Høstmøte med Cappelen Damm i Bergen

Velkommen

I går var det endelig tid for aller første bokmøte denne høsten og Cappelen Damm er først ut (av de jeg skal være med på) Bokmøte fant sted på Litteraturhuset her i Bergen, men aller først må jeg si noen ord om et annet møte.

I går var jeg så heldig å få hilse på Elin (Bokelskerinnen) for aller første gang og det ble et kjempekoselig møte og jeg ser frem til neste gang vi møtes! 🙂 Elin var i Bergen for å være med i en paneldebatt som heter: Kritikken er død, leve kritikken? Som helt sikkert var en spennende debatt. Men nå over til bokmøte.

 Med det samme vi kom fikk vi god mat og drikke som vi tok med oss inn i lokalet hvor presentasjonen skulle finne sted, og når jeg sier oss så mener jeg, meg og Tine, samt to venninner.

Det er alltid spennende å få presentert bøkene på denne måten i stedet for bare gjennom katalogen, og Cappelen Damm har mange bøker på sin høstliste i år. To forfattere var til stede for å snakke litt om og lese litt fra sin bok og først ut var Aksel Fugelli med boken Tøffe tider for gentlemen.

aksel fugelli

Han virket som en veldig morsom fyr og boken ble jeg veldig fristet til å lese for den virker litt på kanten og veldig morsom, i hvert fall fra smakebiten han gav oss! Tihi!

Den neste som  pratet om sin nye bok var Roy Jacobsen, og siden jeg likte De usynlige veldig godt så gleder jeg meg veldig til å ta fatt på oppfølgeren, Hvitt hav og se hva som skjer videre med Ingrid. De usynlige kom som dere vet på kortlisten til Bokbloggerprisen i fjor.

roy jackobsen

Et forhåndseksemplar av Hvitt hav lå i posen vi fikk og naturligvis fikk jeg autografen før jeg gikk.

Autograf

Ellers så ble det presentert en god del bøker som jeg allerede hadde sett meg ut på forhånd gjennom katalogen, og et par nye dukket opp på «lese-ønske-listen».

 •  De strålende av Eleanor Catton, som hun vant ManBookerprisen for i 2013 som den yngste noen gang.
 •  Maleren av Sigrun Slapgård og handler om forholdet mellom Anders C. Svarstad og Sigrid Undset.
 • Denne dagen, ditt liv av Jens Andersen og den handler om Astrid Lindgren.
 • En kamp til av Claus Lundekvam og Thomas Karlsen
 • Frontsøstre av Vegard Sæther
 • Ren poesi
 • Magevennlig mat av Julia Døhlen Edin
 • Ennå er det tid (noveller) av Tora Ørdal Mikkelborg

Nå har jeg ikke tatt med alle bøkene som ble presentert fordi jeg klarte å legge igjen penn og papir hjemme, men har tatt med de som jeg beit meg merke i. Uansett så tenker jeg at dette blir en begivenhetsrik bokhøst med mye godt lesestoff.

HILSEN BEATHE

Tagged: , , , ,

6 thoughts on “Høstmøte med Cappelen Damm i Bergen

 1. siljesols 9. september 2015, kl. 11:51 Reply

  Jeg hadde planer om å gå på arrangementet om litteraturkritikk i går, men fikk det ikke til. Det var synd, jeg ville gjerne ha hilst på deg, og fått med meg arrangementet. Jeg har planer om å gå på Aschehoug sitt neste onsdag. Skal du dit? Hvis ikke håper jeg vi ses på tvangslesekafe en gang.

  Jeg ble veldig nysgjerrig på Lundekvam sin bok etter at Line skrøt av den. Jeg var ihvertfall en gang i tiden interessert i fotball i tillegg, så det bør være et godt tips. Ellers vil jeg gjerne lese Ennå er det tid. Ser du holder på med Ni dagar i veka. Den har jeg planer om å begynne på snart også:-)

  Lik

  • Beathesbokhjerte 9. september 2015, kl. 12:44 Reply

   Jeg kan tenke meg at det var en veldig interessant debatt og litt synd at de to arrangementene ble avholdt samtidig. Jeg skal på arrangementet til Aschehoug så da treffes vi sikkert der! Blir kjekt å hilse på deg, det gleder jeg meg til! 🙂 Ellers så må jeg bli flinkere til å få med meg tvangskafè selv om det da ikke blir så mye lesing for min del 😉

   Fikk med meg at Line skrøt av den boken, og der gjorde vel at jeg bestemte meg for at den skal leses! Ni dagar i veka har jeg ikke fått begynt på for jeg fikk en Helle Helle bok inn dørene som snek seg i køen, men jeg skal begynne på den i dag!

   Det blir så mange bøker en har lyst til å lese med det samme av disse nye som kommer, og samtidig har jeg bestemt meg for å lese Manbooker og 1001 -bøker også, jeg får finne en gylden middelvei her. Jeg har bestilt meg Lila av Marilynne Robinson og håper på å få lest den i løpet av september. Gjorde et unntak denne ganen og hopper rett på siste boken, de to andre får komme etter hvert.

   Lik

 2. siljesols 9. september 2015, kl. 13:14 Reply

  Ja, da snakkes vi forhåpentligvis der:-) Bokhøsten er rett og slett overveldende, og for en som leser relativt få bøker i året, er utvelgelsen ekstra hard. Jeg har også planer om å lese Booker sin kortliste. Har lånt Lila og hopper også over de to første bøkene. 1001 får vente, men kanskje jeg slenger med på Lessing i desember.

  Likt av 1 person

 3. Tine 9. september 2015, kl. 17:05 Reply

  Det var veldig kjekt å være sammen med deg i går. Ser at jeg gikk glipp av Roy Jacobsen da jeg var inne og hørte på Elin i litteraturkritikkdebatten, men, men en kan ikke få med seg alt. Det var gøy å være med, må se om jeg får tid å blogge litt om det, men det har hopet seg opp litt for meg nå 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 9. september 2015, kl. 17:52 Reply

   Ja, i like måte Tine 🙂 Ja, han var først ut etter pausen som var, men , nei, jeg kan ikke få med seg alt og så var det sikkert en interessant debatt tenker jeg.

   Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: