En smakebit på søndag: Kjærlighetshistorie eller Utenom og hjem eller Et epos av Gine Cornelia Pedersen

kjærlighetshistorieDenne boken ble jeg gjort oppmerksom på her om dagen når jeg så «Brenner & Bøkene» på tv. Forfatteren fikk Tarjei Vesaas debutantpris for sin debutbok «Null» når den kom ut i 2013. Denne gangen har hun rett og slett kopiert, eller laget en morderne versjon av Ibsens Peer Gynt, og når jeg så intervjuet med henne så bare MÅTTE jeg ha denne boken. For jeg var spent på hva en moderne Solveig ville gjort om Peer bare stakk av fra hele greia, og lot henne sitte igjen alene? Jeg holder fremdeles på med Claus Lundekvam boken, og den engelske Lila av Marilynne Robinson også for den saks skyld, men når denne dukket opp i postkassen i dag så fikk den lov til å snike seg litt innimellom de andre.

Det er lenge siden jeg har deltatt i Mari sin spalte men i dag fikk jeg lyst til å kaste meg med og gi dere en aldri så liten smakebit fra denne nydelige lille boken, den glitrer jo, og da snakker jeg om coveret. Men innholdet er heller ikke så verst altså og siden jeg ikke har kommet så veldig langt avgårde får dere en smakebit fra side 25.

 

Jeg var hos legen i dag
du spurte hva det gjaldt
jeg jugde
jeg juger mye til deg
om småting
det gir meg mitt eget lodd å bære
du har din dårlige samvittighet, og hvis jeg
juger om ting får jeg min
vil ikke være skinnhellig
vil være like grei eller dritt som deg
jeg var hos legen i dag og han sa at jeg var
gravid

Ser frem til å lese videre i denne og det er med skam å melde at jeg ikke har lest Peer Gynt av Ibsen ennå, men  kanskje jeg burde gjort det når denne boken var lest ferdig?
For flere smakebiter besøk Mari sin blogg ved å klikke på bilde under her.

smakebit logo

En liten smakebit fra teaterstykke om Peer Gynt

HA EN STRÅLENDE SØNDAG!

 

HILSEN BEATHE

 

Tagged: , , ,

21 thoughts on “En smakebit på søndag: Kjærlighetshistorie eller Utenom og hjem eller Et epos av Gine Cornelia Pedersen

 1. Hanneles bokparadis 27. september 2015, kl. 06:24 Reply

  Tack för smakbiten!

  Lik

 2. Lottens Bokblogg 27. september 2015, kl. 08:39 Reply

  Tack för smakbiten. Är den inte svår att förstå om man inte läst Peer Gynt? Jag läste en «annan version» av Doktor Glas för ett tag sedan, och tyckte jag missade en del för att jag inte läst originalet.

  Lik

  • Beathesbokhjerte 27. september 2015, kl. 14:15 Reply

   Neida, det går veldig fint, selv om jeg ikke har lest så har jeg hørt mye om Peer Gynt opp gjennom så det går fint og ikke et «Must» før du leser denne boken merker jeg. Her får man både den grønnkledde damen og Dovregubbens datter om enn i en litt annen form,

   Lik

 3. Gro 27. september 2015, kl. 09:45 Reply

  Jeg har heller ikke lest Peer Gynt Beathe, faktisk har jeg ikke lest noe av Henrik Ibens, og det er litt pinlig. Men jeg har sett Per Gynt på teater i Wien, med to pauser, og noe av det jeg husker mest var at jeg fikk så vondt i føttene av skoene og jeg tok de av, men greidde ikke å få de på da stykket var over og måtte gå barfot hjem 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 27. september 2015, kl. 14:17 Reply

   Åh, så dumt at du fikk en så pass dårlig opplevelse, Gro. Jeg er sikker på at teaterstykket egentlig var veldig bra. Jeg fikk lyst til å lese Ibsen etter å ha lest store deler av boken ferdig i dag.

   Lik

 4. anettesbokboble 27. september 2015, kl. 11:31 Reply

  Spennende smakebit! Og flott filmsnutt også 🙂 Jeg har heller ikke lest Peer Gynt, og tror nok ikke jeg blir å gjøre de heller… 😉

  Lik

  • Beathesbokhjerte 27. september 2015, kl. 14:18 Reply

   Nei, det er ikke sikkert alle liker dette, men jeg fikk lyst til å både lese og se Ibsen på teater etter hvert.

   Lik

 5. Pirjo Saloniemi 27. september 2015, kl. 13:45 Reply

  Tack för smakbiten!

  Lik

 6. Lena 27. september 2015, kl. 15:16 Reply

  Tack för smakbiten.

  Lik

 7. bokdamen 27. september 2015, kl. 16:46 Reply

  Tack för smakbiten! 🙂

  Lik

 8. A ROOM OF MY OWN 27. september 2015, kl. 20:12 Reply

  man blir onekligen lite nyfiken! tack för smakebiten!

  Lik

 9. Artemisia 27. september 2015, kl. 20:42 Reply

  Spenstig språk. Takk for tips og smakebit.:)

  Lik

  • Beathesbokhjerte 27. september 2015, kl. 21:08 Reply

   Ja, hun får sagt det den godeste Gine. Denne boken ble jeg ferdig med nettopp og skal i gang med hennes debutbok om litt, egentlig skulle jeg lese ferdig Lundekvam boken men jeg tror spilloppene hans skal få bero til i morgen.

   Lik

 10. Zelly 27. september 2015, kl. 21:03 Reply

  Den här kände jag inte till. Tack för smakbiten 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 27. september 2015, kl. 21:09 Reply

   Nei, av og til dukker det opp nye forfatternavn man ikke har hørt om, for en uke siden hadde ikke jeg hørt om henne før heller, nå skal jeg straks i gang med bok nr 2. Ha en fin kveld 🙂

   Lik

 11. […] nevnt i «smakebit-innlegget» i går ble jeg fascinert av forfatteren når jeg så intervjuet med henne i sesongens første […]

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: