Meme – Bokbingo


Bokvrimmel hadde et innlegg på bloggen sin for en tid tilbake og har laget sin egen norske variant av bokbingoen som vises på bildet over her.Jeg fikk lyst til å hive meg med.

En bok du valgte på grunn av omslaget


Jeg velger ganske ofte bøker utfra omslaget og jeg liker disse bildene med damer i lekre kjoler. 


En bok du så noen sitte og leseDette er en bok jeg ikke har skaffet meg helt ennå, men den står listen over bøker som skal kjøpes. En bok fra Iran om to sterke kvinner.
Den unge nomadekvinnen Jasi blir giftet bort mot sin vilje, men finner sin egen vei ut i livet og inn i døden. Henna har flyktet med sine barn fra Iran til et nordisk land. Livet har vært stridbart, og av og til dukker Jasis skjebne opp i tankene hennes, som trøst og fristelse.


En bok som vil hjelpe deg i karrieren din

Hvilken karriere? (Den er lagt på hyllen for en god stund)

En bok du så på TV


Så et intervju med forfatteren på God morgen Norge for noen år og gikk rett inn å bestilte boken som er en slags helse thriller og selv om det er snakk om sykdom så blir den ikke kjedelig av den grunn for forfatteren har en egen humor som skinner gjennom sidene i boken.
En bok som har et bilde av et dyr på omslaget


Denne boken var faktisk den eneste boken i hyllene mine som var bilde av et dyr.
En bok du har lånt på biblioteket


Denne har jeg ikke lånt ennå men har planer om det siden den ikke er å oppdrive andre steder. Dette er bok nummer to om hushjelpen Materena. Bok nummer en heter Laken, løk og kokosmelk.
En bok som tar deg utenfor komfortsonen din


Denne vil garantert ta meg utenfor komfortsonen min siden Zombier er ikke noe jeg har lest om i det hele tatt og egentig ikke har noen interesse av, men jeg har lyst til å utfordre meg selv etter at blant andre «Bokvrimmel» har skrevet om denne.
En prisvinnende bok

 


Denne boken vant Nordisk råds litteraturpris i 2012 og Kritikerprisen i 2011

En bok din lokale bokhandler har anbefalt deg


Denne ble jeg anbefalt for et par år siden med sideantallet på 800 «skremmer» meg litt fra å begynne på den.En ungdomsbok
Denne har jeg ikke fått lest ennå, men har store planer om å få lest den one of these days.En bok som har stått i din bokhylle i mer enn fem år


Denne kunne jeg ikke få fort nok inn dørene men foreløpig har den stått i hyllen i fem år, men en vakker dag.
En bok noen har anbefalt deg å lese


Det var søsteren til forfatteren som anbefalte meg å lese denne boken, jobbet sammen med henne for mange år siden og fikk låne boken av henne. Siden har jeg kjøpt den og lest den enda en gang..


En bok som har en fabelaktig åpningslinje

Kommer ikke på noen i farten.En bok skrevet av en kjendis


Nå er det vel mange forfattere som er kjendiser som følge av yrket deres, men jeg satser på Trude Teige for hun var en kjent skikkelse før hun begynte å gi ut bøker. Har enda tilgode å lese noe av henne, men det kommer.

En bok som inneholder mer enn 400 sider


Det er en god del bøker som har over 400 sider, men valget falt på denne for å minne meg på at jeg snart burde kommet i «Morton-modus»


En poesibok


Dette er en diktsamling som jeg såvidt begynte på i fjor en gang, men den skal få komme frem igjen å leses ganske snart.
En bok du hørte om på radioen

Hører ikke på radioEn billedbok


Dette er en bok jeg leste mye i for mine barn når de var liten, en artig sovebok.En bok du har blitt anbefalt å lese av en barista/i en kaffebar

Har ikke blitt anbefalt noen bøker når jeg har vært på kaffebar, når sant skal sies så tror jeg ikke at jeg noengang har vært på kaffebar.En bok en kjendis anbefaler


Denne boken hørte jeg om for første gang på Ophra Winfrey show hvor det var et intervju med forfatteren Elisabeth Gilbert.

En bok skrevet at en kanadisk forfatter


Er ikke så flink til å huske hvor forfatterne kommer fra så den eneste jeg kom på nå det var Louise Penny som har skrevet en rekke krimbøker og som nå blir oversatt til norsk.

En bok du leste/skulle ha lest på videregående


Denne leste jeg når jeg gikk på videregående og jeg har den ennå, så kanskje jeg skulle lest den igjen en gang.
En bok du ville ha lest som tenåringHar ikke lest en eneste av disse men det finnes et par bøker nede i boden et sted så mulig jeg tar fatt på de en gang. Har sett et par av filmene, men kunne tenkt meg å sett alle, så det var en lur idè å kjøpe alle filmene i en samleboks til eldstegutten til jul, med hilsen fra Pia-pusen vår.
En bok “alle” utenom deg har lestDenne boken er det mange som har lest de siste månedene og det føles nesten som jeg er den eneste som ennå ikke har fått lest den, men jeg har planer om å få lest den, kanskje i løpet av sommeren?10 kommentarer om “Meme – Bokbingo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.