Boken på vent: Duevokterne

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.


Ved en titt i hyllene i går kveld kom jeg over en bok som jeg fikk tilsendt fra forlaget i fjor etter eget ønske, men som dessverre har blitt stående lenge og vente.Boken heter Duevokterne og er skrevet av Alice Hoffman. Jeg ble oppmerksom på denne boken etter at jeg leste Elin sin fantastiske omtale av boken 


Fra forlagets omtale

Året er 70 e.Kr, Jerusalem har falt, og den jødiske jenta Yael må flykte fra byen. Etter en tid i ørkenen kommer hun til kong Herodes’ gamle klippefestning Masada ved Dødehavet, der 900 jøder skjuler seg for romerne som snart har tatt over hele Judea. På Masada finner Yael tilbake til livet. Her møter hun den mystiske heksen av Moab og krigerdatteren Aziza. Hun blir kjent med bakerens kone, gamle Revka. Og hun møter Mannen fra nord, den høyreiste blonde slaven som blir lenket fast om natten. Sammen er de fem duevoktere på Masada. Samtidig som romerne rykker stadig nærmere, må duevokterne også kjempe mot sitt eget folk på klippen. For de fem bærer alle på hemmeligheter, om hvem de er, hvor de kommer fra – og hvem de egentlig elsker. 

Boken blir nok ikke lest før i mai, for det er mange bøker som venter denne måneden, dette tror jeg er en fantastisk historisk roman som jeg ser veldig frem til å lese.


Har du lest den?

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


Tagged:

15 thoughts on “Boken på vent: Duevokterne

 1. Anita Ness 1. april 2013, kl. 23:18 Reply

  Denne fristet meg da jeg leste om den i forlagets nyhetsbrev, men jeg har enda ikke skaffet meg den. Spent på din omtale når du får lest den. Ønsker den en god tirsdag..)

  Lik

 2. Berit 1. april 2013, kl. 23:28 Reply

  Alice Hoffman er en fantastisk forfatter! Jeg har heller ikke fått lest denne boka, men jeg er overbevist om at den kan bli en favoritt! Takk for påminnelsen ;o)

  Lik

 3. Tine 2. april 2013, kl. 06:38 Reply

  Nei, denne har jeg ikke lest. Gleder meg til å høre hva du synes. Skal begynne på ny bok nå, så jeg sirkler rundt stabelen (ja for det har blitt en stabel…) av uleste bøker. Ha en fin tirsdag!

  Lik

 4. Beathesbokhylle 2. april 2013, kl. 06:41 Reply

  Tusen takk for det,Anita:) Omtale kommer etter hvert. Ha en super dag!

  Lik

 5. Beathesbokhylle 2. april 2013, kl. 06:42 Reply

  Dette lover jo godt,det blir mitt første møte med forfatteren så jeg er spent.

  Lik

 6. Beathesbokhylle 2. april 2013, kl. 07:01 Reply

  Ja,det er lett for at det stabler seg litt.Blir spennende å se hva du velger. En fin tirsdag til deg også.

  Lik

 7. Anette 2. april 2013, kl. 07:43 Reply

  Jeg har ikke lest denne, men fikk veldig lyst til å gjøre det nå! Den høres både spennende og annerledes ut. Etter at jeg begynte å merke av på kartet hvilke land jeg «besøker» når jeg leser, er det gøy å finne bøker som kommer fra andre steder enn vest europa og USA 🙂 Tusen takk for tipset 🙂

  Lik

 8. bokbloggeir.com 2. april 2013, kl. 08:40 Reply

  Duevokterne er en av de bøkene som stadig kommer opp her inne, og så langt jeg har sett så har de fleste likt den. Tror trygt du kan kaste deg over denne. Fin tirsdag til deg, Beathe!

  Lik

 9. aariho 2. april 2013, kl. 09:20 Reply

  Har lest boka og mener at jeg skrev om den på bloggen. Du er utrolig disiplinert hvis du klarer å lage boklister for hver måned framover! Jeg har en bunke (stor) liggende, men det kan plutselig dukke opp andre som går først. Uansett – ha en fin dag!

  Lik

 10. Gråbekka`s Blogger 2. april 2013, kl. 17:21 Reply

  Denne har jeg jo også liggende i hylla, takk for på minnelsen. Har trua på at dette er en god bok, må også se å få lest den iløpet av året. Så må jeg smile litt når jeg hva du leser på, godt å se det er flere av oss som leser på mange bøker av gangen. Har selv 8 i sving og det har variert litt hva jeg har hatt lyst å lese på av de:)Leste nettopp min første adler bok i påsken og jeg er helt gal etter å få tak i de neste:) Ha en flott dag videre Beathe!

  Lik

 11. Beathesbokhylle 2. april 2013, kl. 17:26 Reply

  Ja,det der må jeg også teste ut, det hadde vært moro:) Bare kjekt å kunne gi tips,Anette:)

  Lik

 12. Beathesbokhylle 2. april 2013, kl. 17:27 Reply

  Det skal jeg, må bare lese de andre bøkene jeg har planer om å lese først. En fin kveld til deg:)

  Lik

 13. Beathesbokhylle 2. april 2013, kl. 17:29 Reply

  Neida,fins ikke disiplinert for det blir aldri som jeg har tenkt så det prosjektet har jeg lagt dødt. Det blir etter innfallsmetoden..

  Lik

 14. Beathesbokhylle 2. april 2013, kl. 17:38 Reply

  Så kjekt å høre fra deg:)Ja,hehe…det blir litt mange bøker samtidig og det er rett og slett fordi jeg ikke helt vet hva jeg skal lese først. Må visst skjerpe meg litt. Hjertelig velkommen i Jussi-klubben Isabella:) Gled deg til å lese videre, har lest de to neste og har tilgode de to siste.Ønsker deg en super kveld,Isabella:) Klem

  Lik

 15. Lenes blogg 2. april 2013, kl. 18:03 Reply

  Denne har jeg lest og likte den veldig godt. Er litt tykk, men det merkes neste nikke. Kan anbefale denne 🙂

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: