Boken på vent: Ære av Elif ShafakHver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være også en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Boken jeg har valgt meg i dag skal jeg lese i løpet av sommeren (tror jeg) og det er en bok jeg har sett frem til å lese helt siden den kom ut tidligere i år. Det er ikke ofte jeg kjøper bøker til full pris,men denne glemte jeg å avbestille og dermed kom den overraskende i postkassen, forsåvidt helt greit det siden den allerede sto på ønskelisten min!


Dette står det skrevet om boken:

I en kurdisk landsby ved Eufrats bredd blir to tvillingsøstre født i 1945. De får navnene Pembe og Jamila – Rosa og Vakker. Som voksen følger Pembe sin mann til London, der de starter et nytt liv med de tre barna sine. Men Tyrkia og tradisjonene bærer de med seg i blodet. Den eldste sønnen minnes hjemlandet og føler at han er blitt utsatt for et stort svik. Søsteren er lojal og trofast til tross for smerten og kjærlighetssorgen hun bærer på. Og yngstemann, som er født i London, er sky og annerledes. Barna er fanget i fortiden, og en dag blir livet deres smadret og forandret av et brutalt drap.

Syntes det er fascinerende og spennende å lese om andre kulturer fjern fra vår egen kultur. Jeg har den forrige boken til forfatteren «Bastarden fra Istanbul» på ønskelisten min, er det noen som har lest den eller denne?


document.write(»); Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company16 kommentarer om “Boken på vent: Ære av Elif Shafak

 1. Så spennende den virket:) Den noterte jeg meg rett ned for den kunne jeg også tenkt meg å lese, har så god smak du Beathe:) Ser da litt trist ut også. Håper du leser den i sommer for den skulle jeg ha hørt mer om:) Takk for tips og ha en herlig tirsdag!:)

  Liker

 2. Det hørtes ut som en sterk bok. Og en spennende en. Jeg skriver den ned 🙂 Ønsker deg en fin dag!

  Liker

 3. Det er heftig lesning du har på ønskelisten. Jeg har lest bøker med dette tema, men ingen av de to du nevner. Vi har tematikken i familien, og for tiden har jeg fått «nok» så jeg kommer nok ikke til lå lese disse bøkene med det første. Venter på omtalen din 🙂 Ha en nydelig tirsdag! Jeg er ferdig å vaske vinduer, så bortsett fra en liten fjelltur skal jeg bare slappe av i dag 🙂

  Liker

 4. Tusen takk for det,Isabella og i like måte!:) Satser på at den kan klare å snike seg inn blant de andre bøkene som skal leses i sommer. En herlig dag til deg også, og kos deg med lesingen!

  Liker

 5. Om du har dette «tett på» så er det vel kanskje ikke noe en ivrer etter å lese mye om. Ikke snakk om vinduer, skulle tatt mine også for lenge siden, jeg lyver ikke, de er grå! Victoria har «arbeidsdag» i dag og er fri fra skolen så hun skal vaske huset idag, men vinduene får jeg vel ta selv! Kos deg på fjellet, du er så sprek atte! Kos deg og nyt dagen!

  Liker

 6. Tusen takk for den nydelige sommerfuglen jeg fikk i posten i dag.:) veldig søt! Nå skal jeg sette meg på balkongen i sola med en bok, Du forsvinner, og lese litt frem til jeg går på senvakt. Ha en fin dag.:)

  Liker

 7. Så kjekt at sommerfuglen har kommet trygt hjem:) Høres ut som en perfekt lesestund for jobben kaller det der, skal ut i solen snart jeg også,etter middagen så er det på hodet ut… Ha en fin dag og en god vakt!

  Liker

 8. Bastarden fra Istanbul begynte jeg på i 2012, tror jeg det var, men leste den ikke ferdig. Husker ikke hvorfor. Men det kan være tid og sted, lånte boken av biblioteket. Håper du liker denne.

  Liker

Kommentarer er stengt.