Smakebit på søndag: Reisen til Bella Coola

Første søndag i mars måned og vi går definitivt mot lysere tider,men nå er det ikke årstidene som skal diskuteres for nå er det duket for et av bloggukens høydepunkt, nemlig En smakebit på søndag som er en ukentlig event fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten.
I dag blir det å se femmila og heie på Petter og Sjur, og skal selvfølgelig få med meg skiskytingen fra Holmenkollen også.
Jeg holder fremdeles på med Tsarens helgenen som jeg gav en smakebit fra forrige søndag i tillegg til Flink Pike og Blacklands. Tenkte jeg skulle få lest  Reisen til Bella Coola av Kari Nygaard før jeg gir meg hen til krimmens verden denne måneden og skal til å begynne på den nå.

Året er 1892 og Ingrid står ved rekka på amerikabåten SS Majestic. Hun reiser sammen med ektemannen Esten. De har tatt avgjørelsen om oppbrudd sammen, men har helt ulike forventninger til den nye verden. På båtturen over Atlanteren møter Ingrid prestesønnen Andreas fra Stavanger, som i likhet med henne rømmer fra en dyp sorg. Det vokser frem et sterkt og uventet fellesskap mellom dem. «Reisen til Bella Coola» er en tidløs fortelling om tap, frigjøring og kjærlighet på tvers av klasseskiller og kontinenter.

Smakebiten kommer fra begynnelsen av boken og ser slik som dette ut
Ingrids hender var kalde, hun hadde holdt et fast grep i rekka siden de seilte ut fra havnen i Liverpool. Hun våget ikke å slakke grepet ennå,selv om den store damperen SS Majestic virket solid nok. Hun ønsket å stole på skipet som skulle bringe dem over atlanteren, hun ønsket å tro at de hadde tatt det riktige valget da de bestemte seg for å reise, likevel klamret hun seg fast som om hun ennå ikke var rede til å gi slipp.

Gleder meg til å lese videre før skirennene begynner men først blir det en litt sen frokost og bloggrunde som står for tur.

HA EN STRÅLENDE SØNDAG ALLE SAMMEN!

31 kommentarer om “Smakebit på søndag: Reisen til Bella Coola

 1. Denne har jeg også liggende. Det høres ut som en fin historie som jeg ser frem til å lese.
  Ha en fin søndag!

  Liker

 2. Ja heia Norge – på alle vis! Vi har nordmenn spredd rundt på hele kloden, men gi dem en Holmenkoll-dag så ere vi EN nasjon uansett :o) Ikke lest Bella Coola, så takk for smakebit! Ha en flott søndag Beathe – nå er det 5-mila! 😀

  Liker

 3. En bok jeg også kunne tenkt meg å lese. Det var litt av et valg de som reiste hjemmefra dengang tok, entid det ikke bare var så enkelt å reise tilbake dersom det ikke ble som forventet. Takk for smakebiten.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.