Boken på vent:Den mørke porten


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Denne måneden står i krimmens tegn og derfor blir det en krimbok som står for tur denne gangen også. Her slår jeg to fluer i en smekk for boken er nemlig på nynorsk, da får jeg øvd meg litt på det også samtidig som jeg får lest krim.  Dette er en forfatter som jeg ikke har lest noe av tidligere og det er alltid litt ekstra spennende også. Han har skrevet en rekke bøker, blant annet «Fuck off I love you»Ein mann blir drepen på brutalt vis i ein kyrkjeruin, same stad som psykologen Karsten Scheel blei funnen myrda fem år tilbake. Ina Grieg, Scheels kollega og hemmelege elskar, blir inkludert i etterforskingsteamet. Kjensla av at ho er med i teamet på nåde, gjer at Ina Grieg finn uortodokse metodar for å få etterforskinga framover. Hennar gamle venn og mentor, den pensjonerte psykologprofessoren Trygve Winther, viser seg å bli til stor hjelp. Snart blir det klart at dei står ovafor ein seriedrapsmann besett av hemn. Og Ina må kjempe mot fleire demonar i jakta på fienden, ikkje minst sine eigne.

Ser frem til å lese denne men det blir sikkert ikke før mot slutten av måneden for det står nemlig noen bøker foran i lesekøen.


document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company15 kommentarer om “Boken på vent:Den mørke porten

 1. Hm… du vet min erfaring med nynorsk, så jeg slipper nok ingen bombe når jeg sier at jeg ikke har lest noe av denne forfatteren før 🙂 Spent å høre hva du synes. Ha en nydelig tirsdag 🙂

  Liker

 2. Dette hørtes ut som en spennende krim. Den må jeg notere meg. Jeg leser altfor lite på nynorsk så det var en fordel det og 🙂 Håper du får en nydelig dag i dag!

  Liker

 3. Denne ventar eg på! Har fått lovnad på eit meldareksemplar frå Samlaget. Forfattaren er heilt ukjend for meg òg, men god nynorsk krim er etterlengta.

  Liker

 4. Rart med den der nynorsken- det er vel mest en vanesak, for meg også, desverre. Vi burde kanskje ha et litt mer bevisst forhold til språket vårt, men det var det med komfortsona igjen, da…
  Både bok og forfatter var ukjent for meg, men jeg likte forsidebildet utrolig godt, så da er det i hvertfall ingenting å si på førsteinntrykket ;o)

  Liker

 5. åååå, eg elskar nynorsk og krim! At det finst nynorsk krim, visste eg ikkje! Denne boka skal lesast! Tusen hjarteleg takk for godt lesetips 🙂
  Eg yneskjer deg ein glitrande glad dag!
  Klem frå Pia

  Liker

Kommentarer er stengt.