Bøker lest i 2012 – Oppsamlingsinnlegg

Hadde store planer om å skrive omtale på alle bøkene jeg leste i fjor,dette ble ikke gjort. Så var planen om å skumlese noen av bøkene igjen for å kunne skrive en best mulig omtale på disse, men med alle de bøkene der ute som jeg faktisk IKKE har lest ennå så er det tungt og vanskelig å plukke opp en bok for å lese den enda en gang  til. Ikke at bøkene ikke er så gode at de kan leses en gang til,men det frister ikke så mye. Noen av bøkene vil jeg skrive omtale på og skal leses kjapt gjennom igjen men jeg rekker ikke over alle og så er det vel snart på tide å gjøre seg ferdig med snøen som falt i fjor…
Derfor har jeg samlet sammen noen av bøkene og kommer med en veldig kort omtale av de her. Idèen til oppsamlingsinnlegg har jeg funnet hos Elin.

Forlag: Bazar – Boken har jeg kjøpt.
Vakkert skrevet bok av forfatteren bak Biens hemmelige liv,Sue Monk Kidd. Hovedpersonen,Jessie blir forelsket i en benediktermunk…. en nydelig bok om å finne seg selv. Du blir raskt dradd inn i handlingen og jeg liker godt språket til forfatteren. En perle av en bok.
Forlag: Bastion – Boken har jeg  kjøpt.
En skikkelig feelgood bok slik jeg liker det. Fem venninner bestemmer seg for å reise på en pilgrimsreise og det er dermed duket for både litt intriger og noen åpenbaringer på veien.Det er ting å kjenne seg igjen i. Denne er perfekt til lesing på stranden i sommer for deg som ikke har hatt gleden av å lese den ennå. Den har kanskje ikke de helt store litterære kvalitetene men en herlig bok er det.
Nå gleder jeg meg til å lese andre boken, som jeg heldigvis har liggende.

Forlag: Gyldendal – Boken har jeg fått tilsendt fra forlaget
Dette er en liten og lettlest bok om vennskap og tapt kjærlighet.Boken handler om Luka og Dora som treffes for aller første gang i en barnehage i en landsby i kroatia, og vennskapet vokser seg til kjærlighet når de vokser til,men så bestemmer foreldrene til Dora seg for å flytte til Paris og parets verden faller i grus.. Dette er en poetisk og vakker skrevet bok.

Isadora Wing er redd for å fly. Hun har en intens, åndeløs følelse av å miste fotfestet, av å falle utfor stupet og måtte gi seg over til det store ukjente … Slik kjenner hun det også når hun setter seg på flyet i New York for å reise til en psykoanalytikerkongress i Wien. Vel fremme blir Isadora lokket med på en svimlende, erotisk reise tvers over hele Europa – et vilt eventyr som ender på et hotell i Paris. Der blir hun forlatt av sin demoniske elsker, Adrian Goodlove, som finner det opportunt å vende tilbake til sitt stabile familieliv. Men Isadora har ikke tapt! Hun har vunnet en sterk følelse av frihet.

Og flyskrekken er borte …

Forlag: Silke – Boken har jeg fått tilsendt fra forlaget.
Denne boken slo ned som en bombe når den kom ut for første gang på 70-tallet. I dag skal det litt mer til for å vippe oss av pinnen med blant annet 50 shades og Crossfire serien.. men dette er ikke bare en bok om sex,den handler om kvinnesak og individets frihet. En morsom liten sak av en bok.

Forlag: Aschehoug – Boken har jeg kjøpt
Når jeg fikk tilsendt «Journal 64» fra forlaget måtte jeg kjøpe de andre bøkene i serien for jeg er litt nazi når det gjelder å lese bøker kronologisk, Kvinnen i buret har fått en egen omtale, men Fasandreperne har jeg ikke fått skrevet om ennå. Denne boken synes jeg ikke nådde helt opp til den første, den var bra og om mulig litt råere enn forgjengeren,men likevel syntes jeg den første var hakket bedre. Jeg ELSKER Jussi Adler-Olsen sine bøker,om det skulle være noen tvil.

Forlag: Aschehoug – Boken har jeg kjøpt.
Her synes jeg at Jussi igjen har klart å skape en veldig god krim helt på høyde med kvinnen i buret om ikke enda bedre. Jeg digger Jussi og jeg digger de personene han har klart å skape.  Jeg er glad for at jeg har de to neste bøkene klar i hyllen og jeg tror det er på tide at meg og Jussi treffes snart igjen.

7 kommentarer om “Bøker lest i 2012 – Oppsamlingsinnlegg

 1. Slett ikke dumt å bare skrive litt kort om de bøkene du leste i fjor. Leseopplevelsen husker man gjerne, og den er minst like interessant som et handlingsreferat og en mer omfattende disekrering.
  Håper du har fine vårdager- her er det grått og tufsete i dag. Innevær. Lesevær.

  Liker

 2. Det er sant det,Berit! her er det også et skikkelig vær å være inne i, det blir litt lesing og så må jeg titte litt på tv-seriene jeg følger med på. bare avslapping med andre ord.

  Liker

 3. Alltid kjent å lese dine bokomtaler!! 🙂

  Hvordan går du frem for å få tilsendt bøker fra forlagene? Kan du bare si at du har lyst på bøker? De er jo verzt masse penger og jeg klarer ikke helt å se at forlagene bare kan gi bort ubegrenset. Men det hadde vært artig å prøve. 🙂

  Liker

 4. Beklager at det har tatt tid å svare. Jeg har spurt om å få leseeksemplarer siden jeg skriver om bøker på bloggen min,og jeg vet ikke om det går an å få tilsendt bøker uten at man har en blogg, men jeg vet om at lesesirkler kan få tilsendt bøker. Men det går jo uansett an å spørre dem.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.