Bokbloggerprisen 2015: Dette er langlisten!

bokbloggerprisen langlisten.jpg

Årets roman:
– Linn Ullmann: De urolige (Forlaget Oktober)
– Synnøve Macody Lund: Personar du kanskje kjenner (Samlaget)
Bjørn Vatne: Slik skal vi velge våre ofre (Gyldendal)
– Morten Øen: Tellemarck (Forlaget Oktober)
– Maja Lunde: Bienes historie (Aschehoug)
Helga Flatland: Vingebelastning (Aschehoug)

 

Åpen klasse:
Eirin Gundersen: Du er menneske nå (Gyldendal)
– Heidi Sævareid: Slipp hold (Mangschou)
– Agnes Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato: Astrid Lindgren (Cappelen Damm)
Gaute M. Sortland: Fotturar i Norge (Samlaget)
– Morten Strøksnes: Havboka (Forlaget Oktober)
– Siri Pettersen: Evna (Gyldendal)

 

Alltid spennende når langlisten blir lagt ut, så også i år selv om jeg ikke hadde lest så mange av andre bloggeres favoritter. I fjor hadde jeg lest alle bøkene som kom på kortlisten, slik ble det ikke i år og det var jeg forberedt på.

Jeg har lest fire av de tolv nominerte, to i hver kategori så helt gæli er det ikke. De som jeg har satt med uthevet skrift er de jeg har lest, men siden jeg er verdens, eller i hvert fall Norges mest ubestemmelige/ ustabile bokblogger  så har jeg ikke link til mine omtaler da de er slettet for godt sammen med over 1250 andre innlegg når jeg la ned den forrige bloggen uten å ta back-up. Men nok om det.

Jeg fikk kun med to av mine nominasjoner, Vingebelastning og Du er menneske nå, men det betyr jo bare at jeg forhåpentligvis har mye godt lesestoff i vente når jeg skal være med på samlesingen. Det vil si at om Slipp hold kommer videre så hopper jeg over den runden for jeg tror ikke det er en bok for meg. Når det gjelder Evna så har jeg ikke lest de to forrige bøkene men om jeg rekker det innen den eventuelt skal samleses så skal den også leses selvfølgelig.

Et par av bøkene har jeg liggende i bokhyllen, Havboka og Biens historie,men jeg tror det er minst et par der som jeg ikke har som jeg må skaffe meg fordi jeg har en mistanke om at de går videre. Dette gjelder blant annet Astrid Lindgren -boken. Så står jeg på venteliste på ebokbib  når det gjelder Macody Lund boken som noen og tyve på listen så vinneren er nok kåret i september før den ligger klar til meg på nettbrettet.

Syntes det var veldig vanskelig å stemme i år, jeg hadde flere jeg syntes var gode men det var ingen soleklare favoritter slik som det var i fjor.

Det blir spennende å se hvilke av bøkene som kommer videre til kortlisten og som dermed skal samleses fra februar og utover.

Fikk du noen av dine favoritter inn på listen?

 

 

HILSEN BEATHE

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

4 thoughts on “Bokbloggerprisen 2015: Dette er langlisten!

 1. ellikken 11. januar 2016, kl. 14:29 Reply

  For det første: Så trist at alle gamle innlegg er slettet! Ikke for å rippe opp i noe, men ((((sukk))) måtte det aldri skje IGJEN! VingleGuri 🙂

  Som deg: Hurra for at Gundersen-diktene fikk (foreløpig) nok stemmer. Jeg ser til min forferdelse at boken er noe vanskelig å få tak i, så her må det jobbes! Dette er faktisk eneste boka på langlisten(e) jeg har lest. I min søken etter gode kandidater leste jeg kanskje litt for sært. Nå tenkte jeg for øvrig å klinke til med å bruke gavekortet jeg fikk til jul, spørsmålet er bare HVILKE bøker som er kortet mitt worthy…!

  Lik

  • Beathe 12. januar 2016, kl. 09:21 Reply

   Hehe…Vinglo – det er meg! Håper Gundersen går videre! 🙂 Jeg bestemte meg etter hvert for at jeg IKKE skulle lese det «alle de andre» leste, men ser jo at flere av dem har kommet med på listen her! Vingebelastning var jo god da, så kanskje du kunne valgt den? Astrid Lindgren boken har jeg spurt pent om å få tilsendt, jeg har en mistanke om at den går videre…. Blir spennende å se hvilke bøker du snoper deg.

   Lik

 2. Tine 11. januar 2016, kl. 16:56 Reply

  Vimsekopp, du må bare innse etterhvert at du er en bokblogger, så behold innleggene dine 🙂 Gøy å se hvilken bøker du fikk med på langlisten. Jeg fikk bare med to av mine nominerte, selv om jeg hadde lest 9 av bøkene på langlisten.
  Kommer du på Tvangslesing i morgen kan du få Macody Lund av meg 🙂

  Lik

  • Beathe 12. januar 2016, kl. 09:22 Reply

   Jeg har fått erfare at det var veldig dumt at innleggene mine forsvant, men jeg har kanskje lært? Sender deg eventuelt en sms ang tvangslesingen.

   Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: