Boken på vent: Levande stein og Trilogien av Jon Fosse

Ny boken på vent logo

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.

Denne uken har jeg valgt meg ut bøker av Jon Fosse, dette er en forfatter jeg ikke har lest noe av tidligere og da er det alltid litt ekstra spennende. Jeg har planer om å lese den nyeste først, levande stein og trilogien blir kanskje i mai en gang.

fosse collage

 Om Levande stein : Det siste tiåret har Jon Fosse skrive nokre få kortare prosatekstar, prenta ulike stader. I Levande stein blir desse tekstane samla i ei bok, saman med hymna «Heilt utan ord». Den nyaste teksten, «Drøymt i stein», blei elles nyleg publisert i vårutgåva av det verdskjende engelskspråklege litterære magasinet Granta.
Trilogien består av bøkene; Andvake: Alida og Asle er komne til Bjørgvin for å finne arbeid og ein stad å bu. Alida er høggravid, men ingen vil gi henne og kjærasten rom. Dei blir meir og meir motlause der dei går omkring i regnet. Alida og Asle er komne til Bjørgvin for å finne arbeid og ein stad å bu. Alida er høggravid, men ingen vil gi henne og kjærasten rom. Dei blir meir og meir motlause der dei går omkring i regnet. Med seg har dei minna om ei lykkelegare tid, då dei to møttest og straks skjønte at dei var meinte for kvarandre. Men vonde minne blandar seg også inn, og ekkoet frå bibelhistoria er sterkt heile vegen.
Olavs draumer: Alida og Asle kom i Andvake til Bjørgvin der ho fødde eit barn. IOlavs draumar forlèt dei byen, men Asle, som no vel å kalla seg for Olav, vil dra attende til Bjørgvin for å kjøpa ei gåve til Alida. Men det går ikkje slik han drøymer om.
Kveldsvævd: er ein frittståande oppfølgjar til Andvake og Olavs draumar. Her møter vi gamle Ales, dotter til Alida. Gjennom henne får vi vite korleis det gjekk med Alida og Asle, paret som ofra samvitet for kjærleiken. Asle vart hengd i Bjørgvin. Alida og den vesle sonen Sigvald følgjer sambygdingen Åsleik tilbake til Dylgja, staden Asle og Alida ein gong reiste frå.

 

Har du lest noe av Jon Fosse, og eventuelt hvilke?

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!
  • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
  • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
  • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
  • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
  • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

 

HILSEN BEATHE

Tagged: , , ,

11 thoughts on “Boken på vent: Levande stein og Trilogien av Jon Fosse

  1. Berit 14. april 2015, kl. 00:24 Reply

    Jepp- jeg har lest Andvake-trilogien og var mildt sagt begeistra for de bøkene! Bemerkelsesverdig lesing, spør du meg- og jeg er veldig spent på om de faller i smak hos deg! Noen vil kanskje synes det er for «sært», men jeg syntes bare det var umåtelig flott!
    Takk for tipset om den nye boka, jeg har vist ramla av lasset når det kommer tilå orientere seg om litterære nyheter…

    Lik

    • Beathesbokhjerte 14. april 2015, kl. 09:01 Reply

      Er spent på det jeg også og «sært» kan i blant være bra det! Bare hyggelig, Berit og det er nå slett ikke enkelt å skal få med seg alt heller. Ønsker deg en fin dag 🙂

      Lik

  2. anettesbokboble 14. april 2015, kl. 09:29 Reply

    Jeg har ikke lest noe av Jon Fosse, men disse bøkene virker utrolig spennende. Tusen takk for tipset, dette må jeg sjekke ut nærmere! Ønsker deg en strålende fin tirsdag, klem fra Anette 🙂

    http://www.anettesbokboble.com

    Lik

    • Beathesbokhjerte 14. april 2015, kl. 18:30 Reply

      Ja, jeg syntes også det så gjenstår det å se om det stemmer. En fin kveld til deg, Anette 🙂 Klem

      Lik

  3. Mellom bokstablene 14. april 2015, kl. 16:59 Reply

    Jeg innrømmer det; jeg har ikke lest noe av Fosse. Håper du får en god leseopplevelse sammen med bøkene hans, Beathe!

    Lik

    • Beathesbokhjerte 14. april 2015, kl. 18:31 Reply

      Ikke jeg heller, så får vi se da om jeg får en god opplevelse eller om dette ikke er laget for meg i det hele tatt.

      Lik

  4. […] dag har jeg lyst til å være med i Beathes boken på vent. Jeg har mange bøker på vent, men noe av det jeg gleder meg mest til er Jordmor på jorda og […]

    Lik

  5. astridterese 14. april 2015, kl. 17:16 Reply

    Jeg har også Jon Fosses Trilogien på vent. Den gleder jeg meg til å lese. Jeg har ikke lest noe av Jon Fosse før, hvert fall ikke som jeg kommer på. Så jeg ser frem til å lese denne!

    Lik

    • Beathesbokhjerte 14. april 2015, kl. 18:31 Reply

      Jepp,da er vi to som ser frem til vårt aller første møte! Alltid spennende med en forfatter en ikke har lest noe av før.

      Lik

  6. beroene 15. april 2015, kl. 12:04 Reply

    Eg har heller aldri lest noko av Jon Fosse – og ikkje fristar det meg heller. Eg innbiller meg at han er altfor «seriøs» for meg og lesesmaken min.

    Lik

  7. Lene 15. april 2015, kl. 20:59 Reply

    Ukjente bøker for meg

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: