Smakebit på Søndag: Lys mellom to hav

Søndag igjen og tid for ny runde med «En smakebit på søndag» som er en ukentlig spalte fra Mari og bloggen «Flukten fra virkeligheten«. Det går ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i med andre bokelskere, og på den måten kan du oppdage en ny bokskatt eller kanskje du finner deg en ny favorittblogg?

I dag skal jeg dele en smakebit med dere fra en av bøkene jeg leser i for tiden,nemlig «Lys mellom to hav» og er skrevet av M.L. Stedman og dette er forfatterens debutroman.Denne uken har jeg ikke fått lest noe særlig for formen har ikke vært helt på topp så jeg har ikke kommet så langt avgårde i denne boken ennå, men den virker lovende så langt i hvert fall.

 Litt fra baksiden av boken: Etter fire rystende år på vestfronten vender Tom Sherbourne hjem til Australia og får seg jobb som fyrvokter på Janus Rock.  Til denne isolerte øya, hvor forsyningsbåten kommer en gang i sesongen tar Tom med seg sin sterke,flotte unge kone Isabel. En dag hører Isabel spedbarnsgråt. En båt har drevet i land, med en død mann og hans levende datter om bord…


Smakebiten er hentet fra side 55:

Da Tom  hadde lagt seg den kvelden, lot han tankene gli tilbake til den barndommen Isabel hadde vært så ivrig etter å utforske. Han hadde aldri snakket ordentlig med noen om det. Men nå, da han tok minnene fram igjen,kjentes den skjærende smerten som å la tungen gli over en ødelagt tann. Han så seg selv som åtteåring, så hvordan han trakk faren i eermet og gråt: «Vær så snill,pappa!» Jeg er så glad i henne!» og faren som føyset hånden hans vekk som om han hadde fått noe skitt på seg. «Du nevner ikke navnet hennes her i huset. Hører du det,gutt?»  HA EN FIN SØNDAG!

47 kommentarer om “Smakebit på Søndag: Lys mellom to hav

 1. takk for fin smakebit 🙂 har kikket på denne på norli og må nok lese den selv også 🙂
  bale med formen då … håper den tar seg opp 🙂

  Liker

 2. Denna hade jag kunnat tänka mig att läsa. Den finns inte på svenska och jag har att välja på engelska, norska eller finska… Kanske kommer den på svenska så småningom, annars får det väl bli originalspråket 🙂

  Liker

 3. Jo,takk for det, er bare litt utladet etter de siste ukers strabaser. Kroppen min takler ikke slike ting like godt lengre, så nå er leselysten på vei oppover igjen:) En fin søndag til deg også.

  Liker

 4. Gleder meg til denne!
  Har forventninger om rørende historie og godt språk, så får vi se hvordan det går, både med lesetidspunkt og forventningene!
  Håper formen din tar seg opp!

  Liker

 5. Alltid spennende med debut-romaner. Denne virker god. Særlig for en «havfrue» som meg. Havfrue med aldri så lite vannskrekk, merkelig nok. Venter på din bokomtale. God bedring til deg og fortsatt god søndag.

  Liker

 6. Håper du er blitt bedre nå! Fint tips! En bok jeg allerede har lagt inn på leselisten min.I dag fikk jeg ikke lagt inn min søndagsbok hos Mari – et aller annet fungerte ikke.Men jeg har en smakebit på bloggen min. Ha en fin søndag!

  Liker

 7. Ja denne står på vent hos meg.Gleder meg til å lese den:)
  Og når jeg kikker nedover her…ååå det finnes så mange bøker..og det er så mange jeg vil lese:)..tror ikke jeg blir tom for lesestoff:))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s