Bokanmeldelse : Flink Pike av Gillian Flynn

Forlag: Font
Orginal tittel: Gone girl
Norsk tittel: Flink pike
Forfatter: Gillian Flynn
Norsk oversetter: Stian Omland, MNO
Format: Innbundet
Sideantall: 476
Utgitt(denne utgave): 2013
Utfordring: 100 bøker på 1 år.
Kilde: Leseeksemplar

Litt om forfatteren


Gillian Flynn er født i Kansas City,Missouri i  1971 og er en amerikansk forfatter og journalist. Hun har jobbet i flere år som filmkritiker i bladet Entertainment Weekly. Hun har tidligere gitt ut Åpne sår ( 2006) og Mørke rom ( 2011)
EN GENIAL THRILLER

 

I denne thrilleren med twist møter vi ekteparet Nick Dunne og Amy Elliott Dunne som utad virker som et ektepar med alt på stell. De bodde i New York  men etter at begge mistet jobbene sine flyttet de til  Nicks hjemby Cathage i Missouri. Det er en by som er preget av mange konkurser og ligner mest på en spøkelsesby. Boken er bygget opp slik at de forteller hver sin historie med hver sitt kapittel. Nick sin historie er fra nåtiden mens Amy`s historie begynner som tilbakeblikk med dagboknotater men så endrer dette seg og vi får vite Amy`s historie. Boken starter med at Amy forsvinner sporløst på deres fem års bryllupsdag og etter hvert som historien skrider frem så blir det klart at ekteskapet slett ikke er perfekt..

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg føler meg som en skingrende, høyrøstet kjeftesmelle,eller en dust av en dørmatte- jeg vet ikke hva. Jeg vil ikke være sint, jeg skjønner ikke engang om jeg burde være sint. Jeg vurderer å ta inn på hotell så han for en gang skyld kan få lure på hvor jeg er.
Jeg blir værende i noen minutter, så trekker jeg pusten og vasser inn i det alkoholtrukne soverommet vårt, og idet jeg legger meg, snur han seg mot meg og legger armene rundt meg og begraver ansiktet mot halsen min, og i samme øyeblikk sier vi begge: » Unnskyld.»

 Det blir et mediesirkus uten like når datteren av forfatterne bak den kjente  bokserien Fabelaktige Amy  forsvinner og Nick prøver naturligvis sammen med politiet å finne ut hva som har skjedd med henne.Etter som dagene og ukene går kommer Nick i politiets søkelys til tross for at det ikke finnes noe lik og vi følger hans kamp for å bli trodd…

Til tross for at vi halvveis i boken får vite hvordan tingene egentlig ligger an så er det spennende hele veien inn, forfatteren klarer å få dette til på en genial og fantastisk flott måte. For et plott og for et psykologisk spill!! Jeg kan egentlig ikke si så mye mer for jeg har ikke lyst til å røpe for mye, denne boken må oppleves! Og det var jammen ikke lett og vite hvem du skulle holde med og hvem som var mest forskrudd til slutt.Jeg tok meg i å lese raskere og raskere jo lengre ut i boken jeg kom for jeg ville vite hva som ble enden på hele visen. Det ble nærmest umulig å legge fra seg boken for det var så nervepirrende at det nesten ikke var til å holde ut. En skrivekunst på sitt aller ypperste som får leseren til å sitte klistret fast til siste ordet er sagt.
Denne boken ble en thriller- sensasjon i USA og en skal ikke se bort i fra at den blir det her i Norge også.
Boken skal filmatiseres og det sies at Reese Whiterspoon skal spille hovedrollen. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg.

Terningkast 

13 kommentarer om “Bokanmeldelse : Flink Pike av Gillian Flynn

 1. Da er boken bestilt på biblioteket. Ikke så ille lang ventetid heller. Gledes!! 🙂
  Fikk også bestilt Helbredelsen. Var ikke så voldsom venteliste på den heller. 🙂

  Liker

 2. Så bra at du fikk bestilt de! Denne boken overrasket meg veldig for jeg har lest den første boken hennes «Åpne sår» men den havnet bare midt på treet hos meg. Helbredesen er bare herlig da! Gi meg gjerne en lyd når du har lest de så jeg får vite hva du synes:-)

  Liker

 3. Jeg så for meg denne boken som film faktisk.. med musikken og ekle effekter.. Men jeg ble ikke like frelst av denne boken som de to forrige av Flynn. Likte de bedre.. Men spennende var den jo og bra skrevet absolutt. Skal skrive omtale litt senere.Leste den ut sist onsdag. Og her bør man jo ikke røpe særlig mye før man ødelegger overraskelsesmomentene heller..

  Liker

 4. Nei,har skal en holde tungen i rett munn for ikke å røpe for mye så ingen enkel bok å skrive omtale av sånn sett. Det er artig så forskjellig man er,»Åpne sår» nådde ikke helt opp hos meg men jeg falt virkelig for denne.»Mørke rom» har jeg ikke lest, men det skal jeg.

  Liker

 5. Ble ikke så imponert over boka jeg. Har lest mange bøker som har vært mye mer spennende og underholdende. Det var en helt grei krim, men ikke så mye mer enn det synes jeg!!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s