Tre på rappen med eBokbib

Ebokbib er fint å bruke, men for meg som enkelte ganger  ligger etter med omtalene av bøkene jeg leser, så er det kjedelig når de plutselig er borte fra brettet når jeg endelig finner ut at nå skal jeg skrive omtale!
På to av bøkene finner jeg ikke igjen notatene mine så her blir det synsing ut i fra hva jeg husker, og eventuelt lenke til en mer utfyllende omtale fra en annen blogger.

 

glassjenta

Glassjenta hørte jeg på lydbok i begynnelsen av april og det er en dokumentar om «Ida», en 15 år gammel jente som i 2 år er under omsorg av barnevernet. Dette er en utrolig rystende fortelling som jeg anbefaler deg å høre, og dessverre så er det ikke en enestående sak. Jeg vil tro at de aller fleste i barnevernet og på institusjoner gjør en viktig og bra jobb, men der som andre steder vil jeg tro at det blir gjort feil.
Det er grusomt å lese om barn og unge som ikke har det bra og som på en eller annen måte trenger litt ekstra hjelp. Men hva da når den hjelpen de får, eller skal ha ikke føles som det? Dette er et tung og vanskelig tema å snakke om, og jeg vil tro at de som jobber med dette slett ikke har noen enkel jobb.

Med bok og palett har skrevet en noe mer utfyllende omtale av denne og ikke minst så anbefales dette blogginnlegget.

 

kvit katt i snøen

 

Kvit katt i snøen – består av Haikudikt, som er en japansk diktform som skal følge et spesielt mønster. Jeg syntes at dette var en helt grei og tilgjengelig diktsamling hvor vi følger mennesker og det norske landskapet gjennom alle de fire årstidene. Lattermild har mye mer kunnskap når det gjelder denne diktformen enn det jeg har og hennes innlegg kan du lese her.

Diktsamlingen er utgitt på Cappelen Damm og kom ut nå i år.

 

alt som teller

Alt som teller- er forfatterens debutbok  og er en ungdomsroman. Vi treffer 12 år gamle Petra som nettopp har begynt i syvendeklasse. Hun bor sammen med moren sin som hun velger å kalle Malin i stedet for mamma.

Petra lider av tvangstanker og må utføre visse ritualer for at alt skal bli «riktig», og for det meste klarer hun å takle hverdagen.  Hun hater for eksempel primtall, og hun fordrar ikke vann, eller at sko rører hverandre når de står oppstilt.
Hun må etter hvert gå til en psykolog i PP-tjenesten for disse utfordringene sine, og han hjelper henne å møte frykten sin.

Det går fint helt til hun møter Thomas på 13 og blir forelsket, eller får «bruspulver i hjertet» som hun sier.

Jeg syntes forfatteren har en særegen stemme og hun skriver godt. Jeg ble glad i Petra og jeg tror på henne. Det er en kort og fin bok om vennskap og kjærlighet.

Boken anbefales!

 

Særlig to av bøkene hadde «fortjent» å få et eget innlegg og det er det jeg liker aller best selv, samtidig må det være lov og helt greit å ty til denne type nødløsning også.

 

HILSEN BEATHE

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

3 thoughts on “Tre på rappen med eBokbib

 1. Tine 19. april 2016, kl. 20:10 Reply

  Skal si du har blitt en racer på eBokBib 🙂 Jeg er flinkere å notere til bokomtale når jeg hører lydbok enn når jeg leser på padda. I bøker bruker jeg merkelapper eller eselører, og det kan en jo ikke når en leser på skjerm, og når jeg er ferdig med boken er det veldig fristende å klikke «ja» til levere boken tilbake 🙂
  Flotte bøker du har lest, har aldri prøvd meg på haikudikt, selv om jeg har hørt om denne diktformen.

  Lik

  • Beathesbokhjerte 19. april 2016, kl. 20:20 Reply

   Racer og racer fru blom! På lydboken noterte jeg ingenting, men der finnes hele dokumentaren tilgjengelig på nett, det glemte jeg å få med i omtalen. Ellers så noterer jeg ganske mye når jeg leser til vanlig og det der med eselører leste jeg ikke, Tine. Det er det verste jeg ser, får nesten helt vondt av å se det.
   Les gjerne Ragnhild sin omtale for det viser seg at forfatteren her har ikke vært konsekvent, noe man visstnok bør være. Men joda, helt greie bøker dette, diktsamlingen var vel den jeg likte aller minst, men du vet jo meg og dikt. Går ikke alltid godt i hop.

   Lik

 2. […] Glassjenta av Thomas Ergo […]

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: