Mai – En oppsummering!

Siste dag av de glade mai dagene og juni står  hvert øyeblikk på døren å banker på, men først  en liten oppsummering av måneden som er i ferd med å ebbe ut.

BØKER LEST

«S.E.C.R.E.T.» av L. Maria Adeline – Første bok i en ny erotisk serie,en helt grei fortelling som havnet litt over «midt på treet» hos meg, omtalen min finner du her.
«Jomfruene og andre noveller»  av Irène Nèmirovsky – En kjempefin novellesamling,selv om ikke alle falt like godt i smak hos meg, Omtale kommer.
«Lys mellom to hav» av M.L.Stedman – For en fantastisk roman,dette er noe av det beste jeg har lest i år,se omtalen min her.
«En avtale med livet» av Cecelia Ahern – En bok i ekte Ahern stil,les omtalen min her.
«Alle sommerens dager» av Jenny Wingfield – En fantastisk debutroman og det var nesten som å sitte å se en film, se omtalen min her.
«Fordelene ved å være veggpryd» av Stephen Chbosky – En finurlig bok om det å være ungdom og som er skrevet i brevform,se omtalen min her.
«Parfymehagen» av Kate Lord Brown  – Omtale kommer.

MÅNEDENS FAVORITT

Syntes at bøkene jeg har lest i mai har vært jevnt over gode bøker, men det er to som har skilt seg ut og derfor blir disse to denne månedens favoritter og begge bøkene er forfatterens debutbok.Det er slett ikke verst.

BØKER PÅBEGYNT
Her er en liten oversikt over bøker som jeg har begynt på men ikke fått lest ferdig før kalenderen bikker juni i morgen.
«Det uimotståelige blåbærbakeriet» av Mary Simses
«Marengshjerte» av Frode Håkonsen (Snart ferdig med)
«Innlandshete» av kristine S Henningsen

BØKER OMTALT  

Jeg har skrevet omtale på 5 av de 7 bøkene jeg har lest denne måneden, de 2 siste kommer når de er skrevet ferdig og når det er en ledig dag for «publisering».
BØKER KJØPT

Har ikke hatt et snev av shoppaholicer-tendenser denne måneden,ikke at jeg ikke har vært innom alle nettbokhandlene som finnes og siklet for det har jeg absolutt gjort,i bøtter  og spann til og med.Men har vært standhaftig som bare det så,JA, det ble en kjøpefri måned,den første for året.*Klapper meg selv på skulderen*

KORT OPPSUMMERT

Fått lest 7 bøker, hvor av 2 var utenlandske debutanter.
Fått skrevet omtaler på alle bøkene,to av dem er ikke publisert ennå,men de kommer.
Blitt småhektet på enda en erotisk serie denne måneden,men det er snartpå tide med noe hardbarka krim etter hvert.
Rundet over 100  følgere her om dagen og det er jeg kjempefornøyd med:) Det og at det nærmer seg 100.000 visninger på bloggen skal feires i løpet av sommeren,har en giveaway på gang, men mer om det kommer senere. Så følg med!

  SER FREMOVER MOT JUNI

  Enda en bokmåned er lagt bak oss og det er på tide å se frem mot juni og sommeren. Håper at det blir mange gode stunder på altanen med gode bøker fremover.
  Satser på å få lest litt mer i tiden fremover, leselysten er i hvert fall i full blomstring igjen og det er en god ting.
  Skal lese noen «lette» sommerbøker,men nå er det lenge siden jeg har lest krim,så det må bli litt av det i sommer også.

  BOKLISTEN FOR JUNI

  Siden det ikke er høysesong for nye utgivelser akkurat nå så lager jeg ikke et eget innlegg for de bøkene som kommer ut i Juni og som jeg kunne tenke meg.Derfor har jeg tatt de med i dette innlegget,  Forlaget sier dette om boken
  Drivanker er en usedvanlig hypnotisk og lyrisk roman om en kvinne på flukt – et menneske som bærer på så grufulle erfaringer at hun foretrekker hjemløshet og følelseskulde fremfor den smertefulle psykologiske konfrontasjonen med fortiden. En roman om erindring og historiefortelling, om å være dømt til å leve videre med det man vet og har sett.  En mektig og besettende leseopplevelse.


  Det er en synd og skam å si det men jeg har ikke lest en eneste av Jo Nesbø`s bøker,men jeg har såvidt begynt å hamstre på de og har et par stykker og har planer om å få med meg hele serien om Harry Hole. Derfor står den siste boken hans også på ønskelisten min.
  Om boken
  På et sykehus ligger en hardt skadet mann i koma. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter. Samtidig blir politimenn funnet drept på åsteder for gamle, uoppklarte drap. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker. På sykehuset viser pasienten tegn til å komme til bevissthet. Gjør deg klar til en rystende ferd gjennom Oslos gater og Harrys univers.  Denne kunne jeg tenke meg å hatt med meg på ferie i sommer, har ikke lest noe av henne før,men det virker som en perfekt bok  å ha med seg på stranden.
  Om boken
  Hva gjør du når du blir presset for penger, og har for mye å tape til ikke å spille spillet? Som hotellsjef for et populært hotell på Tenerife har den enslige moren Ida, ingen hverdag. Hardt arbeid har gitt henne et svært godt omdømme. Hotellet soler seg i glansen av å være det perfekte ferieparadis for rike russere. Dette gir henne ikke mye kvalitetstid med sin tenåringssønn Jørgen, men de prøver allikevel å ha et nært og godt forhold. En kveld må Ida jobbe overtid. Uventet blir hun overmannet av to berusede menn. Den neste dagen våkner hun opp i en av sine egne hotellsuiter, men husker ingenting. En fremmed mann konfronterer henne med hva som skjedde kvelden før, og ikke minst hvorfor. Mannen krever en suite på hotellet hennes tilgjengelig til en hver tid, ellers så er han beredt til å gjøre livet hennes til et sant helvete… 


  Den neste boken kommer ikke ut før i November men til dere som likte de to første bøkene så er det altså en tredje bok «rett rundt hjørnet» av Tirsdagsdamene. Gled dere. Selv skal jeg lese bok nummer to i løpet av sommeren.
  HA EN FIN BOKMÅNED I JUNI!
  P.S. Har du et eget månedsinnlegg så legg gjerne  linken igjen inne hos Anette .

  14 thoughts on “Mai – En oppsummering!

  1. Mary 31. mai 2013, kl. 07:20 Reply

   super oppsummering 😀

   Lik

  2. Anette 31. mai 2013, kl. 07:44 Reply

   Så flott oppsummering! Hos meg blir det nok ikke så mange bøker, men det har jo sin naturlige forklaring 😉 Ønsker deg en super helg, klem fra Anette 🙂

   Lik

  3. aariho 31. mai 2013, kl. 10:00 Reply

   Kjempefin oppsummering. Arbeidskrevende!Jeg skal oppsummere kvartalsvis, har jeg bestemt. Må vel begynne å tenke igjennom hva jeg skal ta med når juni er ferdig. Ha en fin dag!

   Lik

  4. Anita Ness 31. mai 2013, kl. 12:08 Reply

   Fin oppsummerign Beathe. Suiten har jeg lsyt å lese- elsker alt fra Kanariøyene.
   Og Tirsdagdamene da..lett og artig. Jeg har også andreboka på vent.
   Ha en fin dag.:)

   Lik

  5. Tine 31. mai 2013, kl. 21:37 Reply

   Så fin mai måned ble. Vi har en bok til felles og det er En avtale med livet. Har notert meg to bøker fra deg som jeg skal lese snarest. Siden jeg er ajour med Harry Hole, hiver jeg meg over Politi så snart jeg får satt klørne mine i den. Lykke til med lese-juni 🙂

   Lik

  6. Beathesbokhylle 1. juni 2013, kl. 10:15 Reply

   Tusen takk for det:)

   Lik

  7. Beathesbokhylle 1. juni 2013, kl. 10:29 Reply

   Det er helt klart at du har andre ting som krever tid og energi om dagen:) Det er sikkert mye å sette seg inn i med en ny jobb. En super helg til deg også,Anette:)

   Lik

  8. Beathesbokhylle 1. juni 2013, kl. 10:30 Reply

   Tusen takk for det:) Ja,det kan være like greit å samle det opp litt. En fin dag til deg også:)

   Lik

  9. Beathesbokhylle 1. juni 2013, kl. 10:32 Reply

   Tusen takk for det,Anita:)Ja,det kommer ikke til å mangle på lesestoff,det er helt sikkert:) En fin lørdag til deg:)

   Lik

  10. Beathesbokhylle 1. juni 2013, kl. 10:33 Reply

   Tusen takk for det:) Det går nok en god stund før jeg kan slå kloa i den siste boken om Harry Hole,men jeg skal få de med meg alle som en.

   Lik

  11. Marianne 2. juni 2013, kl. 11:19 Reply

   Ganske morsomt å lese innleggene dine, for vi leser så vidt forskjellige bøker! Kjekt å få innblikk i en annen bokverden også 🙂

   Lik

  12. Beathesbokhylle 2. juni 2013, kl. 11:28 Reply

   Ja,tror ikke vi leser så mange av de samme bøkene,og nå er jeg fint lite flink til å lese krim, men der skal jeg skjerpe meg.

   Lik

  13. Gråbekka`s Blogger 2. juni 2013, kl. 12:57 Reply

   Fin oppsummering!:) Ser du har bøker på ønskelisten som jeg også har:) Nesbø gleder jeg meg voldsom til, der har du noe godt i vente:) Har ikke selv lest de første bøkene av han, så der har jeg litt å ta igjen. Imponert hva du har rukket å lese iløpet av en måned. Jeg må skjerpe meg litt både med å finne tid til lesing, men også det å skrive bokanmeldelser. Er blitt utrolig dårlig på det. Skal da prøve å få noen ned denne måneden. Gleder meg å følge med hva du skal lese i løpet av sommermånedene:) Kos deg masse i Juni!

   Lik

  14. Beathesbokhylle 2. juni 2013, kl. 17:39 Reply

   Tusen takk for fin tilbakemelding:)Nesbø gleder jeg meg til å stifte bekjentskap med. Du får sikkert bedre tid til det når du er ferdig med skolen, man klarer ikke å rekke over alt heller. men selvfølgelig ser jeg frem til å lese flere omtaler fra deg fremover. Ha en fin kveld:)

   Lik

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

  Twitter picture

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

  Google+ photo

  Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

  Kobler til %s

  elisemundal.com

  Blomster, Bobler & Bøker

  En blogg om bøker

  Alettesbokverden

  En blogg om bøker

  Mellom bokstablene

  En blogg om bøker

  Nye Muriel

  Farger og fugler, fantasi og frihet

  Marta Breens blogg

  Hele Norge baker ikke

  Sukkerrør

  En blogg om bøker

  Alureliterature

  En blogg om bøker

  Labbens bokblogg

  There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

  amylin's book chatter

  En blogg om bøker

  The Girl Who Reads

  En blogg om bøker

  Stjernekast

  En blogg om bøker

  Tjuetre 06.Com

  En Bergenser leser bøker

  rettfrahjerteblog.wordpress.com/

  Straight from my heart

  Kulturbloggen til guffen

  En blogg om bøker

  ebokhylla mi

  En blogg om bøker

  Bokelskerinnen

  Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

  forfatterwannabe

  Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

  Tea, Books & Gilmore Girls

  En blogg om bøker

  Forfatterfrue

  Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

  Astri utan D

  Film. Bøker. Musikk. ++

  Alt du vet er feil

  En blogg om bøker

  Heges bokverden

  En blogg om bøker

  Endast Eböcker ...

  En blogg om bøker

  koffiehart

  En blogg om bøker

  Lesenyter

  En blogg om bøker

  Stine Friis

  Veien mot et bærekraftig liv

  ✰ Skorpionen's hjørne

  En blogg om bøker

  Ariel

  En blogg om bøker

  Tones bokmerke

  En blogg om bøker

  Kort møte

  Run mad as often as you choose, but do not faint

  Les! Lue!

  Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

  Huset ved sjøen

  Tanker om laust og fast

  Hilsen fra Muscat!

  En blogg om livet mitt i Oman

  Lottens Bokblogg

  Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

  lesehestkokken

  bøker, vin & mat

  My Criminal Mind

  ~En Bokblogg

  Elise Cathrin

  Alltid på eventyr med ei bok i handa!

  %d bloggers like this: