Smakebit på søndag:En avtale med livet & en vel overstått konfirmasjon

Det er søndag og endelig kan en slappe av etter en heller hektisk uke med forberedelser til konfirmasjonen til Victoria som var i går. Det ble en vellykket feiring og konfirmanten ble fornøyd med både den høytidelige seremonien i Grieghallen,besøket og ikke minst de flotte gavene! Nå er det et år til neste gang når minstegutten skal konfirmere seg.

Som sagt er det søndag og dermed klart for nye smakebiter i spalten «En smakebit på søndag» som flotte Mari og bloggen «Flukten fra virkeligheten» står bak. Et unikt konsept som går ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i med andre bokelskere. På den måten kan vi få tips til bøker vi vil lese og kanskje oppdage en ny favorittblogg?

Det er flere uker siden jeg har fått lest noe særlig,det har ofte bare blitt et par sider om kvelden og nå ser jeg frem til å få litt bedre tid til å skikkelig sette meg ned og nyte en fin lesestund.

I dag skal jeg begynne på boken «En avtale med livet» av Cecelia Ahern,jeg har siklet etter denne boken siden jeg fikk den inn dørene for noen dager siden og den sniker seg forbi alle de andre bøkene som jeg har på vent….og fått meg til å legge til side de bøkene jeg såvidt hadde begynt på. Enkelte bøker er slik og jeg tilgir det så gjerne;)

Litt om boken

Noen ganger må vi rydde plass til livet 

Lucy Silchester tar livet for gitt. Hun har det travelt med venner, jobb, en gammel bil som stadig må på verksted, den slags ting. Men hun står på stedet hvil – selv om alle lar seg lure. Bare Lucy kjenner sannheten.

Så en dag blir hun innkalt til et møte. Med livet. Og livet viser seg å være en snill, litt puslete mann i en gammel dress som er fast bestemt på å få Lucys tilværelse inn i andre baner. Livet har slett ikke tenkt å la Lucy slippe unna.

Bare ved å lese dette så vet jeg at boken er i ekte Ahern-stil og jeg gleder meg til å tre inn i hennes magiske verden. Men jeg må vel gi dere en liten smakebit også og den er hentet fra begynnelsen av boken.

Kjære Lucy Silchester,

Du har fått time mandag 30.mai 2011.

Jeg leste ikke resten. Jeg trengte ikke det, jeg visste hvem det var fra. jeg skjønte det med en gang jeg kom hjem til den lille ettromsleiligheten  min etter jobb og så det ligge der på gulvet,midt mellom utgangsdøren og kjøkkenet, på den brente delen av gulvteppe der juletreet hadde falt – og landet – for to år siden,der lysene hadde svidd av teppehårene. Teppet var gammelt og billig,nøysomt valgt ut av den gjerrige gårdeieren, i grå industriull og tilsynelatende nedtrampet av flere føtter enn de «lykkebringende» testiklene til oksemosaikken i Galleria Vittorio Emmanuelle II i Milano.Det var samme typen tekstil som i kontorbygningen der jeg jobbet – et mer passende sted,der teppet ikke var ment for nakne føtter,men en evig strøm av skinnende sko på vei fra pult til kopimaskin,kopimaskin til kaffeautomat,kaffeautomat til branntrapp for en smugrøyk,ironisk nok det eneste stedet der brannalarmen ikke fungerte.

Jeg gleder meg til å lese videre, men aller først skal jeg ta en runde rundt for å lese andre smakebiter.

Dette er mitt innlegg nummer 600 siden jeg begynte med denne bloggen i oktober 2011!

 HA EN FIN OG AVSLAPPENDE SØNDAG ALLE SAMMEN!

39 kommentarer om “Smakebit på søndag:En avtale med livet & en vel overstått konfirmasjon

 1. Gratulerer med konfirmant! Jeg var i konfirmasjon til et tantebarn i går og skal til et annet tantebarn i dag 🙂 Travel helg med andre ord.
  Cecelia Ahern har jeg lest mange bøker av, men ikke denne. Takk for fint tips og ha en rikitg fin søndag!

  Liker

 2. Jag har bara läst en enda bok av Ahern (PS: Jag älskar dig!) och den var både sorglig och gripande. Har funderat på att läsa något mer av henne.

  Liker

 3. Gratulerer med konfirmanten, fint at dagen ble vellykket! Jeg var en tur i byen i går og så mange festkledde strømme fra Grieghallen.

  Jeg har som nevnt lyst til å lese Ahern, The Book of Tomorrow står på leselisten. Kanskje det blir tid når eksamensperioden er over 🙂

  Liker

 4. Takker for det:) Ja,det skulle være 3 ulike seremonier der i går,vi var på den første,synes det er godt å komme i gang. The book of…..var veldig bra,jeg har likt alle bøkene hennes noen bedre enn andre da men god underholdning er det.

  Liker

 5. «Noen ganger må vi rydde plass til livet». Det var utruleg fint sagt.
  Bok og forfattar er ukjent for meg, – men eg ser at denne kan vera aktuell som ei «mellombok» for meg; altså ei bok ein kan lesa i mellom alle krim- og spenningsbøkene. Ein treng litt variasjon.
  Til lukke med vel overstått, konfirmanten var nydeleg! 🙂

  Liker

 6. Tack för smakbiten, det här är en författare jag hört om men inte läst.
  Så bra att konfirmationen blev lyckad. Det är ju en mycket större händelse i Norge än i Sverige, jag var förvånad när mina syskon skulle konfirmera sig och allt som skulle ordnas.

  Liker

 7. Huff, jeg hadde medfølelse for dere der regnet strømmet ned – sporenstreks kjøpte jeg meg (endelig) en regnkåpe, og nå mangler bare støvlene 🙂

  PS: Har du den boken i hyllen din?

  Liker

 8. Enig ang tittelen- den er fin!
  Har aldri lest Ahlern, men skal huske det hvis jeg trenger noe enkelt på en strand, eller hvis jeg er syk eller noe..
  Grattis med konfirmanten.:)

  Liker

 9. Tusen takk for det:) Ja,det var fine ord,det er sant. Bøkene hennes er magiske om jeg skal bruke det ordet, skikkelig fin underholdning og sånn sett helt ypperlig til «mellom-bøker»

  Liker

 10. Vi klarte heldigivs å lure oss unna de verste bygene så godt var det. Det er veldig kjekt med regnkåpe og nesten ikke til å komme utenom. Skulle kjøpt meg nye støvker jeg og, for de jeg har knirker sånn når jeg går så de brukes kun når jeg steller utenfor. The book of… har jeg og de andre Ahern bøkene så bare skrik ut om du vil låne de.

  Liker

 11. Gratulerer med konfirmanten! Jeg har aldri lest noe av Ahern, men det burde jo være perfekte sommerbøker vil jeg tro.. lette og underholdende, som skapt til å dra med seg ut i sommervarmen. Jeg har en av henne, husker ikke tittelen i farten (noe med «tomorrow?» tror jeg?), så kanskje den blir reddet fra nedstøvingen i bokhylla i løpet av sommeren. 🙂
  Ellers har jeg sett filmen P.S. I Love You for noen år siden, så jeg har spesielt lyst til å lese den boka. Takk for smakebiten! 🙂

  Liker

 12. Gratulerer med konfirmant. Forstår godt at du ikke har fått lest mye den siste tiden. Og at du gleder deg til å lese boken. Takk for smakebiten. Tror det blir den siste jeg har ork til å lese i dag. Det ble mye køkjøring i dag. Turen tok lengre tid enn vi hadde trodd.

  Liker

 13. Det var bra 🙂
  Ja, jeg går ut i fra at det nye plagget vil bli flittig brukt. Og støvler, et must her omkring!
  Da kommer jeg tilbake til det med boken når det nærmer seg mer sommer, jeg tror jeg har hatt den på leselisten i minst ett år.

  Liker

 14. Så fin en konfirmant og gratulerer med innlegg nummer 600! Kunne tenkt meg et møte med Livet jeg også *smiler*. God og forhåpentligvis rooolig tirsdag til deg og dine.

  Liker

 15. Gratulerer med konfirmanten forrige helg, og flott jobbet med så mange innlegg allerede. Jeg fant akkurat frem denne boken, så nå gleder jeg meg til å høre hva du syntes om den.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.