Smakebit på søndag: Hele livet på en dag av Alyson Richman

Den aller siste søndagen i april og snart skriver vi mai måned, det er på tide med en ny runde med smakebiter i En smakebit på søndag som er en ukentlig spalte av Mari og bloggen flukten fra virkeligheten.
Dette er en ypperlig måte å få tips til nye bøker på og kanskje du kommer over en ny blogg eller to?
Del en linje eller flere fra boken du leser i med oss andre bokelskere.

I dag skal jeg dele en smakebit med dere fra en bok jeg egentlig har holdt på med nesten hele måneden, eller det vil si at jeg ikke kom skikkelig i gang med den før i går. Jeg liker boken veldig godt, det er en skikkelig «pageturner» så langt og det skal ikke forundre meg om det holder helt inn!

Boken handler om Josef og Lenka som forelsker seg, dette er på 1930-tallet i Praha under opptakten til andre verdenskrig.Begge er jøder og de rekker akkurat å gifte seg før krigen fører dem fra hverandre og det skal gå et helt liv før de treffer hverandre igjen…

Smakebiten er hentet fra side 102 & 103

«Det er bra at dere kommer dere ut av landet først».sa han i et forsøk på å høres håpefull ut. «Dere kan få alt på plass, og så sender dere bud på oss.» Han tok meg i hånden. «Jeg betror min datter til deg og sin familie. Lov meg at du alltid vil ta vare på henne.»

Det var hans idè at jeg ikke skulle si noe til Lenka før etter bryllupet, for at det ikke skulle ødelegge stemningen på det som ellers ville være en vakker,hellig dag.

«La oss ikke lage noen skår i gleden hennes,» sa han. Han omfavner meg før vi skilte lag.

Jeg hadde blandede følelser for dette forslaget. Jeg hadde selvfølgelig ikke lyst til å ødelegge bryllupsdagen,men jeg syntes ikke at det var riktig å haste inn i et ekteskap på denne måten uten at Lenka viste sannheten.

Men den kvelden,da jeg så henne tindre ved tanken på vårt kommende bryllup, hadde jeg ikke hjerte til å si noe.

Var det feigt av meg? Sannsynligvis. Men akkurat som faren mente jeg at jeg handlet til hennes eget beste. Var jeg egoistisk? Det er helt sikkert. 

 Nå blir det en noe sen frokost her mens jeg koser meg med de andre smakebitene rundt i blogglandia.

HA EN FIN SØNDAG!

37 kommentarer om “Smakebit på søndag: Hele livet på en dag av Alyson Richman

 1. Her «bare» regner det, men typisk siden jeg endelig fikk satt på plass utemøblene i går! Innimellom litt konfirmasjonsforberedelser så blir det litt anledning til å lese litt. En koselig søndag til deg også.

  Liker

 2. Jeg leste bakpå denne boken og visste øyeblikkelig at det var en bok jeg måtte lese! Så nå ligger den og venter på meg og jeg gleder meg virkelig 🙂

  Liker

 3. Takk for smakebiten. Omslaget er så inderlig og viser så godt hva den handler om. Ha en fin dag. Det er ikke varmere her om det er en trøst; minus 3 på morran.

  Liker

 4. Den biten med «det skal gå et helt liv» gjør smakebiten så trist at det nesten ikke er til å holde ut. Jeg vet at det skjedde, at folk ble revet fra hverandre under krigen, ved dødsfall eller andre hendelser. Men det er fryktelig trist likevel!
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

 5. Åååå, bare tittelen er grunn god nok til å lese bok! Så kommer coveret og temaet, akkurat noe for meg! Denne boka noteres sporenstreks!
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.