Boken på vent: Gode naboer


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være også en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

I dag er «Boken på vent» 1 år og det må jo feires, om ikke akkurat med brask og bram, så i hvert fall med en bitteliten «gi-bort» og derfor trekker jeg en vinner  blant dagens deltakere som vinner  dette bokmerke. Siden jeg bestilte det i går så tar det litt tid før det kommer frem til meg, og derfor kommer navnet på den heldige vinneren i neste «Boken på vent» innlegg,eller når jeg har fått det tilsendt.
Men nå over til dagens bok på vent og siden jeg har skjerpet meg litt og bare skal ta med bøker jeg skal lese i nærmeste fremtid så falt valget på «Gode naboer» som er basert på faktiske hendelser. Denne  fikk jeg mail om fra forlaget og syntes at den virket spennende, men så svarte jeg ikke på mailen og det hele gikk i glemmeboken. Men så leste jeg om den hos Anita og da var jeg ikke snau om å sende mail til forlaget. Om boken

New York, 1964. Katrina Marino er på vei hjem fra nattskiftet. Utenfor boligblokken venter en mann i skyggene. Flere naboer hører det brutale overfallet, men ingen kommer henne til unnsetning, ingen ringer etter hjelp.
Gode naboer er Katrinas historie, men det er også historien om skjebner som så vidt streifer hverandre i storbynatten: En unggutt innkalt til militærtjeneste, en mann som sitter alene i sin egen stue med en pistol i hånden, en kvinne som tror hun har drept et barn i en ulykke og mannen som vil beskytte henne, en naiv utpresser, en søvnløs ambulansesjåfør, en korrupt politimann…

Denne skal jeg begynne på etter at jeg har lest de to bøkene jeg holder på med og jeg ser frem til det.

Noen andre som har lest denne?


Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for CompanyTagged:

22 thoughts on “Boken på vent: Gode naboer

 1. Gråbekka`s Blogger 4. juni 2013, kl. 06:46 Reply

  Har ikke lest denne boken, men den høres jo fryktelig interessant ut!:) Så fin liten premie du gir bort, er jo kjempesøt!:)Liker utfordringen din kjempegodt, når jeg runder 25 ganger med deltakelser skal jeg sjekke hvor mange av bøkene jeg har lest. Har nok ikke lest mange, men da ligger de der som lesetips til senere. Ønsker deg en flott dag Beathe!: Klæm!

  Lik

 2. RoseSommer 4. juni 2013, kl. 10:38 Reply

  Hei, takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Fint du likte uteplassen vår.
  Angående spørsmålet ditt om forfatter Pancol, så har jeg lest alle bøkene hennes, og er veldig betatt. Dette er eventyr for voksne, og bøkene er krimhistorier, kjærlighetshistorier – og alt mulig annet. Veldig artig. Det er best å lese dem i rett rekkefølge, for de henger sammen i handling. Krokodillens gule øyne først, så Skilpaddens langsomme vals, og altså den jeg har på vent; Ekornene i Central Park.

  Og som du sier, så er det ikke noe sted å kommentere inne på BOK-siden min. Jeg laget den mest for meg selv, for jammen glemmer en fort hva bøker handler om! Trenger du boktips, så scroll deg gjerne nedover den siden en gang du har god tid, for jeg har lest mange flotte bøker det siste året. Og takk for fine boktips her inne på bloggen din. Ha en fortsatt fin sommer.

  Lik

 3. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 10:45 Reply

  Hadde ikke lest så mange jeg heller av de 50 første,så nå har jeg blitt mer bevisst hvilke bøker jeg velger ut til innlegget og fokuserer på bøker som skal leses rimelig kjapt. Kjekt å høre at du liker utfordringen, det er i hvert fall moro å holde på med synes jeg. Ha en strålende dag du også! Klem

  Lik

 4. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 10:53 Reply

  Helt nydelig var den:) Ja,jeg er nazi på å lese de i rekkefølge så jeg skal begynne med Krokodillens gule øyne først,den har jeg liggende klar i hyllen! Ønsker deg også en riktig fin sommer:) Skal titte innom siden din for tips og inspirasjon til både bøker og hageliv:)

  Lik

 5. Berit 4. juni 2013, kl. 10:54 Reply

  Har så vidt lest litt om denne tidligere, men den har ikke kommet veldig langt opp på ønske-lese-lista enda. Det er jo så mye som frister- og nå er vi inne i en periode med litt for mange andre aktiviteter til at det blir særlig mye lesing. Det kommer vel en høst og en vinter…
  Nyt dagen!

  Lik

 6. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 10:57 Reply

  Høsten og vinteren kommer før vi får snudd oss to ganger. Det er veldig mye som frister og en kan ikke rekke over alt heller. Jeg har planer om å få lest en god del i sommer, håper på godvær, så det blir anledning til å sitte på altanen å lese litt. Ellers blir det til at jeg tar med meg et par bøker når jeg skal sydover i august. Nyt dagen du også.

  Lik

 7. Lenes blogg 4. juni 2013, kl. 12:40 Reply

  Ikke lest denne, men høres spennende ut. Mai har vært en hektisk måned og det blir det i noen uker til, så det har dessverre ikke blitt så mye lesing. Ser frem til ferie i juli, så skal snart legge en leseplan 🙂

  Lik

 8. astridterese 4. juni 2013, kl. 13:30 Reply

  Denne står på vent hos meg og. Jeg hadde glemt hva den handlet om, men den høres jo virkelig bra ut. Så den må jeg lese! 🙂 Ønsker deg en riktig fin dag, Beathe!

  Lik

 9. Melusine 4. juni 2013, kl. 16:21 Reply

  Det var en fin 1-års gave du har å gi bort, Beathe! «Boken på vent» er en bra spalte som gjør meg selv bevisst på de bøkene jeg har lyst å lese, noen ganger er det bøker som har havnet langt nede på leselisten etter hvert som den blir lengre. «Gode naboer» har jeg ikke lest, men coveret har jeg sett før – høres ut som en spennende bok 🙂

  Lik

 10. Rufsetufsa 4. juni 2013, kl. 16:41 Reply

  Digger coveret til boka:)

  Lik

 11. Tone H 4. juni 2013, kl. 17:03 Reply

  Husker den fra da Anita skrev om den. Forstår godt at du har den på vent. Hadde det ikke vært for at lista mi er sååååååå lang, og bokstabelen såååååååå stor, hadde jeg ført den opp. Men jeg antar du kommer til å skrive om den. Så da får jeg en påminnelse. Veldig fint bokmerke.

  Lik

 12. Anita Ness 4. juni 2013, kl. 17:05 Reply

  Fikk du ikke den kommentaren jeg la inn tidligere i dag? Vil veldig gjerne delta i giveaway g synes du har gjort et godt bokvalg 🙂 ha en fin kveld. Selv er jeg på vei til tr.heim, pauser på Beitostølen 🙂

  Lik

 13. Anita Ness 4. juni 2013, kl. 20:22 Reply

  Og gratulerer med fine jubileum for bokpåventspalten 🙂

  Lik

 14. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 20:40 Reply

  Ja, det forstår jeg godt. Blir kjekt med litt ferie og anledning til å få lest litt:) Ha en fin kveld:)

  Lik

 15. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 20:40 Reply

  Tusen takk for det Astrid Terese og ha en fin kveld:)

  Lik

 16. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 20:42 Reply

  Tusen takk for det,Birthe:) Ja, tror boken er spennende og god, ser frem til å slå kloa i denne. Har kost meg med «Det uimotståelige blåbærbakeriet» og det er en herlig bok så langt i hvert fall. Har sitter og flirt og ledd ute på altanen.

  Lik

 17. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 20:43 Reply

  Ja,ikke sant det var tøft?

  Lik

 18. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 20:44 Reply

  Huffja, ikke snakk om lange boklister og høye bokstabler. Jeg lurer på om jeg skal la det gå sport i å la være å kjøpe fler bøker før jeg har gjort et kraftig innhugg i det som allerede er der?

  Lik

 19. Beathesbokhylle 4. juni 2013, kl. 20:46 Reply

  Tusen takk for det:)Håper at du har hatt en fin tur oppover! Har ikke fått noen kommentar fra deg tidligere i dag og jeg måtte inne å sjekke «søppelbøtta» men det lå ikke noe der. Klart du skal være med på giveawayen. Ønsker deg en fin kveld:)

  Lik

 20. Melusine 6. juni 2013, kl. 18:54 Reply

  Herlig å kunne sitte ute med en god bok! Nå har jeg en som skal leses ganske snart – den lå på disken i gangen da jeg kom hjem etter jobb og sommerfest i barnehagen. Tusen takk! Som sagt; du er verdens beste nabo (uten sammenligninger til boken på vent…hehehe) 🙂

  Lik

 21. Beathesbokhylle 6. juni 2013, kl. 19:19 Reply

  Bare hyggelig,Birthe:) Hva har man naboer til?Håper at den faller i smak og at du får en fin lesestund:) Hehe…nei, jeg liker å tro at jeg er en LITT bedre nabo enn hun i den boken hadde;)

  Lik

 22. Melusine 7. juni 2013, kl. 18:59 Reply

  Gleder meg til å lese den! Og du må bare gi meg en lyd om du vil lese noen av bøkene jeg har, stort sett står de i hyllen, bortsett fra de jeg låner på biblioteket 🙂

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: