Boken på vent: St.Petersburgs juvel

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Denne uken falt blikket mitt på St.Petersburgs juvel når jeg tok en titt i hyllen for å finne en bok til dagens innlegg. Dette er en bok jeg har hatt stående lenge i hyllen som så mange andre bøker dessverre, men det er ikke bare meg det gjelder for vil jeg tro. Når jeg leser om denne boken inne på goodreads kan det virke som dette er bok nummer tre i en serie ( The Russian Concubine) ,men dette må jeg finne mer ut av. For slik jeg ser det er dette den første boken av forfatteren som er utgitt på norsk og da er det jo dumt at de to første bøkene ikke er oversatt. Men se det nydelige coveret, sikkert mange av dere som er lei slike covere men jeg synes de er fine. 


Fra forlagets omtale:

En gripende historie om kjærlighet og mot, hevn og hjertesorg i Romanov-dynastiets siste dager. Russland, 1910. Unge Valentina Ivanova sjarmerer St. Petersburgs aristokrati med sin klassiske russiske skjønnhet og sitt pianotalent. Men skandalen omslutter henne da hun innleder en romanse med Jens Friis, en dansk ingeniør som bringer lidenskap og fortrolighet inn i livet hennes på en måte hun ikke visste var mulig. Hennes foreldre er ubøyelige i sin motstand mot forholdet og presser henne inn i en kjærlighetsløs forlovelse med en russisk adelsmann. Mens Valentina kjemper for sin uavhengighet og for å beskytte sin yngre søster mot urolighetene som herjer byen, er Russland på vei mot opprør. Tsaren, dumaen og bolsjevikene er i strupen på hverandre, og Valentina tvinges til å ta et valg som endrer livet hennes for alltid …

Når jeg leser dette så forstår jeg ikke hvorfor den har fått stå så lenge i fred uten at jeg har kastet meg over den, men en vakker dag om ikke så veldig lenge skal denne leses.


Har du lest den?


I dag reiser jeg til Oslo på Justin Bieber konsert sammen med min datter,Victoria, og to venninner av henne! Endelig er dagen her som de har ventet på helt siden i  fjor sommer og det er noen meget spente jenter jeg skal ha med meg! Tror ikke jeg får verken tid eller anledning til å komme innom dere før i morgen ettermiddag når vi kommer hjem igjen. Men da skal jeg kose meg med å gå rundt å se hvilken bøker dere har på vent i bokhyllene deres denne uken.

Vil også minne dere på at det går fremdeles an å melde seg på giveawayen min i forbindelse med verdens bokdag om en uke, for påmelding kan dere gå inn her.

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

28 kommentarer om “Boken på vent: St.Petersburgs juvel

 1. Du skal ikke skue hunden på hårene. Jeg hadde nok ikke valgt ut en bok med et sånt cover,men settingen var spennende, så denne vil jeg høre mer om. God tur til Oslo. To kolleger dro over med døtrene sine i dag, og de er elleville allerede :)Kos deg!

  Liker

 2. God tur og lykke til i Oslo! Jeg kan tenke meg at det vil bli trangt om ikke annet 🙂
  Denne boken har jeg også på vent, og jeg synes coveret er nydelig. Vi har den på jobb, men jeg hadde ikke fått med meg det du sier om tredje bok i en serie. Det er jo rart at de oversetter den tredje boken da? Den må hvert fall være så enkeltstående at det ikke merkes.
  Ha en fin dag i Oslo, Beathe!

  Liker

 3. Hehe, jeg hadde nok også, som Tine, gått glatt forbi dette coveret! Men boka høres fin ut. KJedelig når ikke alle bøker i en serie blir oversatt til norsk. Jeg har også en slik serie jeg ikke får lest, fordi bok nr en ikke er oversatt … Jeg har lest bok nr to, men trodde jo selvsagt at det var første bok. Mulig jeg nå, etter å ha lest Northanger Abbey på engelsk, klarer å lese favorittkrimserien min på engelsk … Man lærer av å lese, ikke sant?
  God tur til Oslo!
  Pia

  Liker

 4. Har ikke lest boka, og ville nok trodd at dette var bare en søt kjærlighetsroman, ut fra coveret å dømme. Men jeg trenger en lettlest, spennende ikke-krim nå, så denne kan være aktuell.
  Ha en fin Oslotur!Ikke hyl for mye da!

  Liker

 5. Å hei, håper hun velger Jens Friis! Dere må ha en god og trygg tur til Oslo og ha det super gøy på konsert. Kunne tenkt meg å vært der selv, jeg. Har allsidig musikksmak og Bieber har jeg trent mye til.

  Liker

 6. Ble positivt overrasket over hvor nysgjerrig jeg ble på historien etter å ha lest det du skrev om den – er klar for litt vrien romanse fra Romanov-dynastiet.

  Ikveld blir det nok spregte telefonlinjer og tregt internett – Bieber-effekt! Kos dere på konsert : )

  Liker

 7. Høres ut som en fin historie. På en måte synd at den er i en serie. Jeg blir litt stresset av bøker i serier. Ofte blir det at jeg ikke leser de med mindre jeg vet jeg kommer til å lese fra bok 1. Har en engelsk bok som jeg kjøpte og den virker veldig god. Men så fikk jeg se at det er nr 2 i en serie. Og der ligger den inntil videre. Er i Oslo ifm jobben i alle tre Justin-dagene. Og det krydde av folk når jeg gikk nedover Karl Johan på vei til toget halv fire. Og utenfor Grand stod det mange. Mange voksne som var sammen med de unge. Håper dere får en fin dag.

  Liker

 8. Jeg har lest litt over halve boken, men aldri helt klart å fullføre. Var ikke klar over at den skulle være en bok nummer tre, kan ikke si jeg har merket det. Jeg valgte også boken pga coveret og synes det virket som en fin historie, men for min del skjedde det ikke nok til at jeg enda har klart å fullføre. Den er fint skrevet og det skjer jo en del, men fikk ikke helt den framgangen i historien som jeg skulle ønske. Føler fortsatt at det bygges opp til at historien skal begynne. Skal nok prøve meg igjen, men foreløpig har jeg tatt en pause for andre bøker som fenger mer 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.