Boken på vent: Ære av Elif ShafakHver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være også en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Boken jeg har valgt meg i dag skal jeg lese i løpet av sommeren (tror jeg) og det er en bok jeg har sett frem til å lese helt siden den kom ut tidligere i år. Det er ikke ofte jeg kjøper bøker til full pris,men denne glemte jeg å avbestille og dermed kom den overraskende i postkassen, forsåvidt helt greit det siden den allerede sto på ønskelisten min!


Dette står det skrevet om boken:

I en kurdisk landsby ved Eufrats bredd blir to tvillingsøstre født i 1945. De får navnene Pembe og Jamila – Rosa og Vakker. Som voksen følger Pembe sin mann til London, der de starter et nytt liv med de tre barna sine. Men Tyrkia og tradisjonene bærer de med seg i blodet. Den eldste sønnen minnes hjemlandet og føler at han er blitt utsatt for et stort svik. Søsteren er lojal og trofast til tross for smerten og kjærlighetssorgen hun bærer på. Og yngstemann, som er født i London, er sky og annerledes. Barna er fanget i fortiden, og en dag blir livet deres smadret og forandret av et brutalt drap.

Syntes det er fascinerende og spennende å lese om andre kulturer fjern fra vår egen kultur. Jeg har den forrige boken til forfatteren «Bastarden fra Istanbul» på ønskelisten min, er det noen som har lest den eller denne?


document.write(»); Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for CompanyTagged:

16 thoughts on “Boken på vent: Ære av Elif Shafak

 1. Anita Ness 17. juni 2013, kl. 23:09 Reply

  Ja, dette kan jo bli en spennende bok Beathe.:) Ønsker deg en god natt og en fin tirsdag.:)

  Lik

 2. Gråbekka`s Blogger 18. juni 2013, kl. 06:27 Reply

  Så spennende den virket:) Den noterte jeg meg rett ned for den kunne jeg også tenkt meg å lese, har så god smak du Beathe:) Ser da litt trist ut også. Håper du leser den i sommer for den skulle jeg ha hørt mer om:) Takk for tips og ha en herlig tirsdag!:)

  Lik

 3. astridterese 18. juni 2013, kl. 07:02 Reply

  Det hørtes ut som en sterk bok. Og en spennende en. Jeg skriver den ned 🙂 Ønsker deg en fin dag!

  Lik

 4. Tine 18. juni 2013, kl. 07:40 Reply

  Det er heftig lesning du har på ønskelisten. Jeg har lest bøker med dette tema, men ingen av de to du nevner. Vi har tematikken i familien, og for tiden har jeg fått «nok» så jeg kommer nok ikke til lå lese disse bøkene med det første. Venter på omtalen din 🙂 Ha en nydelig tirsdag! Jeg er ferdig å vaske vinduer, så bortsett fra en liten fjelltur skal jeg bare slappe av i dag 🙂

  Lik

 5. Beathesbokhylle 18. juni 2013, kl. 07:41 Reply

  Tror også det. Ha en fin tirsdag du også,Anita:)

  Lik

 6. Beathesbokhylle 18. juni 2013, kl. 07:43 Reply

  Tusen takk for det,Isabella og i like måte!:) Satser på at den kan klare å snike seg inn blant de andre bøkene som skal leses i sommer. En herlig dag til deg også, og kos deg med lesingen!

  Lik

 7. Beathesbokhylle 18. juni 2013, kl. 07:44 Reply

  Det er den nok,det skal bli spennende å ta fatt på den. En herlig dag til deg også!

  Lik

 8. Beathesbokhylle 18. juni 2013, kl. 07:47 Reply

  Om du har dette «tett på» så er det vel kanskje ikke noe en ivrer etter å lese mye om. Ikke snakk om vinduer, skulle tatt mine også for lenge siden, jeg lyver ikke, de er grå! Victoria har «arbeidsdag» i dag og er fri fra skolen så hun skal vaske huset idag, men vinduene får jeg vel ta selv! Kos deg på fjellet, du er så sprek atte! Kos deg og nyt dagen!

  Lik

 9. Anita Ness 18. juni 2013, kl. 12:18 Reply

  Tusen takk for den nydelige sommerfuglen jeg fikk i posten i dag.:) veldig søt! Nå skal jeg sette meg på balkongen i sola med en bok, Du forsvinner, og lese litt frem til jeg går på senvakt. Ha en fin dag.:)

  Lik

 10. Beathesbokhylle 18. juni 2013, kl. 13:03 Reply

  Så kjekt at sommerfuglen har kommet trygt hjem:) Høres ut som en perfekt lesestund for jobben kaller det der, skal ut i solen snart jeg også,etter middagen så er det på hodet ut… Ha en fin dag og en god vakt!

  Lik

 11. Tone H 18. juni 2013, kl. 17:30 Reply

  Bastarden fra Istanbul begynte jeg på i 2012, tror jeg det var, men leste den ikke ferdig. Husker ikke hvorfor. Men det kan være tid og sted, lånte boken av biblioteket. Håper du liker denne.

  Lik

 12. Lenes blogg 18. juni 2013, kl. 19:15 Reply

  Ikke lest noen av de bøkene du nevner av forfatteren, så skal ta en nærmere titt på den 🙂

  Lik

 13. Beathesbokhylle 18. juni 2013, kl. 19:52 Reply

  Det er en tid og sted for alt sånn er det bare. Satser på at den skal falle i smak og gjør den det er veien kort til den andre boken der!

  Lik

 14. Beathesbokhylle 18. juni 2013, kl. 19:55 Reply

  Ja,det må du gjøre:)

  Lik

 15. Pia H 18. juni 2013, kl. 21:32 Reply

  Å, det hørtes ut som en fin bok, og den skrives sporenstreks ned på listen min! Takk for godt tips 🙂

  Lik

 16. Frøken Vims 18. juni 2013, kl. 23:05 Reply

  Høres ut som interessant lesning! Fint tips å ta med seg inn i sommarferien:)

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: