Bokanmeldelse: Villheks- Kimæras hevn av Lene Kaaberbøl

Forlag: Samlaget
Tittel: Villheks -Kimæras hevn
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Oversetter: Øystein Rosse
Format: Innbundet
Sideantall: 157
Utgitt(denne utgave): 2013
Utfordring: 100 bøker på 1 år.
Kilde: Leseeksemplar

Forfatteren

Lene Kaaberbøl er født i 1960 i København og er en dansk forfatter.Hun er utdannet cand.mag. i engelsk og dramaturgi ved Århus Universitet. Kaaberbøl har undervist i videregående skole, arbeidet som tekstforfatter, forlagsredaktør og ridelærer. Hun er mest kjent for Skammarens dotter. Hun har også skrevet en serie om røde kors -sykepleieren Nina Borg, den første boken heter Gutten i kofferten, den andre er Et stille, umerkelig drap og den neste boken kommer nå i Januar og heter Nattergalens død.(Kilde: wikipedia) 

Jeg var en fugl. Små, gråbrune spurvevinger bar meg gjennom lufta, jeg smatt ut og inn mellom greiner og blader, og det var vår, eller nesten vår, så det duftet levende og grønt, og det var spede knopper på kvistene, som man kunne nippe til.

På en måte visste jeg at jeg drømte. Visste at jeg til daglig ikke var en spurv, men ei jente som het Clara, og at jeg så absolutt ikke hadde verken vinger eller nebb og egentlig ikke syntes at pileknopper og frøhus var noe særlig til frokost.

Slik startet den tredje boken i serien om villheksen Clara og jeg er klar til å tre inn i denne magiske verden og til å være med Clara på nye reiser.
Når Clara oppdager at noe inni henne tar over hennes kropp og det føles som hun blir til fugler som kan fly og hun har en utrolig sult, men denne sulten er ikke som en vanlig sult etter mat, men en sult etter noe helt annet. Mennesker blir til fristende ekorn som hun bare må spise…
Noen eller noe har overtatt kroppen hennes men for å holde den sultne unna må Katt bruke alle de kreftene han kan, noe som gjør ham stadig svakere. Dermed må Clara sammen med Kahla finne ut hvem denne sultne var og deretter måtte han eller hun bekjempes, for bare slik kunne de redde vilvennen Katt. Men kunne Clara som fremdels er usikker på sine evner som villheks nok til å klare å beseire sin erkefiende?

Dette er en rask bok å lese, den er lettlest med godt flyt og det skjer noe hele veien. En utrolig bra serie som går helt fint for voksne å lese selv om den er beregnet på barn fra 10 år og oppover. Jeg liker denne serien bedre og bedre for hver bok jeg leser. Bak i hver eneste bok så får du en liten smakebit på boken som kommer ut etterpå og jeg gleder meg allerede til «Blodsungen» kommer ut til høsten.
Så om du vil være med på magiske reiser med Clara og kjempe mot sjeleknuter, gjenkommere og utstoppede fedre så kan jeg anbefale deg å lese denne boken.

2 kommentarer om “Bokanmeldelse: Villheks- Kimæras hevn av Lene Kaaberbøl

  1. For en fin omtale! Magiske reiser blir jeg gjerne med på! Jeg har lest noen av bøkene til Lene Kaaberbøl (Skammarserien) til min datter, og vi likte dem godt begge to 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s