Smakebit på Søndag: Den talibanske cricketklubben

Det har blitt søndag igjen og det betyr nye smakebiter i spalten «En smakebit på søndag» som flotte Mari fra bloggen «Flukten fra virkeligheten» står bak. Et kjempefint konsept og en fin måte å oppdage en ny bok på eller kanskje du oppdager en helt ny blogg på din runde?

Jeg har såvidt kommet i gang med Den talibanske cricketklubben og Innlandshete  og dagens smakebit kommer fra den førstnevnte boken.

om boken
Rukhsana er en oppvakt 24-årig journalist som
jobber for Kabul Daily i Afghanistan. Hun har
også ansvaret for sin kreftsyke mor og sin lillebror
Jahan. En dag blir Rukhsana innkalt til ministeren
for utbredelse av dyd og forebyggelse av last. Han
forteller pressen at Taliban har funnet en ny vei
til internasjonal anerkjennelse: Cricket! Gjennom
sport skal Talibans ledelse vise at de er humane
og demokratiske. De som velges ut til laget, får
reise til Pakistan for å trene.
Rukshana spilte cricket da hun studerte i Delhi,
og hun bestemmer seg for å lære bort spillet til
broren og alle fetterne, så de skal få sjansen til å
flykte fra Afghanistan. 
Videre så står det er boken er delvis basert på faktiske hendelser og  at den kan minne om, eller er for de som likte Drageløperen,Slumdog millionaire og Biens hemmelige liv.
Noe sier meg at boken er ikke fullt så fredfylt som coveret kan gi uttrykk for.
Smakebiten har jeg hentet begynnelsen av boken

Han hadde ikke glemt meg. En av hans håndlangere hadde levert brevet hjemme hos oss. 

Rukhsana,Gulabs datter, skal møte personlig klokken 11.00 i departementet for utbredelse av dyd og forebyggelse av last, Salang Wat, Kabul,Lekshanbeh 18 sawr 1379 etter pålegg fra Zorak Wahidi,minister for utbredelse av dyd og forebyggelse av last.

Ingen ytterlige forklaring. Jeg skulle bare møte opp om noen ganske få timer denne søndagen, den 7.mai 2000. Jeg hadde, de fire siste årene, inderlig håpet han skulle glemme det hele.

«Jeg nekter å gå,» sa jeg rett ut til broren min.

«Du kan ikke bare nekte,»fastslo Jahan og satte opp en tapper mine.

«Dessuten skal jeg være med,så du har ingenting å frykte.»

Den lille lappen- hva den sa, og hva som var usagt – var en trussel.

Hvorfor skulle han innkalle meg? Hvilken forbrytelse hadde jeg begått nå? Hadde jeg ved et uhell blottet ansiktet mitt for en fremmed? Hadde jeg ved et uhell snakket høyt i basaren? Hadde jeg ved et uhell vist en ankel eller et håndledd? Hvem vet hvilke lover det var som snodde seg rundt oss som slanger i et bol? 

 

 Da blir det en noe sen frokost her i gården og jeg skal kose meg med en bloggrunde og deretter blir det lesing og litt klevask.

Ha en fin søndag og husk å nyte dagen! 

 

 

37 kommentarer om “Smakebit på Søndag: Den talibanske cricketklubben

 1. Denne har jeg lest, og likt veldig godt. Ser at jeg har glemt å skrive om den, så jeg får få fingeren ut, så jeg får takket for leseeksemplaret på den måten. Gled deg til boken! Ha en fin regnværs søndag Beate!

  Liker

 2. Den ble sammenlignet med mange av bøkene jeg liker og da må den jo noteres ned også hjelper det jo at Tine likte den også. Likte da ikke tittelen på boken, hørtes ikke noe spennende ut. Hadde ikke skrevet den opp hadde jeg ikke hørt nå om den, så tak for tips.Skal også vaske klær idag og kanskje rydde litt på kjøkkenet, for det ser ikke ut. Takk for smakebit og ha en herlig søndag Beathe.

  Liker

 3. Det är alltid intressant att läsa om andra kulturer. Jag har i och för sig inte läst Flyga drake, men väl Tusen strålande solar som borde räknas som samma sak 🙂

  Liker

 4. Ja,det er alltid noe som bør eller skal gjøres,litt blir det her også.Jeg har ikke lest noen av de bøkene så det blir spennende, satser på at den er bra. Det er ikke alltid at titlene treffer en like bra og da er det kjekt med henvisninger til andre bøker. Ha en fin søndag:)

  Liker

 5. Lesing og litt klesvask her og 🙂 Men først kommer bloggrunden. Jeg hang meg opp i «departementet for utbredelse av dyd og forebyggelse av last» og tenker det er nok til at jeg må lese denne boken. Takk for fint tips og ha en riktig fin søndag!

  Liker

 6. Det låter som en väldigt intressant och fängslande bok. Det kan inte vara lätt att veta vilka «förbrytelser» en har gjort för att anklagas för att vara odygdig.

  Tack för smakbiten 🙂

  Liker

 7. Har lest de andre tre bøkene den sammenlignes med. Kan mer eller mindre kalle meg en «Taliban-hater», og det var spesielt etter å ha lest dokumentarromanen Der Gud gråter. Da gråt også jeg. Og sinna for at det går an å behandle mennesker slik Taliban gjør. Og da tenker jeg hvordan de behandler sine egne landsmenn og ikke minst kvinner. Virker som en god bok. Men jeg vil nok kanskje bli for opprørt, Avventer din bokomtale før jeg noterer den opp.

  Liker

 8. Denne kjøpte jeg og lastet ned til iPad´n- også har jeg helt glemt den. Til nå… Det passer i grunnen bra, for jeg har avslutta to bøker i helga, og da kan man vel begynne på ei ny?
  Eller kanskje jeg heller skal prøve å avslutte den om Teresa Birna, som også er halvlest..
  Uansett; takk for smakebit og påminnelse ;o)

  Liker

 9. Jeg pleier vanligvis ikke lese så mange slike bøker, men har bestemt meg for å få med meg flere utenlandske bøker. Takk for en fin smakebit! Og nydelig bokomslag. : )

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s