BØKER FOR MAI

Det er på tide å se på hvilke bøker som kommer ut denne måneden.
Denne listen er ikke en oversikt over alle bøkene som kommer ut fra de ulike forlagene men kun en liste over hvilke av bøkene som kommer ut og som jeg kunne tenkt meg.  Dette er bok-ønskene mine rett og slett og kanskje jeg kan gi deg et tips eller to?
En fullsatt Boeing 747 letter fra Stockholm med kurs mot New York. Kort tid etter avgang finner en flyvertinne et trusselbrev med et krav til både den svenske og den amerikanske regjeringen. Blir ikke kravene innfridd, blir flyet sprengt. Kravet til den svenske regjeringen er at de må omgjøre sin beslutning om å utvise en mann som utgjør en risiko for rikets sikkerhet. På den andre siden av Atlanterhavet innser de amerikanske myndigheter at de står overfor et uhyggelig dilemma. Kravet til amerikanerne er at de skal stenge et hemmelig fengsel i Afghanistan. Amerikanerne vil ikke forhandle med terrorister, og flyet nærmer seg amerikansk luftrom farlig fort. Politioverbetjent Alex Recht jobber intenst med kapringen sammen med den karismatiske Enden Lundell hos sikkerhetspolitiet (Säpo). Fredrika Bergman, som nå arbeider for Justisdepartementet, blir sendt tilbake til politiet for å være regjeringens koordinator i denne saken.


Denne står høyt oppe på ønskelisten min, jeg mangler enda en bok før hele serien er komplett,og siden det er første boken jeg mangler så har ikke denne serien blitt begynt på ennå. Tror dette er krim etter min smak.
Åtte nye fortellinger fra den anerkjente romanforfatteren og novellisten Nathan Englander, og de vitner om en begavet ung skribent som tumler med de store spørsmålene i vår tid, med en språkbeherskelse og en fantasi som plasserer ham i første rekke i dagens amerikanske litteratur.  Tittelfortellingen er inspirert av Raymond Carvers mesterverk og er et provokativt portrett av to ekteskap, der Holocaust utspilles i form av en fullkomment rystende selskapslek. I den eiendommelige, dystre «Camp Sundown» skildres et idyllisk sommerparadis der en flokk geriatriske leirdeltagere tar loven i egne hender. «Gratis frukt til unge enker» er en lavmælt, men skarpt tegnet studie i ondskap, kjærlig fortalt av en far til hans sønn. «Søsterhøydene» er historien om Israels nybyggerbosetninger fra tiden før Yom Kippur-krigen og frem til dagens virkelighet, en politisk fabel bygd opp rundt beretningen om to mødre som inngår en gruoppvekkende avtale for å redde et barn. Med «Peepshow» og «Hvordan vi hevnet Blums» er vi tilbake ved to av Englanders klassiske temaer: erotiske lengsler og forsøk på problemtakling hos mennesker i stressende og farlige situasjoner. «Alt jeg vet om familien min på morssiden» er gjennomsyret av en intimitet og en ømhet som viser nye sider hos en forfatter som stadig utvider rammene for hva han er i stand til å oppnå i novellens form. «Leseren» både hyller og problematiserer forholdet mellom forfatteren og hans trofaste, men kravstore leser. Vakker og modig, fryktelig morsom og smertelig trist. 


Denne novellesamlingen kunne jeg tenkt meg å lest i løpet av året siden jeg skal lese en novellesamling pr måned nå i år, og her er det litt blanda drops kan det virke som.

Noen ganger må vi rydde plass til livet … Lucy Silchester tar livet for gitt. Hun har det travelt med venner, jobb, en gammel bil som stadig må på verksted, den slags ting. Men hun står på stedet hvil – selv om alle lar seg lure. Bare Lucy kjenner sannheten. Så en dag blir hun innkalt til et møte. Med livet. Og livet viser seg å være en snill, litt puslete mann i en gammel dress, som er fast bestemt på å få Lucys tilværelse inn i andre baner. Livet har slett ikke tenkt å la Lucy slippe unna. 


Jeg ELSKER bøkene til Cecelia Ahern , jeg har lest alle som er gitt ut på norsk. Denne var jeg heldig å fikk tilsendt av forlaget.

Hver sommer forlater Beth Lowe sin engelske far og tilbringer to lykkelige solrike uker med sin mor på landsbygda i Ungarn. Inntil en utilgivelig løgn ikke kan holdes tilbake lenger. Beth Lowe har fått en pakke i posten. Pakken inneholder et brev der det står at moren Marika, som Beth mistet kontakten med for mange år siden, er død. Men den rommer også et fotoalbum Beth aldri har sett før. Albumet, med påskriften «Somrenes bok», er morens hyllest til de sju fantastiske somrene Beth tilbrakte i Marikas fødeland Ungarn i barndommen og tenårene. Det var en tid da Beth gikk på stram line mellom skilte foreldre bosatt i to vidt forskjellige land. Men de berusende ungarske somrene fikk en brå slutt det året Beth fylte seksten. Siden da har ikke Beth tillatt seg selv å tenke på livet med Marika. Men «Somrenes bok» tvinger fortiden – mer levende, mer smertefull enn noen gang før – til overflaten igjen.


Denne høres umåtelig spennende ut og måtte bare opp på listen!Cassie er midt i feiringen av sin tiårs bryllupsdag, og har huset fullt av gjester, da hun oppdager at mannen er utro. Og ikke bare det; det viser seg at haner faren til den fire år gamle sønnen til hennes beste venninne. Sønderknust flykter hun fra en beskyttet tilværelse i det landlige Skottland. Kelly, Anough og Suzy, venninnene hennes fra skoledagene, bestemmer at Cassie skal bo hos dem etter tur, fire måneder hos hver i New York, Paris og London. Sakte men sikkert finner Cassie fotfeste i sin nye tilværelse, og skaper seg et liv fjernere og fjernere fra mannen som lovet henne evig kjærlighet. Bringebærpiken er en fengslende, romantisk og hjertevarm roman om vennskap og en ung kvinne på søken etter sine egne verdier, sine innerste ønsker og hvem hun egentlig er.


Denne tenker jeg blir kjekt å lese til sommeren og denne sammen med boken under kommer ut fra et helt nystartet forlag som heter «Apropos forlag».Hva gjør en kvinne når mannen hun har vært gift med halve livet plutselig forlater ektesengen og flytter inn på gjesterommet for godt? Hun blir både rasende, forbannet og frustrert. Er han forelsket i en annen? Er det noe annet som er galt? Men George vil ikke snakke om det, uansett hvor mye Jeanie raser og trygler. Og ettersom tiden går, forsoner Jeanie seg med situasjonen. Da hun åpner sin egen, lille helsekostbutikk, får hun dessuten annet å tenke på. For første gang i sitt liv føler hun seg levende. Og så elsker hun torsdagene og turene i parken med barnebarnet. Der møter hun Ray – flotte, snille og omgjengelige Ray, som er alt George ikke er: De to kan snakke sammen om alt … Snart lever hun for torsdagene – men vil hun ha mot til å vende ryggen til hele sitt gamle liv for kjærlighetens skyld? Torsdager i parken er en elskelig og romantisk fortelling om moden kjærlighet. Og om de vanskelige valgene i livet.

Selvfølgelig må jeg få med meg siste del i serien om Eva & Gideon!

HA EN FIN TORSDAG ALLE SAMMEN!


21 kommentarer om “BØKER FOR MAI

 1. her var det mangen godbiter du 🙂
  «en avtale med livet» fikk eg også i posten og skal lese denne måneden. aldri lest noe av forfatteren før, så eg gleder meg.
  «torsdager i parken» på norsk nå ? oi oi eg var på nippet til å kjøpe den på engelsk i april, den virker så fin liksom 🙂
  ha en flotters torsdag 😀

  Liker

 2. Heisann! Kun titler jeg aldri har hørt om. 😉 Jeg må vel si at jeg er såpass mainstream at jeg venter mest på Dan Brown denne måneden. I tillegg kunne jeg tenke meg «Kunsten å være veggpryd», men jeg vet ikke om den er ute enda. Lykke til med lesinga Beathe!

  Liker

 3. Cecelia Ahern sine bøker er knallbra! Er så heldig at frisøren kommer hjem til meg, nå ble jeg lys og fager og mye kortere på håret men godt å få fikset seg litt. Jeg har de andre bøkene av Ahern også, det er bare å låne om du vil lese,de ligger nå her.

  Liker

 4. Dan Brown venter jeg ikke på,av den grunn at jeg ikke har lest noe av ham før,har De-vinci koden men ikke lest ennå.Men en vakker dag blir det Brown sin tur også. «Kunsten å…» kunne jeg også tenkt meg så jeg tror jeg må sende et lite hint til den godeste Ida!:)

  Liker

 5. Flott at du har skrevet bokliste : ) Ble nysgjerrig på novellesamlingen til Nathan Englander, samt forfatteren Cecelia Ahern – har ikke lest noe av disse to forfatterne tidligere.

  Takk for interessante boktips!
  God weekend!

  Liker

 6. Å, så praktisk! Jeg utsetter alltid frisøkbesøkene til håret blir så langt at det blir vanskelig å hanskes med. Liker rett og slett ikke å gå til frisør. Takk igjen, Beathe, jeg skal notere det på lappen jeg har om «Jeg tør ikke fly» 🙂

  Liker

 7. Oj. Her var det mye spennende! Fikk lyst til å lese flere av dem. Ahern ser jeg går igjen i kommentarfeltet. Har aldri hørt om henne. Takk for tips!

  Liker

 8. Vet du ka,Birthe? Håret mitt var kjempelangt før jeg fikk klippet det nå,det nådde til helt nederst på ryggen og var umulig å få til. Har vært så bortskjemt med frisør oppgjennom for han jeg var gift med hadde en kusine som eide en frisørsalong og vi fikk ordnet oss på håret kjempebillig og når hun venninnen min også drev salong fikk vi det billig, så jeg er «gniten» på kronene når det gjelder frisør!

  Liker

 9. Ja,den novellesamlingen er jeg spent på så den må jeg få tak i etter hvert. Ahern sine bøker er lett og fin underholdning og så er de litt magiske de bøkene.
  En fin helg til deg også!

  Liker

 10. Hehe, sist gang jeg var til frisøren ble jeg spurt om å stå da hun skulle klippe håret – det har jeg ikke vært ute for før. Men jeg er ikke helt fornøyd med de på fanatorget, og har forsøkt de billige i Marken som gjør en like god jobb 🙂

  Liker

 11. Hehe…den har jeg ikke hørt om før. Jeg har ikke klippet meg der mer enn en gang, ble ikke så veldig fornøyd. Barna går jo der sånn innimellom men det er sikkert som du sier like greit å gå til byen for der tror jeg de er like flinke men mye billigere.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s