Bokanmeldelse: Fuck Verden av Monika Steinholm

fuck verdenForlag: Schibsted
Tittel: Fuck Verden
Forfatter: Monika Steinholm
Format: Innbundet
Sideantall: 215
Utgitt: 2015
Utfordring: 150 bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

 

 

 

 

 

 

Forfatter

Monika Steinholm hoMonika Steinholm er født i 1983 og bosatt i Tromsø. Hun har tatt et toårig forfatterstudium ved universitetet i Tromsø, hun har hatt tekst på trykk i Signaler 2012, og hun har hatt med en novelle i novellesamlingen Ekstremisme i 2012. Hun jobber i bokhandel på deltid. Fuck Verden er hennes første roman.

 

 

 

Når mormoren hennes dør flytter Gunn sammen med moren sin tilbake til Tromsø for å bo i barndomshjemmet hennes. Når hun bodde i Trondheim var hun usynlig og Gunn hadde bestemt seg for at det skulle det bli slutt på, men det er ikke en enkel oppgave. Pengene hun skulle kjøpe moped for brukte hun på en gammel traktor i stedet, den kjører hun rundt på og spiller Jahn Teigen og DDE på full guffe.
Moren sitter for det meste inne å syr på oppdrag for folk, og når hun ikke syr prater hun med fremmede menn i telefonen.
Kvelden før skolen begynner tar Gunn seg en tur til byen og klatrer opp på et tak for å være i fred, der befinner det seg en gutt på hennes alder, han tagger KONG SALKIN på veggen. De blir oppdaget av noen vektere og må flykte vekk.
Det viser seg at gutten heter Niklas og går i samme klasse som henne, og det er bare hun som vet at det er han som står bak bloggen KONG SALKIN. Niklas på sin side er altfor opphengt i eksdamen, skolens fineste og mest populære jente, Karianne.
Niklas gjør noen  mer eller mindre teite stunts for å vinne henne tilbake men det ser ikke ut som det skal hjelpe noe særlig…..

Jeg vil slutte å tenke på deg, K

slutte å runke til bildene av deg på facebook. Kan ikke sitte med ståkuk på biblioteket. Slutte!!!

Kuken er sjuk!
Må sende den til psykolog, men den kan ikke dra alene, og jeg skal faen ikke dit!

Lagt inn av Kong Salkin.

S.29

Gunn strever med å finne seg til rette på den nye plassen, men hun har selskap i den lille måsen som bor i treet rett utenfor og som hun kaller mormor. Hun liker Niklas veldig godt men han har kun øyne for Karianne som alle guttene på skolen. Men en dag finner hun et gammelt bilde av en ung mann og av en eller annen grunn kommer hun frem til at dette må være faren hennes, moren hennes har aldri sagt noe om hvem faren hennes er så det aner hun ikke. Hun forteller om bilde til Niklas og de to bestemmer seg for å lete etter mannen på bilde, lete etter faren hennes.

 

Gunn river bildet fra hene så det får en revne. Så går hun. Hun ser seg ikke tilbake, klemmer vare bildet hardt i hånda. Bak henne roper Karianne at hun må vente. Men hun har ingen planer om å snakke med Karianne, aldri mer. Og i alle fall ikke med Niklas! Faen ta Niklas! Fuck it! Hun stikker hånda i lomma og klemmer rundt hodet til sjakkdronninga. Helst har hun lyst til å pælme den midt i panna på Karianne, men hun lar det være.

S.109

 

For en herlig bok dette var! Vi får et godt innblikk i hvordan Gunn har det og hvordan hun strever etter å gli inn i gjengen men så bestemmer hun seg for å være den hun er slik hun hadde bestemt seg for. Ved begynnelsen av nesten hvert kapittel får vi en liten tekst som er lagt inn av Kong Salkin og på den måten får vi ta del i Niklas sitt følelsesliv. Boken er velskrevet og jeg syntes forfatteren balanserer så fint mellom glede, vanlig hverdagsliv slik den fortoner seg for de fleste ungdommer og de mer triste tingene som skjer.
Storkoste meg med boken og leste den i ett uten å legge den fra meg! En knallbra debutroman som jeg anbefaler alle å lese, enten du er typen som kunne kjøpt deg en traktor og hatt DDE på full guffe eller om du er mer den rosa Vespa-typen! What ever! Les,les, les!

 

Lagt inn av Beathe

Tagged: , ,

7 thoughts on “Bokanmeldelse: Fuck Verden av Monika Steinholm

 1. Gro 11. juni 2015, kl. 09:50 Reply

  Jeg skrev i en kommentar til Tine nå, at jeg må lage meg en liste slik at jeg vet hvilke bøker jeg skal lese til høsten. Her er det mange bra bøker til Bokbloggerprisen, og denne skal leses. Jeg har lest en annen god omtale av denne et sted også. God omtale Betahe 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 11. juni 2015, kl. 13:35 Reply

   Har ikke lest så veldig mange jeg heller så skulle nok snust litt rundt for å finne ut hva som er gutt ut i år. Ann Helen- aka Lena skrev en omtale vet jeg, kanskje det var der? Gled deg til boken i hvert fall! 🙂

   Lik

 2. Tine 11. juni 2015, kl. 12:59 Reply

  Traktor eller Vespa? artig formulering, tror nok jeg er en Vespa-dame men den må være gul ikke rosa 🙂 Utrolig fin bok, jeg slenger meg nok på å leser denne, det har blitt alt for lite norsk i år. Kjekt å høre at du har begynt på Bøen, håper grunnen til at du ikke leser ordner seg fort 🙂

  Lik

  • Beathesbokhjerte 11. juni 2015, kl. 13:37 Reply

   Hehe….kunne godt tenkt meg en traktor jeg, hadde gått helt fint det 🙂 Ja,denne tror jeg at du vil like, en lett blanding av småmorsomme ting men også en litt alvorlig undertone der. Har ikke begynt på Bøen og nå fikk jeg to bøker inn dørene her så nå må den vente litt. Men leses det skal den.

   Lik

 3. […] Fuck verden – Monika Steinholm – Leseeksemplar […]

  Lik

 4. […] veldig godt Fuck Verden som forfatteren ga ut i fjor og det ble med en viss spenning og forventning jeg satte i gang med […]

  Lik

 5. […] veldig godt Fuck Verden som forfatteren ga ut i fjor og det ble med en viss spenning og forventning jeg satte i gang med […]

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: