Maestro av Geir Tangen

maestro
Dette er en bok jeg har ventet på og ikke minst vært veldig spent på helt siden det ble kjent at han i det hele tatt holdt på å skrive en bok. Forfatteren er bokbloggkollega og mannen bak krimbloggen Bokbloggeir, Geir Tangen.
Jeg har fulgt bloggen hans siden den startet og har alltid syntes han skriver godt og formulerer seg på en strålende måte, men så vil jeg tro at det er noe helt annet når man skal skrive en bok og ikke et blogginnlegg.
Litt morsomt at jeg var den aller første som bestilte boken hans, kanskje på høy tid at det kom noen ord fra min side også da.

Hovedpersonen i Maestro er journalist Viljar Ravn Gumundsson, en fraskilt mann på noen og førti. Han jobber på Haugesunds Avis og for inntil 4 år siden hadde han vært en av landets mest solide mediestemmer. Men i kjølevannet av det som skjedde 4 år tidligere fremstår han nå nærmest som en skygge av seg selv og er i total mangel på initiativ.  Han sliter med både angst og indre demoner.
En morgen i oktober får han inn en epost som varsler et kommende mord, Viljar ser ikke alvoret i eposten og dagen etter skjer mordet som varslet. En kvinne i femtiårene blir funnet omkommet utenfor blokken hun bor i og skadene hun har tilsier at noen har drept henne.
Deretter kommer det enda en epost og enda en….

Arbeidsdagen krøp mot slutten. Viljar hadde skrevet, intervjuet, dobbeltsjekket og korrekturlest. Artikkelen om dødsfallet i høyblokkene var sendt til desken. Alt var klart, men han kjente ingen tilfredsstillelse. Når døden banket på døra, var det som om han ble låst inne i en klam og fuktig kjeller. Tankene grep om ham og senket ham ned i et uendelig mørke der alle rop var ekko av det som hadde vært. Tastaturet gikk på autopilot. Det var ingen kobling mellom fingrene som fløy, og sinnet som befant seg i det blåsvarte dypet.

S.50

Overbetjent Lotte Skeisvoll blir satt på saken men når det skjer flere mord rett etter hverandre får de bistand fra Kripos og etterforsker Olav Scheldrup Hansen.
Etter hvert som etterforskningen stiger frem kan det virke som om alle ofrene en eller annen gang har gjort noe galt som de av ulike grunner har blitt frikjent for og det kan virke som morderen har satt seg fore å sørge for at de får sin velfortjente straff.
Morderen, Maestro, har komponert en dødssymfoni og flere liv står på spill, flere må dø før han legger taktstokken fra seg for siste gang. Kan morderen stoppes før det går altfor mange menneskeliv?

Jeg elsker søndager. De er så uskyldsrene. Så hvite. Så forfriskende naive. Men….. jeg vet det nærmer seg nå! Det kan ikke være lenge igjen før de har hele partituret. Jeg gikk for langt i iveren etter å få dem på rett spor, og nå må tempoet ned. Det som inntil nå har vært små justeringer, er blitt mer tidkrevende og omfattende. Det er falske toner i mitt requiem, og de må fjernes. Orkesteret må strammes opp for de gjenstående satsene.

S.304

Handlingen er for det meste lagt til 2014 med noen tilbakeblikk til 2010 og på den måten får vi innblikk i den såkalte «Jonassaken» og hvordan  hovedpersonen Viljar er innblandet i den. Innimellom får vi et innblikk i morderens tankegang og  planer, og det er tydelig en som lider av både tvangstanker og tvangshandlinger vi står ovenfor.

Nå er ikke jeg vel bevandret i krimsjangeren sammenlignet med mange andre, men noen krimbøker har blitt lest og jeg må si at jeg ikke har lest noe som dette før. For å være en debutroman er dette ikke mindre enn et meget imponerende stykke arbeid, og når det starter som dette hvor skal det da ende? Før jeg leste boken har jeg fått med meg at den har fått mange lovord der ute, og nå som jeg har lest den selv kan jeg ikke annet enn å støtte meg til de mange lovordene  denne boken har fått.
For det første har Tangen vært flink når han skapte karakterene og da særlig journalist Viljar Ravn Gudmundsson som vi blir aller best kjent med. Han som alle en gang så opp til men som etter den såkalte «Jonassaken» ble en skygge av seg selv. Ble til en som sliter med angst og fremstår nærmest handlingslammet.
Lotte Skeisvoll på 32 år blir vi også litt kjent med og også hun sliter med sine ting privat.Personlig skulle jeg ønske at vi ble noe mer kjent med Lotte, men jeg går ut fra at Tangen gir oss den muligheten i sin andre bok om Viljar og Lotte, ja, for det kommer vel flere bøker?
For det andre er språket særdeles godt og det er et godt driv fra start til slutt men det ble aldri heseblesende av den grunn. Tvert i mot ble det mer og mer spennende og vanskeligere og vanskeligere å legge boken fra seg. Sikkert litt klisjèaktig sagt men det var slik jeg opplevde det. Så var det noen herlige kommentarer underveis som fikk meg til å trekke på smilebåndet og helt slik jeg trodde skulle komme fra Tangens blad.
Artig vri han gjorde når han skrev flere av Norges krimforfattere inn i handlingen,inkludert seg selv.  Når det gjelder plottet så var det helstøpt slik jeg kunne se,og selv om jeg prøvde å gjette underveis så tippet jeg aldri rett – men når alle de røde trådene ble nøstet opp i og det hele var avklart tenkte jeg at selvfølgelig måtte det være slik det hang sammen.
Det er ikke uten grunn at boken har høstet mange lovord, for dette er godt komponert og lover veldig godt for fortsettelsen. Jeg gleder meg allerede til neste bok – og måtte den komme snart.
Anbefales!

 

 


Forlag: Mata
Tittel: Maestro
Forfatter: Geir Tangen
Format: Innbundet
Sideantall: 375
Utgitt: 2016
Kilde: Kjøpt

 

Forfatter

Geir tangen

Foto: Haakon Nordvik

Geir Tangen er født i 1970 og er fra Øystese i Hardanger, er bosatt i Haugesund.  Han er adjunkt og forfatter. Han har tidligere jobbet frilans som journalist for en rekke magasiner, blader og aviser. De senere år har han også jobbet som manuskonsulent for både Juritzen og tidligere Schibsted forlag. Forfatteren er også bokblogger og er mannen bak bloggen Bokbloggeir.com. Maestro er hans første bok.

 

 

HILSEN BEATHE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged: , ,

10 thoughts on “Maestro av Geir Tangen

 1. Kari 24. februar 2016, kl. 16:01 Reply

  Skal lese den etter hvert. Har en anelse om at den kan være midt i smørøyet for meg 🤓🤓🤓

  Lik

  • Beathesbokhjerte 24. februar 2016, kl. 16:04 Reply

   Jeg tror at du vil like denne, Kari! 🙂 Veldig bra debutbok dette og jeg leste et sted at det kommer flere bøker og det lover godt. Blir spennende å se hvordan den slår an hos deg.

   Likt av 1 person

 2. bokbloggeir 24. februar 2016, kl. 23:08 Reply

  Tuuuusen takk Beathe. Jeg må innrømme at dette kanskje var den anmeldelsen jeg var aller mest spent på av blogganmelderne. Vi liker samme type krim, og det ville vært dumt å skuffe deg 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. februar 2016, kl. 18:56 Reply

   Bare hyggelig,Geir! Skuffet ble jeg så absolutt ikke og jeg hadde høye forventninger til denne boken for jeg visste at du skrev bra.

   Likt av 1 person

 3. tornerosesverden 27. februar 2016, kl. 19:42 Reply

  Høres spennende ut! Må nok få lest denne.

  Lik

  • Beathesbokhjerte 28. februar 2016, kl. 18:57 Reply

   Ja, liker du krim så tror jeg du vil like denne! 🙂 Gi gjerne en lyd om du leser den, vil gjerne høre hva du syntes.

   Likt av 1 person

 4. Oppsummering -Februar | Beathes bokhjerte 28. februar 2016, kl. 13:23 Reply

  […] Maestro av Geir Tangen […]

  Lik

 5. […] planlagt å lese to krimbøker denne påsken men jeg klarte ikke å vente og har lest begge to (Maestro og Tause ofre) men jeg har mer enn nok bøker å ta av men det spørs om jeg får lest så mye mer […]

  Lik

 6. […] lese to krimbøker denne påsken men jeg klarte ikke å vente og har lest begge to (Maestro og Tause ofre) men jeg har mer enn nok bøker å ta av men det spørs om jeg […]

  Lik

 7. Geir Tangen – Maestro | 27. september 2016, kl. 14:13 Reply

  […] bloggere om boka: My Criminal Mind, Tine Sundal, Beathes Bokhjerte, Ritaleser, Min bok-og maleblogg, […]

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: