Bokanmeldelse: katakombens hemmelighet av Tom Egeland

Tittel: Katakombens hemmelighet
Forfatter: Tom Egeland
Format: Lydbok
Utgitt: 2013
Utfordring: 100 bøker på 1 år.
Kilde: Lydfil mottatt fra lydbokforlaget

Forfatteren:

Tom Egeland er født i 1959 og debuterte i 1988 med grøsserromanen Stien mot fortiden som fikk ny tittel i 2006-Ragnarrok. Han har skrevet en rekke bøker med arkeologen Bjørn Beltø som hovedperson. Han fikk tildelt Rivertonprisen i 2009 for Lucifers Evangelium.


Intenst og spennende 

 I «Katakombens hemmelighet» blir vi kjent med Robert på 14 år som får være med moren som er arkeolog til Roma for å besøke en katakombe etter at de fant et kobberskrin med symboler som egentlig ikke hørte sammen under en utgraving ved Borgund stavkirke som kunne stamme fra nettopp Roma.
Det skulle vise seg å være et meget oppsiktsvekkende funn de hadde gjort og det er slett ikke små ting som står på spill for det er ikke mindre enn jordens undergang som trues av dette funnet.
En kveld moren er ute å spiser middag med de andre arkeologene stjeler Robert nøklene til katakomben for han vil undersøke noe alene, for forrige gang han hadde vært der hadde han kommet over et hittil ukjent symbol dypt nede i katakomben, et koptisk kors. Dette ville han undersøke litt nærmere men plutselig står han ansikt til ansikt med en Domini Canes munk… munkene fra Domini Canes ordenen er nemlig på jakt etter «Den hellige stjerne» og det har de vært i flere hundre år.
På Hawaii finner noen astronomer ut at en svær komet har stø kurs mot jorden, og kolliderer den med jorden vil det utslette hele kloden.
Har disse tingene en sammenheng og vil Robert klare å løse dette mysteriet før det er for seint?

Her var det fart og spenning var begynnelse til slutt, en utrolig godt skrevet roman, en ungdomsroman men ikke la deg «skremme» av det for denne kan leses av alle.Nemlig! Det var mitt aller første møte med Tom Egeland men det blir neppe det siste og nå kjenner jeg at jeg er glad jeg har noen av bøkene hans i hyllen. Det blir ikke lenge til jeg møter ham igjen. Dette var ikke bare spennende men også lærerikt for med ingredienser som munkeordener, vikingtokter, Jomfru Maria, ellevill biljakt og kidnapping blandet sammen med en 14 år gammel gutts vanlige hverdagsliv med lekser, fotballtrening og kamerater så ble dette utrolig bra og vel komponert.Jeg koste meg og måtte høre hele boken i et eneste javs!En veldig spennende roman om livets og dødens  mange gåter. En bok til påsken  for de som ikke har lest den!

Terningkast

Bok trailer

10 kommentarer om “Bokanmeldelse: katakombens hemmelighet av Tom Egeland

 1. Likte du denne så har du ihvertfall 4 bøker foran deg med albinoarkeologen Bjørn Beltø å se fram til. Heldige deg! Jeg har nemlig lest dem, og de var utrolig bra 🙂 Bare sørge for å ikke ta Egeland-overdose som jeg gjorde. Bøkene fortjener å bli spredd ut i tid, da kan de nyyyyyytes. Å så misunnelig jeg er, kjenner jeg :o) Kos deg!

  Liker

 2. Den står høyt på min e-bok ønskeliste. Men jeg var ikke klar over at det er ungdomsbok,, selv om jeg så den i bokhandelen for noen dager siden og merket meg at den var mye tynnere enn de bøkene vanligvis skriver.:-)

  Jeg har lest flere av bøkene hans. Sirkelen ende, Paktens vokterne, Lucifers Evangelium og den nyeste sommer ikke husker tittelen på. Kom i fjor tror jeg. 🙂

  Liker

 3. Nostradamus`testamente heter den som kom ut i fjor, jeg har kun den forrige boken så jeg må hamstre litt før jeg begynner på denne serien. Denne går fint an for voksne å lese,man skal ikke la seg avskrekke av det!

  Liker

 4. Takk for kjempefin omtale. Jeg har boken (lydbok) på lur, i påvente av en lang lat påske hos svigers. Planen var at 11 åringen min skulle få høre den, men jeg tror jeg må høre den jeg også 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.