Smakebit på søndag: Sjalet fra Kashmir av Rosie Thomas

Søndag igjen og det er tid for en ny runde med smakebiter i Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten. Del noen linjer fra boken du holder på med  andre bokelskere og besøke de andre som er med på spalten og på den måten kan du finne tips til bøker og kanskje oppdage en ny blogg.

I dag kommer det en smakebit fra boken Sjalet fra kashmir som jeg skal til å begynne å lese på nettbrettet.

Fra forlagets omtale
På 1940-tallet flytter nygifte Nery Watkins fra Wales til eksotiske India sammen med sin misjonærektemann. I hjertet av Kashmir har britiske utflyttere skapt sitt eget paradis hvor de danser, flørter og morer seg, og Nery vikler seg inn i et farlig vennskap som forandrer alt for alltid. Mange år senere finner Mair Ellis en hårlokk gjemt i et vakkert sjal i sin fars hus i England. Mair bestemmer seg for å reise til India for å følge i besteforeldrenes fotspor. Det får konsekvenser hun aldri kunne ha forestilt seg.

Smakebiten kommer fra den aller første siden i boken 

Håper smakebiten er leselig og det er selvfølgelig frivillig å lese hele siden jeg har lagt ut.

Ønsker dere en riktig fin søndag!

42 kommentarer om “Smakebit på søndag: Sjalet fra Kashmir av Rosie Thomas

 1. Smakebiten var helt fint leselig, Beathe! Tusen takk for den 🙂 Jeg syntes det virker som om oversettelsen er litt trå, men det er kanskje bare meg?

  Liker

 2. Jeg har kommet omtrent halvveis i denne, men det går så tregt… Og da mener jeg ikke bare at jeg leser sakte, men det er så omstendig, uhorvelig mange ubetydelige episoder, personer som får boltre seg på side etter side, for så å forsvinne ut i intet, detaljer, detaljer, detaljer…
  Vel- nå som jeg er halvveis, begynner det faktisk å bli litt mer interessant, og det kan jo fortsatt hende at de som har hatt en gjesteopptredend kan dukke opp igjen og faktisk få litt betydning for sluttresultatet. Jeg lever i håpet, og biter tennene sammen! Framsida er forresten veldig fin ;o)
  Blir morsomt å lese hva du synes om den etterhvert. Nyt dagen ;o)

  Ps. Hvordan synes du det går nå som vi virkelig må anstrenge oss hvis vi skal få en passe/ mikroskopisk dose vinteridrett?? Det er bare 299 dager igjen til OL i Sotji… JUHUUU!!!

  Liker

 3. Denne har jeg også fått, men den er i et fint format for ferieturer, så jeg sparer den litt. Gleder meg til å høre hva du synes. Vi nyter synet av regn etter 6 uker uten, håper du får en fin innedag 🙂

  Liker

 4. For meg kunne sesongen vart ennå, men det synes sikkert ikke de som faktisk GÅR ute i skiløypene hele vinteren! Nå blir det til at jeg suger til meg hver en liten artikkel det er om vinter-idrettsheltene mine.Akk ja, «bare» 299 dager til OL,da er det godt å tenke på at sesongen er i gang lenge før det! Når det gjelder boken så har jeg bare lest en 2-3 sider sent i går kveld og jeg var trøtt, så mulig jeg må lese de sidene opp igjen, men nå vet jeg hva jeg har i vente så kan jeg jo håpe at det tar seg litt opp. Nyt dagen du også,Berit:)

  Liker

 5. Jepp,den kommer når boken er ferdig. Går litt trått med lesingen om dagene og har fått lest veldig lite siste uken. Det blir bedre når konserten og konfirmasjonen er over tenker jeg. Nyt dagen,Anette:)

  Liker

 6. Ja,regnet måtte jo komme nå som vi har vært bortskjemt i ukevis.Har ikke fått bøker av Juritzen slik som mange andre, så jeg tror jeg må sende de en mail å spørre pent om et par bøker som jeg sikler virkelig etter for tiden. Her blir det innedag ja,med vasking av klær og pakking av koffert.En fin dag til deg,Tine:)

  Liker

 7. Fekk ein mail frå ein nettbokhandel idag der denne vart nemnt og eg vart ein smule nysgjerrig. Leste smakebiten din, og førsteinntrykket syns at oversettelsen ikkje er så flytande, men det kan vera auget som bedrar. Fin smakebit forøvrig! Håper du legger ut omtale, Beathe:-)

  Liker

 8. Ikke at jeg skal drive reklame,men digitalbok.no selger denne til 49,-kr om du skulle finne på å kjøpe den. Bare nevner det slik at du ikke betaler flere hundre kroner for samme bok et annet sted. Du er den andre som nevner dette og jeg har ikke lagt merke til det,men det skal sies at jeg var meget trøtt når jeg startet på boken i går kveld og i dag har jeg ikke fått lest noe i den. Jeg tror jeg skal lese de sidene opp igjen. Omtale kommer når den er ferdiglest.

  Liker

 9. Det låter som en bok som jag skulle kunna tänka mig att läsa! Tack för smakbiten.
  F.ö. var det en skarp bild, men fonten blir lite för liten för mig som ser lite dåligt:-) Men jag kunde läsa.

  Liker

 10. Ukjent forfatter og bok for meg. Takk for smakebiten! Jeg ser alltid fram til søndagene hos Mari og lese litt om bøker jeg ikke har hørt om før 🙂 Fortsatt fin søndag! Nå blir det biff på gang her, yumm..

  Liker

 11. åååå, for en aldeles vakker forside!!! Og boka høres herlig ut, spørs om ikke den skal inn i samlingen min 😉
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.