Bokanmeldelse: En avtale med livet av Cecelia Ahern

Forlag: Bazar
Original tittel: The time of my life
Norsk tittel: En avtale med livet
Forfatter: Cecelia Ahern
Oversetter: Lene Sandvold Evensen
Format: Heftet
Sideantall:382
Utgitt: 2013
Utfordring: 100 bøker på 1 år,FreeReads
Kilde: Leseeksemplar

Litt om forfatteren

Cecelia Ahern er født i Dublin i 1981 og er en irsk forfatter. Hun er utdannet journalist og har tidligere prøvd seg som sanger og var deltaker i den irske finalen i
Eurovision Song Contest i 2000. Hun har skrevet en rekke bøker og det er hun som står bak tv-serien  Samantha who? som har gått på norsk tv. Hennes debutroman P.S I love you har det blitt laget film av.


ET MAGISK MØTE MED SELVESTE LIVET


Etter at kjæresten gjennom fem år gjorde det slutt med Lucy gjør hun alt for å skjule for vennene sine og familien sin hvordan hun egentlig har det. Hun har en jobb som hun ikke liker, foreldre hun må besøke uten at hun egentlig vil det,fra hun var ti år har hun og faren  ikke vært verdens beste venner. Hun har en katt som hun har ulovlig for det er nemlig ikke lov til å ha husdyr i leilighetskomplekset hvor hun bor, katten kaller hun for Mr.Pan, eller Mary, eller Julia,alt ettersom det passer seg. For å klare å holde ting skjult må hun lyve,og en løgn blir snart til mange flere for å dekke over de  hun allerede har fortalt. Kan dette fortsette og når skal hun ta ansvar for sitt eget liv? For det går nemlig ikke bare ut over henne at hun tar livet for gitt,men det får følger for livet hennes sitt liv. Ja,du hørte riktig! Når Lucy Silchester ikke har det bra, har heller ikke Livet hennes det noe bra. Det er på høy tid at Lucy går videre med livet sitt og gjør planer for fremtiden.Kan Livet hennes klare å få henne på bedre tanker?

Lucy blir innkalt til et møte med Livet sitt som slett ikke er helt slik hun hadde sett for seg, livet hennes er nemlig en snill,gammel fyr i en gammel dress! Vi har vel alle en eller annen gang neglisjert vårt eget liv til en viss grad for det er umulig å gå gjennom et helt liv uten at det skjer noe vi ikke vil skal skje eller noe vi ikke har kontroll over. Tenk om det da kom en fysisk person som var livet ditt for å hjelpe deg på rett kjøl igjen?

«Så spiser du energibar fra hjørneskapet ditt, drikker en cappuccino fra kaffebaren på hørnet,kjøper avisen, tar noen ganger toget til jobb og løser kryssord underveis. Du kommer på jobb mellom ni og halv ti, begynner ikke på noe før ti. Klokken elleve tar du en røyke- og kaffepause, selv om du ikke røyker, du synes bare det er urettferdig at røykere får ekstra pauser. Du tar en times lunsjpause klokka ett. Sitter alene mens du løser kryssord. Du kommer alltid for sent tilbake. Du kommer ikke i gang med arbeidet igjen før halv tre,men resten av ettermiddagen er du flink og flittig. Så slutter du klokken seks.»

«Hvorfor forteller du meg ting jeg allerede vet?» Jeg lot som om jeg ikke brydde meg, men sannheten var at jeg ble urolig av å høre på ham. Jeg likte ikke at alle de små tingene jeg gjorde i all hemmelighet, ble notert av noen og loggført på datamaskinen til en stresset kontornerd som satt og koste seg med det som om han spilte kabal. 

«Du trener etter jobb hver dag. Du skal liksom jogge i tjue minutter, men gir deg etter sytten. Så trener du tretti minutter til. Noen ganger treffer du venner til middag, men du har alltid mest lyst til å være hjemme,og du går alltid tidlig hjem. Du legger deg og løser kryssord. Så står du opp klokken sju.»

Han ble stille.

«Ser du et mønster her?»

«At jeg løser mye kryssord? Hva så? Hva er det du prøver å si?» 

 Det er alltid kjekt å tre inn i Ahern sin magiske verden, denne gangen ble intet unntak selv om dette ikke er den beste boken hun har skrevet. Det er en varm og noe tankevekkende historie om at vi alle kan trenge hjelp til å komme oss videre i livet og at det slett ikke alltid det vi ønsker oss aller mest som er det riktige for oss, og innimellom er det behov for å få hjelp til å forstå nettopp dette. Dette er en lettlest og søt historie med  humor og sjarm, og som lærer oss at det ikke nytter å flykte fra sitt eget liv og at man ikke kan gå gjennom et liv uten å ta opp ting som kanskje er ubehagelige.Og selv om jeg synes at historien var litt vel forutsigbar så har jeg  flirt og ledd og jammen så ble jeg til tider litt rørt også. Det var morsomt å lese om forholdet mellom Lucy og livet hennes og har du lyst til å lese om hvordan det går når Livet må bo hos Lucy og hvordan det hele gikk til slutt så vet du hva du har å gjøre. Jeg gleder meg  allerede til neste gang jeg skal tre inn i Aherns magiske verden igjen og håper at det kommer mange flere bøker fra den kanten.

16 kommentarer om “Bokanmeldelse: En avtale med livet av Cecelia Ahern

 1. Heisann!
  Nå leste jeg bare konklusjonen din til slutt her, for som deg er jeg veldig glad i Aherns «hverdagsmagi»- og må selvfølgelig spare på overraskelsene til jeg får lest den selv!
  Hun skriver ikke bøker som har potensiale til å bli store klassikere, men som du også nevner: de er søte, fornøyelige og underholdende, og det er jo ofte akkurat DET man ønsker seg av ei bok. Det er absolutt ikke alltid man (jeg) ønsker seg (meg) ei bok som krever dyp og inderlig konsentrasjon, eller standhaftig selvdisiplin for å komme seg gjennom sidene ;o)

  Liker

 2. Det har du helt rett i,Berit! Jeg leser først og fremst bøker for å la meg underholde,men selvfølgelig fint om jeg innimellom kan lære noe på veien. Jeg er (stort sett) altetende innen litteratur men jeg hadde ikke orket og bare lese bøker som krever som du sier dyp og inderlig konsentrasjon eller standhaftig selvdisiplin for å komme gjennom boken. Jeg ser frem til hva du synes om boken når du har lest den.

  Liker

 3. Så godt skrevet Beathe:) Kosa meg gjennom hele anmeldelsen din:) Har akkurat satt den boken på mai ønskelisten min:) Gleder meg til å lese den! Skulle nesten ønske jeg fikk livet på besøk, kunne trengt meg litt veiledning om jeg gjør det som er riktig for meg selv nå i livet:)Takk for koselig lesning! Ønsker deg en strålende dag!:)

  Liker

 4. Denne har jeg tenkt å lese. Rett og slett fordi jeg har falt for Ahern gjennom bøkene hun har gitt ut før denne. Nå ser jeg at du ikke synes denne er så god som de andre, og det var veldig dumt. Men jeg må nok lese den likevel 🙂
  Ha en fin dag!

  Liker

 5. Var på vei inn til deg for å lese hvilke bøker du har på listen din for denne måneden:) Det tror jeg vi alle kunne trengt en gang i blant. Nå har jeg begynt på boken som jeg gav smakebit fra av i går og det er en bok man blir lett revet med av, så den blir nok fort lest ut. Ha en super dag,Isabella:)

  Liker

 6. Det var ikke verre enn at jeg gav den en femmer på bokelskere så dårlig er den ikke,langtifra, men det er ikke den beste hun har skrevet og den var litt forutsigbar,men bøker trenger ikke være dårlige av den grunn.Jeg koste meg med boken og den var lest på et blunk.

  Liker

 7. Nydelig omtale, Beathe!! Jeg elsker også Ahern og gleder meg veldig til å få denne i hus. En perfekt bok å kjøpe når jeg er på ferie, tenker jeg 🙂 Ha en strålende andre pinsedag, klem til deg fra meg ❤

  Liker

 8. Denne boken begynte jeg på i solen i dag, før det skyet over. Jeg var ikke imponert, så nå har jeg hoppet elegant over det du skriver om handlingen, for bare å lese hva du synes.
  «Lettleste, søte historier med humor og sjarm» er ikke min greie, så jeg har lovet meg selv å avslutte etter 100 sider, hvis jeg fremdeles rynker på nesen mens jeg leser 🙂

  Liker

 9. Nei,denne typen bøker passer ikke for alle og liker du ikke «lettleste og søte historier» så kommer du sikkert ikke til å orke å lese denne ferdig. Jeg liker den magiske verden hun klarer å skape og synes det er fin underholdning,men som sagt,det passer ikke for alle. Blir spennende å se om du holder ut!

  Liker

 10. Kjempegod omtale. Stod for tretti minutt sidan og las bakpå akkurat denne boka, og etter denne omtalen gler eg meg veldig!! 😀 Har berre lese «et sted i nærheten» av Ahern til no, men den var til gjengjeld god 🙂

  Liker

 11. Det ble ikke til at du leste den ferdig nei, jaja, vi kan ikke alle like de samme bøkene. Det hadde egentlig vært veldig rart, jeg synes det er synd men det er bare fordi jeg liker bøkene hennes veldig godt.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s