Oppsummering -Februar

Med kun 1 dag igjen så er februar snart forbi for denne gang, og det er helt greit for det betyr bare at våren er like om hjørnet og det er en god ting. Men før vi ønsker mars velkommen er det tid for å se litt på hva som skjedde på bokfronten i februar. Hvilke bøker er lest og skrevet om og har det kommet nye bøker til i bokhyllen?

 

BØKER LEST

Ved opptelling har jeg lest 7 bøker denne måneden noe jeg ikke er aldeles fornøyd med men det er mange andre ting som har «kommet i veien» for lesingen for når jeg endelig kom meg hjem og fikk vasket ned hele leiligheten for byggestøv så ender jeg opp med å få influensa som hang i i nesten 2 uker. Derfor ser jeg frem til mars og en noe mer «normal» hverdag hvor det forhåpentligvis blir litt mer tid og anledning til å lese. Men de 7 bøkene jeg har lest så likte jeg 5 av dem aldeles godt mens 2 var helt greie. Dette er bøkene jeg leste i februar.

 1. Personar du kanskje kjenner av Synnøve Mcody Lund
 2. Overtalelse av Jane Austen
 3. Verden av i går av Stefan Zweig
 4. Det er bare kjærlighet av Sverre Henmo
 5. Maestro av Geir Tangen
 6. Der fire veier møtes av Tommi Kinnunen
 7. Tiggerpiken av Alice Munro

Det skal sies at de to siste bøkene holder jeg på å lese nå, men jeg blir ferdig med de før kalenderen bikker  mars.

4 av bøkene er kjøpt mens 3 er leseeksemplarer.

 

BOKBLOGGERPRISEN

To av bøkene jeg leste denne måneden er norske bøker utgitt i år og de kvalifiserer dermed til BBP 2016, disse er Maestro av Geir Tangen og Det er bare kjærlighet av Sverre Henmo.

 

MANBOOKER / 1001-BØKER

Har ikke hatt fokus på denne kategorien denne måneden men likevel har jeg lest 2 bøker fra 1001-listen og det er jeg fornøyd med. Det er selvfølgelig Overtalelse av Jane Austen og Tiggerpiken av Alice Munro som jeg leste i forbindelse med Lines lesesirkel.

 

BØKER OMTALT

Har omtalt kun 2 bøker denne måneden og de resterende 5 kommer så snart de er skrevet om.

 

BØKER PÅBEGYNT

Ingen påbegynte bøker.

 

BØKER KJØPT

Denne måneden skulle jeg være flink å ikke kjøpe noen bøker fordi jeg har planer om å lese fra de mange bøkene jeg allerede har i hyllene, og jeg skulle i hvert fall ikke snope meg noe som helst på mammutsalget, og det gikk helt fint – like til i dag morges hvor det ble snopt 4 bøker. Flere av disse er å finne på 1001-listen og det er veldig bra.

 

 1. Den gyldne notatbok 1 & 2 av Doris Lessing
 2. Tiggerpiken av Alice Munro
 3. Martha Quest av Doris Lessing
 4. Mysteriet Lisandra P av Hèlene Grèmillon
 5. En ungdomsvenninne av Alice Munro
 6. Hr.Penumbras døgnåpne bokhandel av Robin Sloan
 7. Frøken Jean Brodies beste alder av Muriel Spark

 

FRA BOK TIL FILM

Har ikke sett noen filmer basert på bøker denne måneden, det har helst gått i Netflix- serier og i går så jeg «Fuller house»  og det var veldig kjekt å treffe familien Tanner og Co igjen. Ellers har jeg blitt hektet på ungdomsserien The secret life of the American teenager hvor Shailene Woodly ( The fault in our stars, Divergent…) spiller hovedrollen.

 

SER FREMOVER MOT MARS

 

Fra neste måned skal jeg for alvor ta opp igjen det jeg begynte med i fjor, nemlig at hver 3 bok jeg leser skal være fra 1001- eller Manbooker-listen. Når vi er inne på 1001-bøker så sliter jeg litt med å finne en spennende bok aka påskekrim som jeg skal lese i mars i forbindelse med Lines lesesirkel så om dere vet om noen så bare SKRIK ut i kommentarfeltet. Jeg fant en Agatha Christie bok (Doktoren mister en pasient) men den er ikke å oppdrive på noe annet enn lydbok og jeg har ikke helt knekt den lydbok-koden ennå.

Dette skjer ikke i mars men det er nye altaner på gang i borettslaget og bildene har jeg stjelt på nettet, det første er fra vårt borettslag og viser hvordan det så ut før de begynte og det andre bilde er fra et borettslag lenger oppe i lia her og slik blir terrassen seende ut når det blir ferdig. Nesten dobbelt så stor gulvplass og jeg gleder meg til å få en helt ny uteplass og ikke minst en ny leseplass ute 🙂

altaner

Foto: Før og etter

 

 

ØNSKER DERE ALLE SAMMEN EN RIKTIG FIN LESEMÅNED I MARS!

HILSEN BEATHE

10 thoughts on “Oppsummering -Februar

 1. Artemisia 28. februar 2016, kl. 17:14 Reply

  Ikke alltid man greier å lese så mye, og du har da hatt nok annet å styre med også, ser jeg.. Av dine bøker har jeg bare lest Personar du kanskje kjenner, som jeg likte godt.

  Ang marslesingen i Lines lesesirkel skal jeg lese Edgar Allan Poe (The fall of House of Usher..) . Hadde jeg ikke lest Frankenstein av Mary Shelley før eller Dracula av Bram Stoker, skulle jeg lest dem. Utrolig gode , spennende bøker , spesielt Dracula som også er en vakker kjærlighetshistorie. . Har du lest dem? Ellers er jo John Le Carre aktuell kandidat hvis du liker spionthrillere. Henning Mankell har også en bra bok på lista..

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. februar 2016, kl. 18:53 Reply

   Tusen takk for tips, Anita! -) Vet ikke men tror ikke Frankenstein eller Dracula er noe for meg men skal sjekke ut både La Carre og Henning Mankell. Du som leser mye krim så vil jeg anbefale Geir sin bok, den var veldig bra syntes jeg.

   Lik

   • Artemisia 28. februar 2016, kl. 20:48

    Bare hyggelig! Flere tips: Den talentfulle Mr.Ripley av Patricia Highsmith. Parfymen av Patrick Suskin (har bare sett filmen, den er veldig god, spennende, fæl og spesiell) Jeg skal nok lese Geir sin bok en dag også, håper den kommer inn på biblioteket..:)

    Lik

 2. lene 28. februar 2016, kl. 20:02 Reply

  Jeg synes 7 bøker er bra jeg da 🙂 Fin oppsummering. Av dine har jeg bare lest Jane Austen sin bok. Må straks begynne på min oppsummering også. Ny veranda høres supert ut…..

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. februar 2016, kl. 21:06 Reply

   Ser frem til å lese innlegget Lene! 🙂 Jeg er hjemmeværende og skulle ha eller HAR tid til å lese mer enn det jeg har gjort, det er vel derfor jeg ikke blir fornøyd med 7 bøker.

   Lik

 3. Beathesbokhjerte 28. februar 2016, kl. 21:05 Reply

  Anita: Aha, Parfymen har jeg hørt om og har hatt den på listen lenge, og Den talentfulle Mr. Ripley har jeg hørt om men visste ikke at det var krim-ish, Maestro kommer visst på biblioteket om en ukes tid etter det jeg har hørt- blir spennende å høre hva du syntes om den. Takk igjen for tips!

  Lik

 4. Tine 29. februar 2016, kl. 06:52 Reply

  Jeg skjønner godt at du lengter mot mars og våren og mer «vanlige» hverdager. Av dine bøker er det kun Macody Lund jeg har lest. Ønsker deg en fin skuddårsmandag, håper vi ses på krimkveld i morgen 🙂

  Lik

 5. Ina 1. mars 2016, kl. 05:36 Reply

  Vi har lest like mange bøker ser jeg 🙂 Jeg hadde satt meg et større lesemål, men slik ble det ikke i februar. Jeg har ikke lest noen av bøkene du har lest, men har Maestro på vent.
  Selv lengter jeg ikke til mars, men oktober. Jeg liker mørketiden bedre enn vår/sommer. Ja takk til mørketid, vind, regn, og kulde. Jeg hadde nok passet godt som vampyr 🙂

  Ha en fin tirsdag! 🙂

  Lik

 6. Elida 1. mars 2016, kl. 17:30 Reply

  Finfin oppsummering! Av dine leste er det Overtalelse og Personar du kanskje kjenner eg har lest. Eg har skumma litt gjennom evt krimbøker for mars, og anbefaler som Anita Henning Mankells Morder uten ansikt. Den las eg for to år sidan på pinseferie i Sverige, og når ferien var lagt til eit småbruk i Sverige og handlinga springer ut frå eit småbruk i Sverige så vart det i overkant realistisk for meg 😉 Elles foreslår eg Arthur Conan Doyle, Patricia Highsmith, Dorothy L. Sayers (ho har to bøker på lista, eg har nettopp lest Dødsklokkene/The Nine Tailors og likte den kjempegodt) og Edgar Allan Poe.

  Det ser supert ut med ny veranda, og når den blir dobbelt så stor så er det jo dobbelt så gøy. Fine tysdagskveld til deg, Beathe!

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: