Boken på vent: ZULU av Caryl Fèrey


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Denne uken falt valget på en bok jeg fikk tilsendt fra forlaget for en halv evighet siden men som jeg har glemt litt bort underveis. Det er på tide å dra den frem fra glemselen.


Omtale fra forlaget

Ali Neuman, sjef for kriminalpolitiet i Cape Town, prøver å finne en guttunge som har slått ned og ranet hans halvblinde mor. Så kommer meldingen om at datteren til en landskjent rugbyspiller, er drept og sannsynligvis voldtatt. Obduksjonen viser spor av et nytt dop, et uvanlig afrodisiakum. Kort tid etter blir hennes svarte kjæreste funnet død, med det samme dopet i blodet. Vi rives inn i et drama der linjer trekkes tilbake til både Apartheidregimet og de interne motsetningene mellom sørafrikanere. Snart forstår vi at dopet har en annen funksjon enn den vi er vant til, og at det finnes mennesker som er villige til å gå svært langt for å nå sine mål.

Les gjerne den fine omtalen fra Nina her, denne ser jeg virkelig frem til å lese og forstår ikke helt hvorfor den ikke har blitt lest ennå.document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company20 kommentarer om “Boken på vent: ZULU av Caryl Fèrey

 1. God kveld i stua! (Mulig det kommer dobbelt med kommentar her nå, for plutselig forsvant alt…) Her ringte det noen bjeller da jeg leste tittelen; Var ikke det den boka som fikk en del kritikk fordi den var ekstrem brutal og unødvendig voldelig? Tittelen er jo ganske spesiell, så jeg trur ikke jeg blander sammen med noe annet.
  Hvis mine antakelser stemmer, kommer jeg til å styre unna denne; sarte sjeler som min bør skånes for de verste grusomhetene en forfatter kan komme opp med ;o)

  Liker

 2. Jeg synes også det, men ser i ettertid at den har blitt litt kritisert pga veldig mye vold i den,jeg får gi den en sjanse så ser jeg hvordan det går. En fin dag til deg også Anita:-)

  Liker

 3. Jo,det kan sikkert stemme det,jeg leste det et eller annet sted etter at jeg hadde skrevet ferdig innlegget. Jeg skal gi den en sjanse så får jeg se, blir det for ille så er det jo bare til å legge boken til side,heldigvis.

  Liker

 4. Denne ligger i min hylle og, den har lidd akkurat samme skjebne som dit eksemplar. Men hvis det du og Berit sier stemmer så er jeg ikke sikker på om jeg vil lese den i det hele tatt? Jeg måtte klikke meg inn hos Nina og hun likte boken veldig godt, så jeg tar sjangsen 🙂
  Ha en rikitg fin dag, Beathe!

  Liker

 5. Ja,jeg så at hun likte den men så leste jeg at annet sted dette som Berit nevner, jeg gir den uansett en sjanse så får jeg se hvordan det går,jeg tåler å lese litt men blir det hakkande gale er det bare å legge boken fra seg. En super dag til deg,Astrid Terese:-)

  Liker

 6. Ny bok for meg. Er forfatteren fra Sør-Afrika? Syns at Andre Brink er en av de beste derifra, da han alltid ser saken fra to sider. (Apartheid o.a.) Kanskje jeg skal lese denne ved anledning likevel. Høres ut til å være interessant. (Men det kan bli for mye vold i mange bøker!)
  Ha en fin dag.

  Liker

 7. Gikk litt raskt i morges hadde ikke fått med meg det nye bildet. Men det blir bedre neste gang. Takk for smakebiten. Dersom det blir for mye «harde tak» i boka, så blir det litt skummelt for meg. Leser Kafka på stranden. Og det er noen sider der som jeg rett og slett måtte hoppe over; det ble litt i meste laget. Ha en fin uke.

  Liker

 8. Kjenner meg igjen i «for en halv evighet siden men som jeg har glemt litt bort underveis» – og mener jeg også har hørt om denne boken. Uten at jeg har har noen videre formeninger om den utenom at det du skriver virker som dramatisk spenning!

  Liker

 9. Det er mange bøker som havner akkurat i den kategorien.Når det gjelder dagens bok skal det bli spennende om den kommer innunder det som er «spiselig» å lese eller om det blir for drøyt.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.