Smakebit på Søndag:"Skjulte feil og mangler" og et nattbord

Det er søndag igjen og i dag er det avslutningsrenn i skiskyting og 3 mila for jentene i Holmenkollen, neste uke er det avslutning for langrennsesongen. For meg kunne sesongen vært enda lenger men de som faktisk går å sliter ute i løypene er nok glad når sesongen er over. Men nå handler ikke En smakebit på søndag om ski men om bøker og det er den fine bloggen til Mari, Flukten fra virkeligheten som står bak dette konseptet.
Så om  du har lyst til å få noen boktips og kanskje oppdage en ny bokblogg på din vandring i Blogglandia så anbefaler jeg deg å bli med. Det eneste du trenger å gjøre er å dele en linje eller fler fra boken du leser i.

Jeg holder som vanlig på med flere bøker samtidig,ikke lett å vende seg om med den «uvanen» når en først har begynt. På grunn av influensa så har jeg hatt «hodet under armen» hele denne uken som har gått så jeg holder fremdeles på med de samme bøkene som sist uke, men jeg har fått lest et par lette bøker denne uken.

I går kveld begynte jeg såvidt på enda en ny bok, «Skjulte feil og mangler» av Elsebeth Egholm

Dictes førtiårsdag får ikke forbigås i stillhet. Venninnene har invitert henne med på utendørskafé ved Århus Å, og både fødselsdag, skilsmisse og nytt hus skal feires. Men elvens mudrete vann gjemmer noe som avbryter feiringen. Det er Dicte som hører lyden først. Den ubehagelige lyden av plast som skraper mot stein. Dicte som får øye på den blå baljen som ligger og vugger i vannkanten, Dicte som svømmer ut og henter den opp…

Smakebiten er hentet fra side 27

«Hvis du bare hadde vært her litt før, kunne jeg kanskje ha forutsett det,» sa Hanne Guldberg. Ida Marie fikk en følelse av at hun nærmest snakket til seg selv mens hun trakk enda et papirlommetørkle opp fra esken. «Kanskje ikke i detalj, akkurat, for det er ikke slik det foregår, men likevel… Jeg kunne sikkert ha forberedt deg litt,» sa spåkona, ikke uten en viss faglig stolthet i stemmen, og ble overmannet av et voldsomt hosteanfall. Ida Marie ville, halvt for spøk, spørre om hun kunne forutsett den ellevte september også, men tok seg i det. Man skulle ikke spøke med skjebnen. Dessuten visste hun ikke hvorfor hun plutselig koblet de to hendelsene sammen i tankene.

I dag spør Mari oss om hvilke bøker som ligger på nattbordet vårt og disse har jeg

Blacklands, Skjulte feil og mangler, en diktsamling som heter «3898 ord om livet» en fin diktsamling så langt. På toppen ligger nettbrettet mitt og der leser jeg i «Mysteriet» for tiden, og så har jeg blitt litt småhektet på et spill som heter 4pics 1 word.


Nå derimot er det frokost og en aldri så liten bloggrunde før Tora og de andre jentene skal først ut å gå i dag.

HA EN FIN SØNDAG MED ELLER UTEN SKI!

33 kommentarer om “Smakebit på Søndag:"Skjulte feil og mangler" og et nattbord

 1. Jeg lar ski være ski, men skal litt senere i Vestlandshallen og se den håpefulle sparke lærkule med kameratene sine. Denne har jeg lest, og likte den veldig godt. (Ikke «kosekrim» he,he…) Ha en strålende søndag!

  Liker

 2. Hva skal vi gjøre da sesongen er avsluttet???? Jeg tipper at jeg kommer til å forlenge den med litt egeninnsats utover i april; siste skitur i fjor var 9. mai, om jeg ikke husker helt feil ;o)
  «Skjulte feil og mangler» ligger klar for å bli med på påsketur til fjells- sammen med en del andre bøker fra ymse sjangere. Gleder meg!!
  Takk for smakebiten- håper formen fortsetter å bedre seg, og at dagen blir av det gode slaget!

  Liker

 3. Spennende smakebit! Her i huset er det slapp søndag med «Modern Family» på tvn. Senere i dag skal vi på middag hos svigermor og svigerfar, og på menyen står pinnekjøtt! Gjett om jeg gleeeeeder meg 🙂

  Liker

 4. Jeg har en liten ferieuke hjemme i Trondheim og er klar for spasertur i det fine været og familiebesøk snart.
  Egholmbøkene kikket jeg på i KØben siste helg. Populære er de nok siden de er filmet. Vurderer å lese dem senere.:) Fin søndag til deg.:)

  Liker

 5. 9.mai det var ikke verst altså, selv går jeg ikke en meter på ski.Eneste positive med sesongslutt er at det blir litt mer tid til lesing!Formen begynner så smått å bli litt bedre så jeg får gjøre unna litt klevask. Ha en super dag!

  Liker

 6. Jeg har også blitt småhektet på 4pics 1 word 🙂 Det og Wordfeud er det helst det går på når jeg spiller, og litt Backgammond og Othello 🙂
  Boken din hørtes virkelig spennende ut, jeg ble nysgjerrig på baljen og hva som er oppi! Så den må nok på leselisten denne og! 🙂
  Ha en riktig fin søndag, Beathe!

  Liker

 7. Tack för smakbiten. Jag har lust att läsa någon av böckerna, TV-serien går just nu på svensk TV!
  Blacklands, ja, där har du något att se fram mot;_)

  Liker

 8. Så herlig med flere nattbord bilder 😀 Det er flere bokelskere som spiller 4 pics 1 word ja, jeg har nylig blitt hektet selv.

  Den smakebiten var ganske artig syntes jeg, men det ligger vel kanskje en del dramatikk rundt denne settingen? Det er det inntrykket jeg får av spådamen 🙂

  Liker

 9. Influensa er pyton! Håper du er bedre nå 🙂
  Boken du viser frem har jeg ikke hørt om før, takk for tips. Jeg skal lese omtalen før den settes på leselisten, men den virker spennende!

  Liker

 10. Er på bedringens vei nå og godt er det, jeg pleier ikke å bli forkjølet men etter at alle barna har vært
  gjennom en periode hver og minsten to ganger så var det ikke fritt for at jeg fikk det også. Håper det blir lenge til neste gang! Denne virker veldig bra så langt så vi får håpe at det holder helt inn. Omtale kommer når boken er lest ferdig.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.