Boken på vent: Et landskap av umulige lengsler av Anuradha Roy


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

I dag falt valget på debutromanen til Anuradha  Roy Et landskap av umulige lengsler,dette er en bok jeg kjøpte denne måneden så den har ikke stått og samlet støv så veldig lenge. Jeg har ønsket meg denne siden jeg leste den andre boken forfatteren har gitt ut og som jeg likte veldig godt,Der jorden reiser seg.


Litt om boken

I Et landskap av umulige lengsler følger vi en indisk familie gjennom tre generasjoner. Amulya flytter fra Calcutta og grunnlegger en fabrikk i landsbyen Songarh i 1907. Han og kona Kananbala får to sønner. Fabrikken går bra, men landsbylivet er ikke lett for innflytterfamilien. Huset deres blir som et avsondret mikrokosmos. Den aldrende Amulya tar til seg en foreldreløs gutt, Mukunda, som mangler både kaste og religion. Han vokser opp sammen med Bakul, Amulyas morløse datterdatter. Når han ikke arbeider som tjener, leker han med Bakul – eller barna besøker den engelske nabofruen som i sin kjedsomhet slipper dem inn i sine private rom. Når de to begynner å vokse ut av barndommen, skiller Bakuls far dem brått og sender gutten til en skole i Calcutta. 

Romanen handler om kjærlighetens og menneskenes vilkår. Britisk overstyre, frigjøring, korrupsjon, det brutale kastesystemet og religiøse, voldelige konflikter.

Liker godt å lese bøker fra andre kulturer og ser frem til å lese denne, likte måten forfatteren skrev på i den andre boken og regner med at jeg får en fin leseopplevelse.

Har du lest den?


I anledning at det er Verdens bokdag i dag så holder jeg en giveaway og har du ikke meldt deg på ennå så kan du gjøre det her helt frem til klokken 20 i kveld.document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

20 kommentarer om “Boken på vent: Et landskap av umulige lengsler av Anuradha Roy

 1. Et merkelig kjent navn, (som jeg trodde var en mann) men jeg har nok ikke lest henne. Liker godt bøker med handling i India, så denne skal jeg ha i bakhodet 🙂

  Liker

 2. Fint tips om noe for meg ukjent. Tror den må noteres som interessant for meg. Ikke minst på grunn av at den er fra India. Leser også bøker fra «fjerne» strøk for å få litt mer kunnskaper om hvordan verden ser ut utenom våtr trygge ståsted.

  Liker

 3. Jeg har kommet over så mange bøker fra India i det siste. Kanskje det er populært å gi ut sånne bøker akkurat nå, eller kanskje det er bare jeg som legger ekstra merke til det. Jeg har likt de jeg har lest fra dette spennende landet, så jeg setter også denne på leselisten!
  Ha en riktig fin bokdag!

  Liker

 4. Det navnet har jeg alltid problemer med å uttale. Vet bare om et annet navn jeg har hatt like mye problemer med, og det var en Indisk lærer jeg hadde på skolen for noen år siden. Heldigvis var han fornøyd så lenge vi prøvde å uttale det. 😉

  Har ikke lest noe av denne forfatteren. Men kjenner til navnet. Her går det mest i krim og historiske pocket serier. 🙂
  Ha en fin bokdag!! ♡ ♡

  Liker

 5. Denne boken kom ut for noen år siden, jeg leste bok nummer to i fjor en gang…men jo, du er kanskje inne på noe der, at det blir gitt ut en del bøker fra India. Det er kjekt å lese om andre kulturer. Ha en fin bokdag Astrid Terese:)

  Liker

 6. Ja,hehe…. ikke helt enkelt å uttale det navnet der nei! Det var sikkert kjekt for læreren at dere prøvde dere på uttalen ja;) Ikke alltid like enkelt men det blir sikkert det samme andre veien også. krim og historiske pocketbøker er slett ikke å kimse av. Ønsker deg en fin bokdag,Kristine!

  Liker

 7. Ukjente bøker for meg. Men virker som bøker som er verdt å lese. Lenge siden jeg har lest bøker der hele handlingen er i India. I bokhylla står Vikram Seth's bøker En passende mann som jeg leste for en del år tilbake. De var litt tunge å komme gjennom husker jeg. Har også nylig kjøpt to av Paul Scotts bøker , de to første i The Raj quartett. På engelsk, optimist som jeg er. Men er ikke kommet lenger enn til side 9…..

  Liker

 8. De bøkene du nevner har jeg ikke lest eller hørt om så de må sjekkes ut, tusen takk for tips!Jeg har ikke kommet helt i gang med å lese engelske bøker men jeg jobber med saken. Ønsker deg en fin kveld:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s