Boken på vent: Duevokterne

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.


Ved en titt i hyllene i går kveld kom jeg over en bok som jeg fikk tilsendt fra forlaget i fjor etter eget ønske, men som dessverre har blitt stående lenge og vente.Boken heter Duevokterne og er skrevet av Alice Hoffman. Jeg ble oppmerksom på denne boken etter at jeg leste Elin sin fantastiske omtale av boken 


Fra forlagets omtale

Året er 70 e.Kr, Jerusalem har falt, og den jødiske jenta Yael må flykte fra byen. Etter en tid i ørkenen kommer hun til kong Herodes’ gamle klippefestning Masada ved Dødehavet, der 900 jøder skjuler seg for romerne som snart har tatt over hele Judea. På Masada finner Yael tilbake til livet. Her møter hun den mystiske heksen av Moab og krigerdatteren Aziza. Hun blir kjent med bakerens kone, gamle Revka. Og hun møter Mannen fra nord, den høyreiste blonde slaven som blir lenket fast om natten. Sammen er de fem duevoktere på Masada. Samtidig som romerne rykker stadig nærmere, må duevokterne også kjempe mot sitt eget folk på klippen. For de fem bærer alle på hemmeligheter, om hvem de er, hvor de kommer fra – og hvem de egentlig elsker. 

Boken blir nok ikke lest før i mai, for det er mange bøker som venter denne måneden, dette tror jeg er en fantastisk historisk roman som jeg ser veldig frem til å lese.


Har du lest den?

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


15 kommentarer om “Boken på vent: Duevokterne

 1. Denne fristet meg da jeg leste om den i forlagets nyhetsbrev, men jeg har enda ikke skaffet meg den. Spent på din omtale når du får lest den. Ønsker den en god tirsdag..)

  Liker

 2. Alice Hoffman er en fantastisk forfatter! Jeg har heller ikke fått lest denne boka, men jeg er overbevist om at den kan bli en favoritt! Takk for påminnelsen ;o)

  Liker

 3. Nei, denne har jeg ikke lest. Gleder meg til å høre hva du synes. Skal begynne på ny bok nå, så jeg sirkler rundt stabelen (ja for det har blitt en stabel…) av uleste bøker. Ha en fin tirsdag!

  Liker

 4. Jeg har ikke lest denne, men fikk veldig lyst til å gjøre det nå! Den høres både spennende og annerledes ut. Etter at jeg begynte å merke av på kartet hvilke land jeg «besøker» når jeg leser, er det gøy å finne bøker som kommer fra andre steder enn vest europa og USA 🙂 Tusen takk for tipset 🙂

  Liker

 5. Duevokterne er en av de bøkene som stadig kommer opp her inne, og så langt jeg har sett så har de fleste likt den. Tror trygt du kan kaste deg over denne. Fin tirsdag til deg, Beathe!

  Liker

 6. Har lest boka og mener at jeg skrev om den på bloggen. Du er utrolig disiplinert hvis du klarer å lage boklister for hver måned framover! Jeg har en bunke (stor) liggende, men det kan plutselig dukke opp andre som går først. Uansett – ha en fin dag!

  Liker

 7. Denne har jeg jo også liggende i hylla, takk for på minnelsen. Har trua på at dette er en god bok, må også se å få lest den iløpet av året. Så må jeg smile litt når jeg hva du leser på, godt å se det er flere av oss som leser på mange bøker av gangen. Har selv 8 i sving og det har variert litt hva jeg har hatt lyst å lese på av de:)Leste nettopp min første adler bok i påsken og jeg er helt gal etter å få tak i de neste:) Ha en flott dag videre Beathe!

  Liker

 8. Så kjekt å høre fra deg:)Ja,hehe…det blir litt mange bøker samtidig og det er rett og slett fordi jeg ikke helt vet hva jeg skal lese først. Må visst skjerpe meg litt. Hjertelig velkommen i Jussi-klubben Isabella:) Gled deg til å lese videre, har lest de to neste og har tilgode de to siste.Ønsker deg en super kveld,Isabella:) Klem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.