Boken på vent: ZULU av Caryl Fèrey


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Denne uken falt valget på en bok jeg fikk tilsendt fra forlaget for en halv evighet siden men som jeg har glemt litt bort underveis. Det er på tide å dra den frem fra glemselen.


Omtale fra forlaget

Ali Neuman, sjef for kriminalpolitiet i Cape Town, prøver å finne en guttunge som har slått ned og ranet hans halvblinde mor. Så kommer meldingen om at datteren til en landskjent rugbyspiller, er drept og sannsynligvis voldtatt. Obduksjonen viser spor av et nytt dop, et uvanlig afrodisiakum. Kort tid etter blir hennes svarte kjæreste funnet død, med det samme dopet i blodet. Vi rives inn i et drama der linjer trekkes tilbake til både Apartheidregimet og de interne motsetningene mellom sørafrikanere. Snart forstår vi at dopet har en annen funksjon enn den vi er vant til, og at det finnes mennesker som er villige til å gå svært langt for å nå sine mål.

Les gjerne den fine omtalen fra Nina her, denne ser jeg virkelig frem til å lese og forstår ikke helt hvorfor den ikke har blitt lest ennå.document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for CompanyTagged:

20 thoughts on “Boken på vent: ZULU av Caryl Fèrey

 1. Anita Ness 19. mars 2013, kl. 00:15 Reply

  Ja, denne ser da interessant ut, og da tenker jeg at den knyttes opp mot motsetningene pga apartheid. Ha en fin tirsdag Beathe.:)

  Lik

 2. Berit 19. mars 2013, kl. 00:37 Reply

  God kveld i stua! (Mulig det kommer dobbelt med kommentar her nå, for plutselig forsvant alt…) Her ringte det noen bjeller da jeg leste tittelen; Var ikke det den boka som fikk en del kritikk fordi den var ekstrem brutal og unødvendig voldelig? Tittelen er jo ganske spesiell, så jeg trur ikke jeg blander sammen med noe annet.
  Hvis mine antakelser stemmer, kommer jeg til å styre unna denne; sarte sjeler som min bør skånes for de verste grusomhetene en forfatter kan komme opp med ;o)

  Lik

 3. Beathesbokhylle 19. mars 2013, kl. 07:33 Reply

  Jeg synes også det, men ser i ettertid at den har blitt litt kritisert pga veldig mye vold i den,jeg får gi den en sjanse så ser jeg hvordan det går. En fin dag til deg også Anita:-)

  Lik

 4. Beathesbokhylle 19. mars 2013, kl. 07:36 Reply

  Jo,det kan sikkert stemme det,jeg leste det et eller annet sted etter at jeg hadde skrevet ferdig innlegget. Jeg skal gi den en sjanse så får jeg se, blir det for ille så er det jo bare til å legge boken til side,heldigvis.

  Lik

 5. astridterese 19. mars 2013, kl. 08:01 Reply

  Denne ligger i min hylle og, den har lidd akkurat samme skjebne som dit eksemplar. Men hvis det du og Berit sier stemmer så er jeg ikke sikker på om jeg vil lese den i det hele tatt? Jeg måtte klikke meg inn hos Nina og hun likte boken veldig godt, så jeg tar sjangsen 🙂
  Ha en rikitg fin dag, Beathe!

  Lik

 6. Anette 19. mars 2013, kl. 09:14 Reply

  Så spennende! Moro å lese bøker fra andre steder enn Europa og USA – selv om denne boken nok er mere sterk enn moro 🙂

  Lik

 7. Beathesbokhylle 19. mars 2013, kl. 09:18 Reply

  Ja,jeg så at hun likte den men så leste jeg at annet sted dette som Berit nevner, jeg gir den uansett en sjanse så får jeg se hvordan det går,jeg tåler å lese litt men blir det hakkande gale er det bare å legge boken fra seg. En super dag til deg,Astrid Terese:-)

  Lik

 8. Beathesbokhylle 19. mars 2013, kl. 09:18 Reply

  Det blir litt for lite av noe annet selv om jeg har lest noen fra Asia-området også.

  Lik

 9. aariho 19. mars 2013, kl. 09:26 Reply

  Ny bok for meg. Er forfatteren fra Sør-Afrika? Syns at Andre Brink er en av de beste derifra, da han alltid ser saken fra to sider. (Apartheid o.a.) Kanskje jeg skal lese denne ved anledning likevel. Høres ut til å være interessant. (Men det kan bli for mye vold i mange bøker!)
  Ha en fin dag.

  Lik

 10. Beathesbokhylle 19. mars 2013, kl. 13:13 Reply

  Forfatteren er fransk, og jeg er spent på om det blir for mye vold i denne, men jeg gir den en sjanse. En fin dag til deg også:-)

  Lik

 11. Tone H 19. mars 2013, kl. 13:34 Reply

  Gikk litt raskt i morges hadde ikke fått med meg det nye bildet. Men det blir bedre neste gang. Takk for smakebiten. Dersom det blir for mye «harde tak» i boka, så blir det litt skummelt for meg. Leser Kafka på stranden. Og det er noen sider der som jeg rett og slett måtte hoppe over; det ble litt i meste laget. Ha en fin uke.

  Lik

 12. Lenes blogg 19. mars 2013, kl. 20:51 Reply

  Ikke lest denne. Skal lese omtalen du linket til og se om dette er noe for meg 🙂

  Lik

 13. Beathesbokhylle 19. mars 2013, kl. 21:10 Reply

  Det går helt fint det vet du. Kafka skal jeg også ta fatt på etter hvert men når vet jeg ikke helt ennå. Ønsker deg en fin kveld:-)

  Lik

 14. Beathesbokhylle 19. mars 2013, kl. 21:15 Reply

  🙂

  Lik

 15. Melusine 19. mars 2013, kl. 21:27 Reply

  Kjenner meg igjen i «for en halv evighet siden men som jeg har glemt litt bort underveis» – og mener jeg også har hørt om denne boken. Uten at jeg har har noen videre formeninger om den utenom at det du skriver virker som dramatisk spenning!

  Lik

 16. Beathesbokhylle 19. mars 2013, kl. 21:39 Reply

  Det er mange bøker som havner akkurat i den kategorien.Når det gjelder dagens bok skal det bli spennende om den kommer innunder det som er «spiselig» å lese eller om det blir for drøyt.

  Lik

 17. Pia 19. mars 2013, kl. 22:06 Reply

  Denne boka virket spennende, og absolutt i «min gate» 🙂 Takk for tips!
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  Lik

 18. Melusine 19. mars 2013, kl. 22:57 Reply

  Hehe, ja! Og derfor ser jeg frem til hva du mener om boken.

  Lik

 19. Beathesbokhylle 20. mars 2013, kl. 07:12 Reply

  Bare hyggelig Pia:-) om ikke boken faller i smak hos meg så vet jeg hvor den skal havne! En fin dag til deg også.

  Lik

 20. Mary-Anne 20. mars 2013, kl. 08:44 Reply

  dette var en ny sak … aldri hørt om hverken forfatter eller tittel før, men spennende 🙂 takk for lesetips 🙂

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

elisemundal.com

Blomster, Bobler & Bøker

En blogg om bøker

Alettesbokverden

En blogg om bøker

Mellom bokstablene

En blogg om bøker

Nye Muriel

Farger og fugler, fantasi og frihet

Marta Breens blogg

Hele Norge baker ikke

Sukkerrør

En blogg om bøker

Alureliterature

En blogg om bøker

Labbens bokblogg

There is no surer foundation for a beautiful friendship than a mutual taste in literature - P.G. Wodehouse

amylin's book chatter

En blogg om bøker

The Girl Who Reads

En blogg om bøker

Stjernekast

En blogg om bøker

Tjuetre 06.Com

En Bergenser leser bøker

rettfrahjerteblog.wordpress.com/

Straight from my heart

Kulturbloggen til guffen

En blogg om bøker

ebokhylla mi

En blogg om bøker

Bokelskerinnen

Med blikket på aktuelle bokutgivelser i inn-og utland

forfatterwannabe

Engeline snart 50 - ærlig, uredd og imperfekt <3 Drømmer om min bok i din bokhylle

Tea, Books & Gilmore Girls

En blogg om bøker

Forfatterfrue

Der ting som kyss og nyslått gress, sveler og nakne netter får plass. Men også motet til å kjempe, reisen fra syk til friskere og evnen til å "leve med".

Astri utan D

Film. Bøker. Musikk. ++

Alt du vet er feil

En blogg om bøker

Heges bokverden

En blogg om bøker

Endast Eböcker ...

En blogg om bøker

koffiehart

En blogg om bøker

Lesenyter

En blogg om bøker

Stine Friis

Veien mot et bærekraftig liv

✰ Skorpionen's hjørne

En blogg om bøker

Ariel

En blogg om bøker

Tones bokmerke

En blogg om bøker

Kort møte

Run mad as often as you choose, but do not faint

Les! Lue!

Norsk litteratur på finsk og finsk litteratur på norsk - Norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi

Huset ved sjøen

Tanker om laust og fast

Hilsen fra Muscat!

En blogg om livet mitt i Oman

Lottens Bokblogg

Lottens tankar och funderingar om berättande i litteratur och film

lesehestkokken

bøker, vin & mat

My Criminal Mind

~En Bokblogg

Elise Cathrin

Alltid på eventyr med ei bok i handa!

%d bloggers like this: