Smakebit på søndag: Jomfruene og andre noveller

Søndag igjen og det betyr en ny runde med En smakebit på søndag som er en ukentlig spalte fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Siden jeg allerede har delt en smakebit med dere fra både Reisen til Bella Coola og Mysteriet så kommer dagens smakebit fra denne månedens novellesamling som er Jomfruene og andre noveller av Irène Nèmirovsky som også er forfatteren bak Storm i Juni. Denne skal jeg starte på i dag og dermed kommer smakebiten fra begynnelsen av boken og novellen «Talefilm»

FORVIRRENDE, DEMPET STØV SOM VOKSER og nærmer seg raskt, som dønninger på havet. Det regner. De høyre husene ligger druknet i mørke og tåke. En diger billykt kjører forbi, lager hull i tåken.Våte fortauer;taket på Operaen skinner som mørke speil i pøsregnet. Det er Paris i slutten av mars, i skumringen.

Denne novellesamlingen tar opp temaer som senere ble utdypet -eller tenkt utdypet i romanene hennes. Selv har jeg ikke lest noe av henne før, men har planer om å få lest Storm i juni en gang.

Nå blir det bloggrunder mens jeg spiser frokost og senere blir det å lage sanghefter til Victorias konfirmasjon og deretter skal jeg komme i gang igjen med «Mysteriet.» En fin søndag med andre ord.

HA EN STRÅLENDE SØNDAG ALLE SAMMEN!

27 kommentarer om “Smakebit på søndag: Jomfruene og andre noveller

 1. Det hørtes ut som en riktig fin søndag, og det håper jeg den blir!
  Jeg hadde tenkt å lese Storm i Juni men kom aldri så langt. Så kanskje en annen gang. Men novellesamlingen kunne jeg tenkt meg. Jeg har blitt mer og mer glad i formatet til novellen, og prøver å lese noen mellom andre bøker. Klem!

  Liker

 2. Kjenner ikke til denne novellesamlingen fra før – takk for fin smakebit : )

  Har du en konfirmant i huset?

  Ha en fin søndag videre og god lesing : )

  Liker

 3. Jeg har følelsen av at Storm i juni har fått blandede mottakelser, så kanskje det hadde vært greit å først lese denne novellesamlingen. Takk for supert tips, og ha en koselig søndag 🙂

  Liker

 4. Lage sanghefte, det er kreativt:) Håper Victoria blir fornøyd:) Fin smakebit forresten, har planer om å lese storm i juni jeg også. Har lånt boken på biblioteket for en stund siden, men kvier meg å lese en murstein nå. Trenger litt lett underholdende litteratur nå når jeg leser pensum. Kos deg med mysteriet og ha en strålende søndag!:) Klæm!

  Liker

 5. Ja,vet du? det har jeg også, synes noveller er helt topp og tror ikke at jeg kommer til å få problemer med å klare utfordringen min i år om å lese 12 novellesamlinger. Dagen har vært veldig fin:)

  Liker

 6. Ja, så har det vært litt blest nå som mange bokbloggere har lest den i forbindelse med en lesesirkel. Ja,jeg bor i Bergen også men på andre siden av byen,midt i mellom Lagunen og flesland!:)

  Liker

 7. Ja,jeg tror det men jeg er veldig nysgjerrig på den, så jeg kommer nok til å lese den en gang. Ja,siden noen av bøkene hennes baserer seg på noen av disse novellene så kan det jo være greit å starte bekjentskapet på denne måten. En fin søndag til deg også:)

  Liker

 8. Ja,nå er vi godt i gang og har fått laget for-og bakside av sangheftet og skrevet ut sangene,nå skal hun tegne litt på sangarkene før vi kopierer de opp & hefeter de sammen. Sånt er moro:-) Storm i juni skal jeg også få lest en gang men vet ikke helt når og jeg forstår godt at det er «kvierfullt» og starte på en murstein ved siden av studiene. Hadde aldri gjort det selv heller. Nå er det endelig snart tid for bok. En herlig ettermiddag til deg,Isabella:) klem

  Liker

 9. Sangheftene er vi godt i gang med og jeg renger med at jeg blir nesten ferdig med dem i dag, så er det bare resten igjen. Skal ikke du også ha konfirmant i år,eller er jeg helt på jorde? En fin ettermiddag til deg også.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.