Hvordan få menn til å lese kvinner!

Noen  bloggere med forfatterfruen Karen i spissen har satt i gang et lite prosjekt  for å bidra til listen over bøker skrevet av og om kvinner som alle menn burde lese. Det hele går ut på å foreslå tre bøker som også menn kan ha glede og nytte av å lese. For som Karen skriver i innlegget sitt: Det er jo en kjent sak at kvinner leser kvinner OG menn, mens menn leser mest menn. Hva har det å si for forståelsen av hverandres kjønn, og innsikten i andre mennesker? For empati og sympati? Min tese er at kvinner forstår menn bedre enn menn forstår kvinner. 

Jeg har herved tatt utfordringen og har valgt ut disse tre bøkene.

  • Jeg tør ikke fly av Erica Jong – Boken slo ned som en bombe da den kom på syttitallet!Direkte på sak og svært djerv i sin skildring av kvinnelig seksualitet. En frekk og morsom, sensuell bok! I dag blir vi ikke lenger sjokkert over frimodig sex i litteraturen, men spørsmålene Erica Jong tar opp om kvinnens plass i livet er fortsatt like aktuelle. Nemlig!

  • Laken,løk og kokosmelk av Cèlestine Vaite – Kanskje et spesielt valg men den tar for seg kvinners liv og kår på Tahiti. Og selv om det er mye forholdet mellom mor og datter som kommer frem i boken så tar den også opp kvinner og menns rolle på Tahiti.

  • Hellemyrsfolket av Amalie Skram – Denne kommer jeg ikke helt utenom og det er hjelpe meg mange år siden jeg leste denne. Må ha vært  på gymnaset en gang i tiden tenker jeg.

Dette var mitt bidrag og har du lyst til å være med er det bare å gå inn på Karen sin side «å melde seg på».

10 kommentarer om “Hvordan få menn til å lese kvinner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s