Smakebit på søndag: Lysår av James Salter

Det er søndag igjen og dermed tid for nye smakebiter i den fine spalten til Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. I dag skinner solen og kanskje det blir anledning til å sitte utenfor å lese litt? Jeg håper det.
Har hatt en fin og avslappende helg så langt, jeg måtte jo titte litt på det flotte brudeparet i går, en nydelig vielse var det.

Som vanlig så leser jeg i flere bøker samtidig, jeg er enda ikke ferdig med «Den talibanske cricketklubben» for jeg har hatt problemer med nettbrettet mitt og (adobe -id greier som jeg ikke finner ut av) jeg får ikke lest boken i den leseren som jeg liker best og da har jeg gitt litt opp foreløpig,men jeg finner vel ut av det etter hvert.

Jeg har såvidt begynt på «Lysår» av James Salter og den boken kom ut for første gang i 1975.

Fra bakside teksten
I det vakre huset ved Hudson-elven, ikke langt fra New York City, bor Nedra og Viri med sine to barn, hund og ponni. De er paret som alle misunner. Middagsselskapene er intime og festlige, vennene er spennende og kunstneriske. Idyllen er komplett, men lyset blekner litt etter litt – i takt med idealene som forvitrer, for hvert år som går. Det er et godt ekteskap, men samtidig et mindre godt ekteskap og plutselig er det intet ekteskap. Deretter følger vi Nedra og Viri, hver for seg.


Det står videre om boken at forfatteren retter søkelyset mot det underliggende ingenting mellom to mennesker – og trenger seg inn under den forskjønnende overflaten via en strøm av både flyktige skisser og sylskarpe bilder, der den røde tråden er av og til vanskelig å få øye på.Smakebit hentet fra  side 76

Han begynte å tappe i badekaret. I det svake lyset var det som speilbildet hans tilhørte en annen mann,var et triumferende glimt som holdt han fast mens vannet plasket  ned i karet. Kroppen hans var i skygge. Den så sterk ut,som en boksers eller en jockeys. Han var ingen byboer, plutselig var han primitiv, fast som en gren. Han hadde aldri vært så oppløftet etter å ha elsket. Allde de enkle tingene hadde funnet sin stemme. Det var som om  han var bak scenen under en stor ouverture, alene, i halvmørke, men i stand til å høre alt.


ØNSKER DERE EN STRÅLENDE SØNDAG!

28 kommentarer om “Smakebit på søndag: Lysår av James Salter

 1. Håper du har kommet deg ut på terrassen i den fine solen i dag. Jeg sitter og klamrer meg til Politi, men den er det vel lenge til du får lese, siden du må begynne med bok 1 🙂
  Å lese om det underliggende ingenting mellom to mennesker er spennende, takk for fint tips!

  Liker

 2. Ikke enda, solen kommer ikke på den siden før om ettermiddagen, så først blir det litt middagslaging. Håper været holder seg. Politi blir det lenge til jeg får lest, jeg har bare to bøker av Nesbø også men nå selger de jo pocket bøkene til kun 49 pr stk så det frister jo veldig, slik at jeg får begynt på de. Ha en fin dag videre, Tine:)

  Liker

 3. Takk for smakebit:) Har vurdert å ta med meg den boken hjem fra jobb,men så har jeg mange andre bøker jeg har på lese listen. Håper det ordner seg med nettbrettet:)

  Ha en fin søndag:)

  Liker

 4. Takk for smakebiten. Fikk meg litt sol i dag. Men jeg er ikke så veldig glad i å sole meg som jeg var tidligere. Fikk med meg tenniskampen der Nadal vant. Jeg er stor fan selv om jeg aldri har spilt tennis selv. Og neppe kommer å gjøre det noen gang heller. Ønsker deg en fin leseuke og ser frem til omtale av bøkene du leser.

  Liker

 5. Tusen takk for det Tone:)Jeg spilte tennis i ungdommen men nå ser jeg omtrent ikke på det, her går det mest i vintersport om jeg ser på sport. Ønsker deg en fin kveld og en fin leseuke til deg også:)

  Liker

 6. Denne husker jeg du har hatt på vent, og fristet meg med. Nå venter jeg i spenning på omtalen din, så er det mulig jeg må handle mer bok 🙂
  Heldige du som har hele Nesbø-rekka på vet! Jeg holder på med Politi nå, og skulle ønske at det ikke var så lenge siden jeg hadde lest de forrige bøkene.
  Håper du får orden på lesebrettet ditt snart 🙂
  Ønsker deg en glad dag!

  Liker

 7. Tusen takk for det,Pia:) Ja,Nesbø rekken har jeg tilgode og siden jeg bare har to bøker som er relativt nye så tar det en stund for jeg får lest meg opp til Politi. Ha en fin mandag:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.