Boken på vent: Lysår av James Salter


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Denne uken falt valget på en bok jeg nettopp har fått inn dørene så den må nok finne seg i å stå litt på vent før den blir plukket  opp og lest.
Boken jeg snakker om heter Lysår og er skrevet av en forfatter som heter James Salter, den kom ut i 1975,men først nå er den blitt oversatt til norsk. Forfatteren har skrevet en rekke bøker.


Fra bakside teksten
I det vakre huset ved Hudson-elven, ikke langt fra New York City, bor Nedra og Viri med sine to barn, hund og ponni. De er paret som alle misunner. Middagsselskapene er intime og festlige, vennene er spennende og kunstneriske. Idyllen er komplett, men lyset blekner litt etter litt – i takt med idealene som forvitrer, for hvert år som går. Det er et godt ekteskap, men samtidig et mindre godt ekteskap og plutselig er det intet ekteskap. Deretter følger vi Nedra og Viri, hver for seg.

Det står videre om boken at forfatteren retter søkelyset mot det underliggende ingenting mellom to mennesker – og trenger seg inn under den forskjønnende overflaten via en strøm av både flyktige skisser og sylskarpe bilder, der den røde tråden er av og til vanskelig å få øye på.

Ja,dette skal bli spennende, men som sagt så må den vente litt for der er en del bøker i «lese-køen».

Har du lest denne, eller noe av forfatteren før?Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


22 kommentarer om “Boken på vent: Lysår av James Salter

 1. Denne forfatteren er helt ukjent for meg. Å lese om «det underliggende ingenting» høres interessant ut, så jeg gleder meg til å høre hva du synes. Ha en strålende tirsdag!

  Liker

 2. Både boka og forfattaren er ukjend for meg, så då blir det å google litt.. 😉
  Hadde faktisk heilt gløymt at det er tysdag og ventebok-dag i dag. Har fredagskjensle sidan det er fridag i morgon, trur eg. Det kjem eit ventebok-innlegg seinare. Ha ein strålande dag!

  Liker

 3. Ja,det syntes jeg også! Hehe….neida, men kjekt at du er med,Karen!Tror ikke forfatteren er særlig kjent i Norge og det er visst bare denne boken som er oversatt til norsk foreløpig.

  Liker

 4. Ukjent forfatter, bok – og heldigvis har jeg heller ikke førstehåndskjennskap til temaet heller! Godt gift og usedvanlig lite opptatt av å pusse fasade ;o)
  Kos deg med boka!

  Liker

 5. Er halvveis i boken, og nyter et behagelig beskrivende språk….du kan bare glede deg 😉
  Hilsen Trygve

  Liker

Kommentarer er stengt.