Jeg har blitt utfordret…..

av Ina som er bloggeren bak bokbloggen Ibokhylla  tidligere i uken og  ble bedt om å svare på noen spørsmål, og her kommer svarene noe seint men forhåpentligvis godt.

1. Var det noen som inspirerte deg til å lese eller kom den interessen av seg selv?
Jeg har slett ikke alltid vært en lesehest, og inntil for få år siden leste jeg kanskje maks 5 bøker pr år, men tilfeldighetene ville at jeg skulle vinne noen bøker i en giveaway hos Anettesbokboble og etter det ble jeg bitt av lesebasillen. Så det er kjære Anette og fine Nina fra bloggen Ninaforfatter jeg har å takke for at min interesse for lesing økte. Så tusen takk til dere begge to 🙂
2. Hadde du lesetime på skolen hvor dere lånte en bok på biblioteket eller hadde med en hjemmefra som dere leste i? Skulle du ønske det var mer av det da du gikk på skolen?
Det husker jeg ikke at vi gjorde og dessverre så har ingen i min familie vært noen lesehester, med unntak av min oldemor som likte godt engelske romaner. Nå i ettertid så hadde jeg ønsket at jeg hadde fått den lesegleden jeg har nå når jeg var liten. Jeg har alltid lest for mine barn men dessverre så har interessen deres minket med årene, men det kan se ut som jeg begynner å få min datter litt på glid.
3. Hvis du skulle overtale en person som ikke liker bøker til å lese noe, hvordan hadde du løst det?
Jeg ville ikke funnet på å «overtale» noen av venninnene mine til å lese om de selv ikke er interessert i det, den gleden må vel nesten komme av seg selv og ikke gjennom «tvang», men som sagt rett over så prøver å få min datter på glid og det gjør jeg ved å kommentere og snakke mye om bøker (og da særlig ungdomsbøker) jeg holder på å lese og «tilfeldig» plasserer boken inne på rommet hennes etterpå!
4. Har bøker alltid vært en del av livet ditt eller kom det senere inn i bildet?
Nei, dessverre ikke får jeg si. Skulle så gjerne ha fortært mange flere bøker enn det jeg har gjort hittil, heldigvis har jeg anledning til å gjøre noe med det nå.
5. Hva ser du etter når du leter etter en ny bok å lese i?
Oj, det var egentlig et vanskelig spørsmål fordi det kommer helt an på om jeg har lyst til å lære noe eller om jeg er ute etter ren underholdning akkurat på det tidspunktet jeg skal velge en ny bok. Nå har jeg nettopp lest to ulike bøker hvor unge folk har dødd og hvordan foreldrene takler sorgen de sitter igjen med, og etter det var det godt med noe litt «lettere» litteratur.
6. Hvilke bøker synes du er oppskrytt og hvorfor?
Kommer ikke på noen på stående fot, men det hender jo selvfølgelig at jeg ikke alltid liker de bøkene som er såkalte «bestselgere» men boken trenger ikke å være oppskrytt fordi om den ikke falt i smak hos meg!
7. Er det noen karakterer i bøker du forholder deg til/forbinder deg med og hvem?
8. Ser du alltid filmatiseringer av en bok eller styrer du unna?
Styrer ikke unna men det hender ganske ofte at jeg blir noe skuffet over filmatiseringen fordi boken var så mye sterkere eller bare bedre rett og slett. For eksempel Gone Girl & Love,Eat and pray er to filmer som jeg ble noe «skuffet» over.
9. Spiser du noe mens du leser eller er det forbudt?
Dette har jeg avslørt tidligere en gang og de gangene jeg legger ut matbilder med en bok er bare fjusk og fanteri fordi jeg spiser aldri når jeg leser. Jeg liker å holde bøkene like pene hele tiden og kan finne på å kjøpe en ny bok om jeg får en liten rift. Bøker skal heller ikke skrives i, strengt forbudt her i gården sammen med eselører selvfølgelig.
10. Hvilken bok har skuffet deg aller mest og hvorfor?
Ikke ofte jeg avbryter bøker men «Arsenikktårnet» av Ann B . Ragde er aldri blitt lest ferdig her hos meg, men det er noen år siden jeg prøvde meg så kanskje jeg hadde vært mer «moden» for den boken nå? Ellers så var det en annen bok av Ragde jeg ble veldig skuffet over og den het «Nattønsket».
11. Hva ser du på TV nå for tiden?

Akkurat nå følger jeg med på Prinsebryllupet i Sverige (selvfølgelig), men ellers så er jeg veldig hektet på ulike tv-serier som «stjeler» mye lesetid fra meg. Jeg kan ramse opp: Nashville, Criminal Minds, Ncis, Ncis Los Angeles, Battle Creek for å nevne noen.


Beklager seint svar fra meg, jeg har kun en lånepc om dagene og liten tilgang på å lese mail og ble  først oppmerksom på nominasjonen i går. Tusen takk for det, forresten!
Jeg kommer ikke til å lage nye spørsmål eller nominere noen videre for det blir vanskelig å finne noen som ikke allerede har blitt nominert men de som vil kan selvfølgelig svare på spørsmålene jeg har svart på!

 
 

HILSEN BEATHE

8 thoughts on “Jeg har blitt utfordret…..

 1. siljeblomst 14. juni 2015, kl. 10:37 Reply

  Flotte og interessante svar, Beathe! Jeg synes det er spennende å høre at du har gått fra å ikke lese noe særlig til å virkelig bli bitt av lesebasillen 😊. Nå leser du jo mer enn de aller fleste! Og veldig variert.
  NCIS er også en favoritt hos meg, jeg elsker Gibbs 😉.

  Ønsker deg en flott søndag, Beathe. Klem fra Silje

  Likt av 1 person

  • Beathesbokhjerte 14. juni 2015, kl. 14:14 Reply

   Ja, Gibbs er fin! 🙂 Og, jeg er meget glad for å ha blitt bitt av lesebasillen så alle ære til dem! 🙂 En fin søndag til deg også, Silje! 🙂 Klem

   Likt av 1 person

 2. Ina 14. juni 2015, kl. 18:54 Reply

  Hei, nå har jeg fått lest svarene dine. Var ikke online i går. Lå over hos foreldrene mine og da er jeg ikke så mye online. Men takk for at du også bidro med dette. Spennende svar og likte godt hvordan du anbefaler bøker for datteren din ved å tilfeldig sette de bøkene igjen på rommet. Kreativt 🙂 Ha en fin søndag 🙂

  Lik

 3. anettesbokboble 14. juni 2015, kl. 22:39 Reply

  Blir like glad og stolt hver gang du nevner at jeg var en av dem som sparket igang leselysten din 🙂 ❤ Morsomt å bli enda litt bedre kjent med deg. Klem til deg fra meg ❤

  Likt av 1 person

  • Beathesbokhjerte 15. juni 2015, kl. 19:15 Reply

   Det er sannheten, og koselig å høre at det gjør deg glad 🙂 Ønsker deg en fin uke, Anette 🙂 ❤

   Lik

 4. Askeladden 15. juni 2015, kl. 13:15 Reply

  Med tanke på hvor lite du leste før så synest jeg du har hatt en imponerende utvikling som bokblogger. Fra å skrive noen ord til å skrive lange og fyldige bokanmeldelser. Må si jeg ble litt provosert når du synest at du hadde lite progresjon som bokblogger. Det var når du la den tidligere bloggen din. Jeg har også deltatt på utfordringen http://askeladden-askeladden.blogspot.no/2015/06/liebster-award.html

  Lik

  • Beathesbokhjerte 15. juni 2015, kl. 19:17 Reply

   Tusen takk for fine ord, Rita! 🙂 Og kjekt at du syntes jeg har utviklet meg som bokblogger, at du har lagt merke til det! Jeg skal inn å lese dine svar,er spent på de.

   Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: