsket i en annen gutt. Jeg har lest og blogget  om den her. […]

  Lik

 5. […] engasjert meg de siste månedene og jeg har lest flere bøker som handler om homofile, blant annet Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm og James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug. Og jeg har et par bøker liggende på […]

  Lik

 6. […] Lest 2017 Simon og Homo Sapiens-agendaen av Becky Albertalli – Ungdomsroman -Lest 2016 Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm – Ungdomsroman– Lest […]

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: