Smakebit på søndag : Påskekrim 2013

Det er palmesøndag, været er strålende og jeg skal lade opp til de to aller siste skirennene for sesongen. Hva er vel bedre opplading enn å være med på det flotte konseptet til Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten som hun har kalt En smakebit på søndag. En helt ypperlig måte å få tips til nye bøker og kanskje oppdage en ny blogg eller to.

Her om dagen dumpet Påskekrim 2013 ned i postkassen min, jeg har aldri lest dem før så jeg er rimelig spent på disse påskekrim-novellene. Hele 17 noveller skrevet av ulike forfattere inneholder denne krimboken.

Novellen jeg skal dele en smakebit med dere fra heter Liket på loftet og er skrevet av Gunnar Staalesen.

Et gråhvitt,vammelt støv stod opp som en sky fra kisten – og en særpreget, råttensøt duft slo mot oss.

 Vi trakk oss bort fra kisten i èn felles bevegelse, og jeg ble kvalm. Det var noe med denne duften…

Det var ikke bare lukten av loft – det var lukten av noe sterkere, farligere. Det var lukten av død.

Med dette så ønsker jeg alle mine flotte lesere en riktig GOD PÅSKE!

38 kommentarer om “Smakebit på søndag : Påskekrim 2013

 1. Tusen takk for det, har lest endel noveller i år og jeg må si at jeg har sansen for det og greit å lese sånn innimellom andre bøker og når en ikke har så god tid til å lese noe annet.

  Liker

 2. Vår alles kjære Gunnar Staalesen kan sine saker, og får alltid til en god krim, kort eller lang.
  Jeg fikk også denne boken, men lånte den vekk i påsken. Jeg har en mor som leser masse og en far som nekter å lese noe annet enn fagblader, han synes det blir for langt. Han fikk låne denne novellesamlingen, og gikk påsken fornøyd i møte, med sin første påskekrim 🙂 Jeg får følge opp og høre hvordan han ligger an…
  Riktig god start på påsken Beate, håper den blir fylt med sol og blå himmel 🙂 (Jeg har reist fra fineværet i Bergen…)

  Liker

 3. Denne novellesamlingen kunne jeg ha tenkt meg jeg også! Jeg har en novellesamling som inneholder julekrimnoveller (det er vel bare vi nordmenn som er så «sære» at vi forbinder krim først og fremst med påske, og ikke jul…?» av flere kjente forfattere, både norske og utenlandske. Den leste jeg i jula for noen år siden, den hadde en novelle for hver juledag. Det er jo så greit med noveller, man kan lese litt nå og da, uten å miste tråden.
  God søndag! 🙂

  Liker

 4. Jeg har lest to andre utgaver (andre år) men håper å få lest dette årets bok også De er fint å lese krimnoveller synes jeg. (eller noveller i det hele tatt)
  Ha en fin søndag!

  Liker

 5. Ojsan, en påskekrimsamling hos deg også.:) Flott smakebit. Har jeg sagt det før at jeg har vært med på byvandring i Bergen med Gunnar Staalesen? Det var kjempespennende.:)
  Varg Veum-filmer har jeg sett mange av, og noen bøker har jeg lest for en stund siden. Ønsker deg fin påske søndag Beathe.:)

  Liker

 6. Hyggelig påskehilsen fra forlaget :o) Jeg har også denne med meg på påskeferie, men har en bok til å lese (lesesirkelboka) før jeg kan gå løs på påskekrim-noveller. Det er som du sier kjekt med noveller, korte og greie i solveggen, og krever ikke store hjernekapasiteten å fullføre. Perfekt ferielektyre! Fjorårets novellesamling var bra, så jeg ser fram til denne, sammen med en appelsin, kvikk-lunsj og varm sjokolade med krem 😀

  Liker

 7. Tusen takk for det,Anita:-) mener kanskje at du har nevnt det en gang, men en god ting kan ikke nevnes for ofte. Har kun sett små glimt av varg veum og aldri sett en hel film, egentlig litt flaut siden bøkene er skrevet av et bysbarn. Skal skjerpe meg en gang! En fin palmesøndag til deg også,Anita:-)

  Liker

 8. Artig med slike bøker, da blir man kjent med flere forfattere. Staalesen har jeg noen bøker av i bokhylla. Takk for smakebiten og god påske til deg også.

  Liker

 9. Eg les i den same boka! Ikkje så rart kanskje, det er jo påske og boka er til sals overalt 🙂
  Vart litt skuffa over at eg hadde lest Mehlum si novelle før. «En opplagt sak» var med i «En kriminelt god jul», ei samling julekrimnoveller (!) frå 2006.

  Liker

 10. Påskekrim-noveller har ikke jeg heller lest før. Smakebiten fra novellen av Gunnar Staalesen var i alle fall spennende nok. Boken så jeg på rema i dag, den skal jeg sjekke ut neste gang jeg er der – takk for tips 🙂

  Liker

 11. Denne novellesamlinga lå på posthuset her og ventet på meg også, faktisk. En overraskelse fra forlaget. Artig..:) Så nå har jeg to samlinger å kose meg med.:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.