En smakebit på søndag: Livet i Catfish alley av Lynne Bryant

en smakebit på søndag

Først må jeg få ønske dere velkommen til min nye blogg, jeg opprettet den i går og har ikke kommet helt i orden ennå, for eksempel har jeg ikke funnet helt ut av hvordan jeg skal legge inn bilder på bloggen av bøker jeg leser osv, men det finner jeg vel ut av etter hvert.

Det er søndag og det betyr som de fleste av dere vet, nye smakebit runder i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten. Jeg har ikke lest så mye den siste tiden men her om dagen begynte jeg på Livet i Catfish alley og er skrevet av forfatteren bak Alligatorvannet,Lynne Bryant.

livet i catfish alleyLitt om boken:

En uønsket oppgave får uante følger …

Roxanne Reeves er med i en komité som arrangerer byvandring i Clarksville, Mississippi. Da hun får i oppgave å gi en omvisning i det tidligere afroamerikanske samfunnet, er hun først skeptisk. Hva i all verden kan være interessant ved det? Motstrebende går hun med på det og finner ut at hun trenger en guide.
Grace Clark var i mange år lærer ved den svarte grunnskolen, og den eldre kvinnen ser seg villig til å hjelpe Roxanne dersom hun kjører henne rundt og skriver ned historiene. Grace tar henne med til Catfish Alley, til hus som er falleferdige eller borte nå, men som har så mange historier knyttet til seg.
Mens Roxanne lytter til Grace, får hun øynene opp for mennesker som i alle år har vært usynlige for henne. Hun forflyttes tilbake i tid, til 1931, da en hvit manns hat mot Graces bror, Zero, førte til hendelser som forandret deres liv for alltid.

Smakebiten er hentet fra side  65

Adelle viser meg resten av Jackson-huset. Det er ikke fra før krigen, men det er et vakkert,viktoriansk hus. Jeg lurer på hvordan begge disse kvinnene ente som gamle jomfruer, men jeg bestemmer meg for ikke å spørre om det akkurat nå. Listen min over spørsmål om disse kvinnene vokser stadig – og deres historier er ikke engang en del av denne omvisningen.

«Miss Jackson, hvordan ville du like om din families hus ble en del av en afroamerikansk byvandring i Clarksville?» spør jeg etter at vi er ferdige med runden og er på vei tilbake til dagligstuen.

Hvis du klarer å få i stand noe sånt i Clarksville, Mississippi, er jeg bare glad for om dere vil vise dette gamle huset. Det er mange minner her for meg, noen gode, andre dårlige. Siden jeg går rundt med et par gjenferd hele tiden, kan det være hyggelig å dele dem med noen andre til en forandring.» Dette får hårene til å reise seg i nakken min. Hun høres så nøktern ut. «Gjenferd? Du mener vel ikke alvor?» Hun svarte ikke. Hun bare ler lavt. Kanskje Zero døde den dagen, akkurat her i det undersøkelsesrommet.

ØNSKER DEG EN FIN SØNDAG!

Hilsen Beathe

Tagged: , ,

48 thoughts on “En smakebit på søndag: Livet i Catfish alley av Lynne Bryant

 1. Artemisia 15. mars 2015, kl. 00:26 Reply

  Gratulerer med ny blogg Beathe.:) Godt å se deg tilbake…)

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:08 Reply

   Tusen takk for det, Anita 🙂 Håper du har det fint på tur!

   Lik

 2. Bokskorpionen 15. mars 2015, kl. 01:49 Reply

  Det är så roligt att du är tillbaka! Tack för smakebiten. Önskar dig en skön söndag. 🙂

  Lik

 3. Lene 15. mars 2015, kl. 07:35 Reply

  Takk for smakebiten. Denne har jeg lagt merke til og har tenkt at jeg skulle lese etter hvert. Ha en fin søndag!

  Lik

 4. Hege 15. mars 2015, kl. 09:01 Reply

  Gratulerer med ny blogg. Så fint at du fortsetter å blogge.

  Lik

 5. anettesbokboble 15. mars 2015, kl. 09:15 Reply

  Lesekroken din er utrolig fin 🙂 Flott smakebit og hyggelig gjensyn med en bok jeg likte utrolig godt 🙂

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:12 Reply

   Takk for det, ikke kommet helt i orden ennå. Jeg må teste ut litt hvordan ting fungere, men det virker veldig lovende.

   Lik

 6. Marie Eggimann 15. mars 2015, kl. 09:16 Reply

  Tjusigt och kul med ny blogg. Den boken känner jag igen, har nog tittat på den förut.

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:13 Reply

   Takk for det, ja, det er ikke helt umulig det. Den virker lovende så langt..

   Lik

 7. Åslaug 15. mars 2015, kl. 09:21 Reply

  Gratulerer Beathe. Fint du er tilbake! og fin smakebit. God søndag.

  Lik

 8. maddes bokblogg 15. mars 2015, kl. 10:16 Reply

  Tack för smakbiten!

  Lik

 9. Pirjo Saloniemi 15. mars 2015, kl. 10:40 Reply

  Tack för smakbiten! Den här boken blir jag nyfiken på!

  Lik

 10. pysslingar 15. mars 2015, kl. 10:48 Reply

  Kul med ny blogg, och tack för smakbiten! 🙂

  Lik

 11. Lottens Bokblogg 15. mars 2015, kl. 10:57 Reply

  Härligt att du är tillbaka! Tack för smakbiten, den verkar intressant.

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:15 Reply

   Takk for det: ) Jeg elsker jo slike sørstatsbøker så jeg er veldig fornøyd så langt..

   Lik

 12. johannasdeckarhorna 15. mars 2015, kl. 11:26 Reply

  Tack för smakbiten! Trevlig söndag 🙂

  Lik

 13. Marianne 15. mars 2015, kl. 11:49 Reply

  Flott blogg, stilig heading. Skriv når du orker – ALDRI føl at du må! 🙂
  Jeg har også vurdert å skifte bloggplattform et par ganger, men har ikke orket å ta jobben… Nå ble jeg inspirert til ihvertfall å endre litt på utseendet. Noe vårnytt. Ha en flotters søndag!

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:21 Reply

   Så bra du ble inspirert, Marianne:-) Det var i grunnen veldig fort gjort, jeg hadde registert meg her fra før så jeg måtte kun endre hva siden skulle hete og så importerte jeg bloggen min fra blogger og det var gjort på noen minutter. Men NÅ begynner jobben med å skifte link på alle omtalene, men jeg får ta det litt og litt… Jeg vurderer å kjøpe et eget domene men er usikker på et par ting som jeg må bli enig med meg selv om. Det skulle ikke vært lov men jeg har tilbrakt denne nydelig søndagen foran tv-skjermen, det skal nesten bli litt godt når skisesongen er over 😛

   Lik

   • Marianne 15. mars 2015, kl. 20:57

    Ahh! Greit å vite hva som ligger bak et skifte av bloggplattform. Jeg registrerte meg faktisk først på WordPress, men ombestemte meg og skiftet til Blogger før jeg kom igang med selve bloggingen. Så det er i linkingen jobben ligger ja. Det burde jeg ha tenkt meg. Er litt redd for å skifte adresse, for det er mange som finner meg på blogspot etterhvert. Jeg har endret bakgrunn til noe vårlig og har bestemt meg for at det får holde for en stund:-) TV skjermen ja… jeg har ligget strekk ut og vært syk både igår og idag. Den flotteste helgen på lenge. Litt av en timing… Våren nærmer seg, jeg trøster meg med at da blir det utendørsaktiviteter – nå med Storytel og bøker på øret!!! 😀

    Lik

 14. Lena 15. mars 2015, kl. 12:18 Reply

  Tack för smakbiten. Denna har jag inte läst.

  Lik

 15. astridterese 15. mars 2015, kl. 12:41 Reply

  Flott ny blogg, Beathe! Gratulerer. (Det ser litt kjent ut her) 🙂 Jeg syntes det var fint å skifte platform, jeg håper du også vil synes det etterhvert!
  Det er så viktig når vi har blogg å ikke skrive fordi vi må, men fordi vi har lyst. Det har jeg måttet si til meg selv mange ganger!
  Ønsker deg en fin dag, Beathe!

  Likt av 1 person

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:24 Reply

   Takk, takk. Jeg ser at den er litt lik på din, jeg holder på å prøve meg litt frem med ulike tema. Vurderer å kjøpe eget domene og da får man vel litt flere valg hva tema angår tenker jeg. Dagen har vært fin takk, litt for galt i det fine været men den ble altså tilbrakt foran tv-skjermen men nå er sesongen snart over… Ønsker deg en fin kveld,Astrid Terese:-)

   Likt av 1 person

 16. ladywindermere83 15. mars 2015, kl. 13:13 Reply

  Välkommen till WordPress! 🙂 Och tack för smakbiten.

  Lik

 17. Isabella/Gråbekka 15. mars 2015, kl. 13:55 Reply

  Yeiiiii! Kjempeglad å høre du er tilbake og har bare har flyttet deg bittelitt! 🙂 Fin blogg, Beathe! Må du huske at blogging skal være lystbetont, ikke jobb! Selv har jeg jo ikke blogget på en stund, for lysten til å skrive ikke har eksistert, men idag dukket den mystisk opp. Får se hvor det går…..kanskje det er bare for idag? Har også vurdert å flytte, men så er det jo så mye jobb. Kanskje en dag. Fin bok du har på vent! Fikk samme boken i julegave av min bror, gleder meg til å lese den og Alligatorvannet, som jeg også har liggende. Takk for smakebiten! Klæm!

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:26 Reply

   Takk for det, kjære deg! Ja, jeg vet og skal bli flinkere til å huske på det når jeg innimellom blir litt overivrig. Det er IKKE mye jobb å flytte bloggen, men litt arbeid blir det å legge inn ny link på alle omtalene fant jeg ut… men jeg får ta det pø om pø. Ha en fin kveld,Isabella 🙂

   Lik

 18. Tine 15. mars 2015, kl. 15:13 Reply

  Jeg må bare stille meg i koret med de andre som er glade for å se deg igjen 🙂 Gratulerer med ny blogg, den er jo blitt kjempefin allerede, selv om du sier at du ikke er ferdig enda. Denne boken har jeg ikke hørt om, høres ut som en fin bok, etter smakebiten å dømme 🙂

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:28 Reply

   Takk for det,Tinemor! Den skal jo endres litt etter hvert og så skal jeg ha mitt eget domene, og endel arbeid gjenstår i grunnen ennå. Boken er en sørstatsbok og som du vet så står det Beathe på alle dem 😛

   Lik

 19. A ROOM OF MY OWN 15. mars 2015, kl. 15:49 Reply

  låter intresseväckande! fint omslag! tack för smakbiten!

  Lik

 20. Holavedsbruden Ewa K 15. mars 2015, kl. 15:59 Reply

  Tack för smakbiten och ha en fortsatt fin söndag.

  Lik

 21. Cicilie 15. mars 2015, kl. 18:21 Reply

  Takk for smakebiten, høres ut som en fin bok. Skal notere meg denne. Ellers er det alltid gøy med endringer. WordPress er ikke så vanskelig å finne ut av, mye du kan gjøre der, og et hav av temaer å velge mellom når du vil endre utseende.

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:31 Reply

   Ja, jeg fant ut at flere ting var enklere her enn på blogger, mens andre ting var litt verre å finne ut av. Men det går seg vel til når en blir litt mer kjent innpå her. Men det virker veldig lovende dette og angrer ikke på flyttingen.

   Lik

 22. Åsa C 15. mars 2015, kl. 19:20 Reply

  Tack för smakebiten! Känner inte till boken, men den verkar intressant. 🙂

  Lik

  • Beatheslesekrok 15. mars 2015, kl. 19:33 Reply

   Bare hyggelig, Åsa 🙂 Men det er nettopp det som er kjekt med smakebit-søndagen, man plukker opp en del boktips underveis.

   Lik

 23. Sara Pepparkaka 15. mars 2015, kl. 19:46 Reply

  Grattis till den nya bloggen!

  Lik

 24. ithildancer 15. mars 2015, kl. 20:58 Reply

  Gratulerer med ny blogg! Alltid stas når man starter på nytt, med «blanke ark» 🙂 Du blir nok vant til WordPress etter hvert 🙂
  Det var forresten en fin smakebit, boken høres ut som noe i retning av «The Nanny», når det gjelder raseskillet i USA, og det er et tema jeg synes er veldig interessant.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: