Boken på vent: Skyggejakten av Jørgen Jæger

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være også en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke.
 Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Det er veldig lenge siden jeg har lest krim og med høsten like om hjørnet så passer det veldig fint å fokusere på litt mer krim fremover. Når jeg tenker på hvor mye krim jeg ser på tv så er det litt rart at jeg ikke leser mer krim enn det jeg faktisk gjør, men det er jo noe som er meget enkelt å gjøre noe med.
Jeg er avhengig av å lese bøker i rekkefølge så når jeg vant en bok av Jørgen Jæger så måtte jeg jo skaffe meg de andre bøkene også ikke sant? Det er med andre ord snart på tide å bli kjent med  lensmann Ole Vik.Om boken (hentet fra bokelskere.no)

Mange er misunnelige på den formuen som skraphandler Ingolf Holgersen har bygd opp gjennom et langt liv. De vet imidlertid ikke at han har diagnosen schizofren-paranoid, og at han i perioder tror at han blir forfulgt av alt og alle. Når Holgersen ringer sønnen Cato og forteller at en person har skutt etter ham, tror Cato at faren er syk igjen. Da det skjer en grusom katastrofe, går lensmann Ole Vik grundig til verks. Han finner ingen spor etter den mystiske angriperen, men så dukker det et uvanlig spor opp

Det skal bli kjekt å lese litt krim igjen og jeg ser frem til å bli kjent med lensmann Ole Vik. Er det noen av dere som har lest bøkene til Jørgen Jæger og hva syntes dere eventuelt om dem?
Kjøpte meg et nytt bokskap i helgen og kjøpte to ekstra hyller for å få full utnyttelse av skapet. Men underveis merket jeg at det ikke var frest huller hele veien og dermed var det ikke plass til de ekstra hyllene jeg hadde kjøpt. Det viste seg at det var en feil med skapet mitt og jeg får tilsendt nytt skap til helgen, litt irriterende med det ekstra arbeidet med å montere det på nytt men godt at de ekstra hyllene kan benyttes og at feilen ble oppdaget. Men slik ser i hvert fall bokskapet ut.
document.write(»); Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


post signature

Tagged:

24 thoughts on “Boken på vent: Skyggejakten av Jørgen Jæger

 1. Anita Ness 12. august 2013, kl. 23:22 Reply

  Gratulerer med flott bokskap Beathe! Håper det ordner seg med feilen uten for mye bry.
  Ae, krim er det på vent her også..men jeg har valgt Ja-Erik Fjell. Jeg har ikke elst noe av Jæger, men også han står på vent, har vel en bok eller to av ham her..:)
  Og så har jeg Jussibøkene da..

  Lik

 2. Tine 13. august 2013, kl. 05:55 Reply

  Du har helt rett, høsten er tiden for å sitte inne å hutre over spennende bøker, så hvorfor ikke begynne med Jørgen Jæger… Jeg har lest Karma og Stemmen, ser jeg ga dem gode karakterer, så denne forfatteren liker jeg godt. Synd med det flotte bokskapet ditt, mye ekstra arbeid, men så blir det jo bra til slutt da 🙂 Ha en strålende tirsdag Beate!

  Lik

 3. beroene 13. august 2013, kl. 06:51 Reply

  Flott skap, eg ønskjer meg eit slikt! 🙂
  Har lest dei fire fyrste Ole Vik-bøkene: Skyggejakten, Kameleonene, Dødssymfoni og Blodskrift. Lettleste, småspennande og greie krimbøker. Karma og Stemmen har eg ikkje lest enno.

  Lik

 4. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 07:00 Reply

  Takk for det,Anita:) Ja,det ordner seg nok til slutt! Fjell og flere av de andre du nevnte i innlegget ditt ser jeg frem til å stifte bekjentskap med. Nå skal det bli kjekt med litt krim!

  Lik

 5. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 07:03 Reply

  Så er det jo en Bergens forfatter også,da må jeg begynne med han. Når du har gitt han gode karakterer så satser jeg på at han skal falle i smak hos meg også. En fin tirsdag til deg også,Tine:)

  Lik

 6. Gråbekka`s Blogger 13. august 2013, kl. 07:11 Reply

  Gratulerer med nytt skap, ser flott ut:) Høst er krim for meg også, og jeg har faktisk en del krimbøker liggende for tiden. Har akkurat fullført Politi av Jo Nesbø og prøver å komme ordentlig igang med Det syvende barnet av Erik Valeur. Har da ikke lest så mye av Jæger, som jeg kommer på i farten. Kanskje dette er en forfatter jeg må sjekke nærmere ut:) Kos deg med krimmen og ha en kjempefin dag!

  Lik

 7. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 07:15 Reply

  Ja,det var veldig greit og det rommer endel bøker uten at selve skapet ruver så veldig og det er en god ting i en liten stue! Lettleste,småspennende og greie krimbøker er helt kurant det, det skal bli kjekt å hilse på han Ole Vik.

  Lik

 8. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 07:23 Reply

  Takk for det,Isabella:) Det syvende barnet er jeg nysgjerrig på så det skal bli spennende å se hva du syntes etterhvert,Nesbø er et kapittel for seg selv og noe jeg absolutt burde tatt fatt på. Uansett så skal det blir kjekt med litt krim innimellom alle de andre bøkene som kommer i høst og som også skal leses! Ha en nydelig dag,Isabella!

  Lik

 9. Mary 13. august 2013, kl. 07:44 Reply

  kjenner eg er lysten på å lese litt krim etter å ha lest om denne nå. Boken er notert!
  kjempeflott bokhylle du har fått deg, selv om det er ergerlig når ikkje ting er som det skal 😉
  ha en flotters dag 😀

  Lik

 10. aariho 13. august 2013, kl. 08:56 Reply

  Flott skap – får håper du får det riktige inn i hus snart. Jeg blir så utålmodig når det skal komme noe nytt som jeg har gledet meg til! Sist uke bar jeg ut to hyller med leksikon, som aldri blir brukt lenger, for å gi plass til flere bøker. Nå er det faktisk ikke mer plass, og jeg har åtte stor bokhyller på stua, + mange nede på arbeidsrommet mitt og i korridoren. Sjølpålagt innkjøpsstopp MÅ jeg overholde framover!

  Lik

 11. Anja 13. august 2013, kl. 09:01 Reply

  Jeg har lest alle bøkene til Jæger
  og liker dem veldig godt. 🙂

  Kjedelig at det var feil på skapet da,
  men greit at du får et nytt – selv om
  det blir litt ekstra jobb.

  Kos deg med boken! 🙂

  Lik

 12. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 09:22 Reply

  Litt kjedelig var det,men jeg glemmer det vel fort når det nye kommer på plass;-) Så kjekt at du fikk lyst til å lese litt krim. Går å venter på at Holmqvist skal komme inn dørene her,ja,ikke selve damen da, da tror jeg at jeg hadde besvimt stille og rolig….men boken i hvert fall. Etter Holmqvist blir det vel krim tenker jeg.

  Lik

 13. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 09:29 Reply

  Jeg trenger enda flere bokhyller men har ikke plass på stuen til flere, eller det vil si at jeg har plass til et smalt til og det kommer om litt.Godt å få ryddet ut litt og gjøre plass til nye bøker også, mine leste bøker havner i en bod av mangel på plass til dem men jeg får litt ledige rom om noen år når barna flytter ut så det er nå noe. Kjøpestopp har jeg også innført og den blir holdt sånn noenlunde.

  Lik

 14. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 09:32 Reply

  Jada,det blir nok fort glemt når det andre er på plass tenker jeg! Så kjekt at du likte alle bøkene hans,han er fra samme bydel som meg og jeg jobbet i en butikk hvor han pleide(pleier?) å handle i så jeg føler nesten at jeg «Kjenner» han litt så litt ekstra spennende er det.

  Lik

 15. astridterese 13. august 2013, kl. 10:43 Reply

  Gratulerer med nytt skap! Det var fint!
  Jeg har Stemmen av Jørgen Jæger liggende, og den eneste grunnen til at jeg ikke har lest den er at jeg jo må lese bøkene i rekkefølge! Hvis jeg har talt riktig er der fire bøker før Stemmen. Denne kunne jeg absolutt også tenkt meg å lese, men da må jeg jo lese Stemmen først osv. Det er kronglete av og til å ha et hode som vil ha ting i riktig rekkefølge 🙂 Klem!

  Lik

 16. Amanda 13. august 2013, kl. 10:49 Reply

  Gratulerer med flott nytt skap! Det var kjempefint! Bare synd at det ikke var helt i orden. Men det blir sikkert kjempedeilig når det endelig er i orden og på plass 🙂
  Jeg har også fått lyst til å lese krim nå i det siste! Høsten og påsken er de eneste tidspunktene jeg egentlig leser krim, og nå begynner det å bli lenge siden. Heldigvis har jeg en del liggende 🙂
  Håper du koser deg med boken!

  Lik

 17. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 10:55 Reply

  Takker for det,Astrid Terese:) Sånn er det med meg også og derfor kjøpte jeg de andre bøkene tidligere i sommer,det vil si at jeg mangler Karma( hehe..)og da skulle det bli fem bøker før Stemmen.(Skyggejakten,Kameleonene,Dødssymfoni,Blodskrift,Karma og stemmen)
  Men det ER jo best å lese de i rekkefølge:) Ha en fin dag, Astrid Terese:) klem

  Lik

 18. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 10:58 Reply

  Takk for det,Amanda!:)Det blir nok bra til slutt tenker jeg! Lenge siden jeg leste krim også så nå kjenner jeg at det skal bli godt å få litt action i bøkene og krimbøkene ligger bare der å venter også. Ha en fin dag:)

  Lik

 19. Geir Tangen 13. august 2013, kl. 14:21 Reply

  Ha – ha …. Igjen ser jeg at vi tenker likt Beathe. Jeg har også etterforsker Ole Vik som en av dem jeg skal bryne meg på i høst. Har lastet ned Skyggejakten på iBooks.

  PS! At du fortsatte med bokbloggen din gav meg inspirasjon til å skrive igjen. Takk for det 🙂

  Lik

 20. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 15:45 Reply

  Hehe…nesten litt spooky dette så likt en kan tenke av og til! Blir spennende å se hvordan møtene med Ole Vik blir. Hyggelig at du ble inspirert til å skrive igjen,jeg fikk plutselig bloggingen i halsen og lurte på om det virkelig var verd det og venninner klarte å få meg på andre tanker så da valgte jeg å fortsette,det er jeg glad for.
  Jeg er veldig glad for at du fortsetter også for din unike stemme er det absolutt behov for i bloggemiljøet.

  Lik

 21. Lenes blogg 13. august 2013, kl. 17:43 Reply

  Enda ikke lest noe av denne forfatteren, men har notert navnet tidligere og har planer å få lest noe i løpet av høsten. Flott bokskap. Kjedelig når ikke alt er i orden. Burde selv kjøpt mer oppbevaring for bøker. Har en stabel med bøker som ikke får plass noen steder

  Lik

 22. Beathesbokhylle 13. august 2013, kl. 18:32 Reply

  Kjenner til det der med mangel på plass men nå var jeg lei av å bruke klesskapet mitt som bokskap og jeg satser på at det blir bra når det er ferdig. Ha en fin kveld:)

  Lik

 23. Tone H 13. august 2013, kl. 20:20 Reply

  Har en kollega som er veldig begeistret for bøkene til Jæger; de må du lese sier han ofte til meg. Bokskapet var flott. Jeg skulle ønske jeg hadde et eller flere slike. Har bare bokhyller som magasinerer kilovis med støv. Men det er typisk med møbler som skal monteres. Kan nesten ikke huske å ha kjøpt noe som ikke mangler et eller annet.

  Lik

 24. Anette 14. august 2013, kl. 21:34 Reply

  Grøss og gru, denne boken er nok innmari spennende 🙂 Ja, nå var det på tide med noe nytt og spennende på bloggen, og denne ukens utfordring er åpen helt til tirsdag i neste uke, så det er bare å bli med 🙂

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: