BØKER FOR MARS

Vi har kommet til mars måned og våren bør være i anmarsj ganske så snart, vi går lysere tider i møte. Men det skal da leses for det og det er på tide å ta en titt på noen av bøkene som kommer ut denne måneden.
Denne listen er ikke en oversikt over alle bøkene som kommer ut fra de ulike forlagene men kun en liste over hvilke av bøkene som kommer ut og som jeg kunne tenkt meg.  Dette er bok-ønskene mine rett og slett og kanskje jeg kan gi deg et tips eller to? Krim «bør» vel stå i fokus denne måneden men det er plass til litt annet også.


Etter morens død arver Emilie et slott i Frankrike. Her finner hun en bok med dikt, skrevet av den mystiske Sophia. Hennes kjærlighetshistorie blir inngangen til fortidshistorien fra 2. verdenskrig. Den handler om engelske Constance som kommer til Paris som spion. Her blir hun viklet inn i et nett av løgner og bedrag, og blir tvunget til å oppgi sin identitet og kutte alle bånd til familien.

Har flere bøker av forfatteren liggende men har ikke fått begynt på den ennå, men jeg tipper dette er bøker for meg.På havnen i Napoli en sen natt mister en lastekran en container som tilhører camorraen, byens fryktede mafia. Containeren knuses mot kaia, og ut velter 50 plastinnpakkede lik. Blant disse finner man Lucia Forlani og hennes sønn Salvatore, som forsvant tre år tidligere. Samtidig ble Lucias mann, fysikeren Giulio Forlani, likvidert av mafiaen. Sabrina D’Avalos, en ung statsadvokat fra Napoli, får i oppdrag å gjenoppta saken. I løpet av etterforskningen kommer hun i camorraens søkelys.

Denne boken måtte bare på listen for dette høres spennende ut.

Unge Marco er tidlig blitt tvunget inn på en kriminell løpebane av sin onkel Zola. Marco er dyktig, men avskyr alt Zola står for. Og når han oppdager at familien vil gjøre ham til krøpling, ser han ingen annen utvei enn å komme seg vekk så fort som mulig. De grusomme realitetene innhenter ham imidlertid da han noen måneder senere konfronteres med en plakat av en savnet mann. Etter dette kjemper Marco ikke bare for sin egen tilværelse, men også for sitt liv. Zola er på sporet av ham. I Avdeling Q virvles Carl, Assad og Rose inn i en sak som trekker farlige tråder til korrupsjon og forbrytelser helt opp på ministernivå og inn i den afrikanske jungelen.

Har lest tre av de forrige bøkene og jeg er forelsket i disse bøkene så nå må journal 64 leses snarest slik at jeg er klar når denne kommer.Dictes førtiårsdag får ikke forbigås i stillhet. Venninnene har invitert henne med på utendørskafé ved Århus Å, og både fødselsdag, skilsmisse og nytt hus skal feires. Men elvens mudrete vann gjemmer noe som avbryter feiringen. Det er Dicte som hører lyden først. Den ubehagelige lyden av plast som skraper mot stein. Dicte som får øye på den blå baljen som ligger og vugger i vannkanten, Dicte som svømmer ut og henter den opp. Baljen med det døde spedbarnet. Sammen med den rufsete og kjekke fotografen Bo blir Dicte motvillig satt til å dekke saken – en sak som vekker vonde minner fra fortiden.

Dette er første bok i den kritikerroste danske krimserien om journalisten Dicte Svendsen. Serien er dramatisert for TV 2 i Danmark.

En vakker, dramatisk og uforglemmelig historie om liv, identitet, drømmer og håp. En klatretur i Lofoten blir et dramatisk vendepunkt i livet til fire unge mennesker da Lotte holder på å omkomme under høyst uklare omstendigheter. Tyve år senere avtaler de fire å møtes igjen. Paul og Vincent, som begge var forelsket i Lotte, setter seg på Eurostar-toget i Brussel for å besøke Lotte og Martin, den fjerde klatrevennen, som siden har giftet seg med Lotte. Togreisen og gjenforeningen i Walesblir for dem alle en reise tilbake til opplevelsene i Lofoten og til forestillingen om hvem de en gang var – eller trodde at de var. Med dette utgangspunktet har Stephen Enter skrevet en medrivende beretning om livets omskiftelighet, om drømmer og fremtidshåp som går tapt, om hvordan tiden og erindringen forvrenger alle ting.
Fra forlagets side
Nygifte Nerys Watkins forlater landlige Wales for
første gang, for å følge sin mann til en misjonærpost
i India. Dypt i hjertet av Kashmir, ved en stor
innsjø, ligger byen Srinagar, hvor engelskmennene
bor på sine husbåter og lever livet fylt av dans, flørt
og sladder, som om det ikke finnes krig i verden.
Men krigen nærmer seg Srinagar, og livet endres
dramatisk når mennene blir sendt for å kjempe
mot fienden.
Mange år senere finner Mair Ellis et vakkert, antikt
sjal i sin fars hus i England. Et barnehår er viklet
inn i sjalets tråder. Hun vil finne ut mer om sjalets
opprinnelse og bestemmer seg for å følge i besteforeldrenes
fotspor tilbake til Kashmir.
Der avdekkes hele historien om sjalet og dets
opprinnelse.
Tror dette er en skikkelig «Beathe»-bok og SKAL skaffes ganske snart!


Milford i Connecticut er et rolig og fredelig sted å bo og et fint sted for unger å vokse opp. Men innbyggerne føler den økonomiske krisen på kroppen, og selv vanlige, lovlydige mennesker begynner å bli en smule kreative for å få endene til å møtes. Glen Garber og entreprenørfirmaet hans er blitt ekstra hardt rammet av nedgangstidene, særlig etter at en mystisk brann ødela et hus under oppføring. Men Glens problemer skal snart nå nye høyder. Kona Sheila har nemlig lagt egne planer for å få dem ut av det økonomiske uføret, planer som ser ut til å omfatte et hemmelig nettverk av Milfords husmødre, og som snart skal gi enorm avkastning. Det er da ulykken skjer …
  1959: Det er en varm sommerdag. Mens familien er på fødselsdagsutflukt ved elva som renner like ved gården deres i Suffolk, gjemmer seksten år gamle Laurel seg i en trehytte. Hun tenker på en gutt som heter Billy, en reise til London, og den lysende fremtiden hun ikke kan vente med å komme i gang med. Men før den idylliske ettermiddagen er over, har Laurel blitt vitne til en grufull forbrytelse som endrer alt. 2011: Laurel, som nå er en kjent skuespillerinne, overveldes av skygger fra fortiden. Hun plages av minnene og mysteriet rundt hva hun så den dagen i 1959, og returnerer til barndomshjemmet. Et bilde begynner å avtegne seg idet hun graver i familiehistorien. Tre fremmede fra forskjellige verdener – Dorothy, Vivien og Jimmy – som tilfeldigvis møttes i London i krigens dager, blir knyttet til hverandre for alltid.

Har ennå ikke kommet i kate Morton modus ennå men like fullt så ønsker jeg meg denne boken også, for jeg er nesten hundre prosent sikker på at dette er bøker som faller i smak hos meg.

Dette var en knippe bøker som kommer ut denne måneden og som jeg kunne tenkt meg, det kan godt være at det dukker opp flere etterhvert som jeg ikke har fått med meg til nå.

22 kommentarer om “BØKER FOR MARS

 1. Ja dette var gode mars -apriltips for meg! Alle havnet på leselista mi, der de får godt selskap av en haug andre, så det ser ut til å bli en travel vår! Og med masse andre planer enn å lese (gjester hjemme/besøk til andre/hagearbeid/et par reiser/sette opp maleriutstilling +++) blir jeg litt stressa! Kunsten blir å finne muligheter til å kombinere det ene og det andre – og det skal jeg klare.

  Liker

 2. Flere gode tips for meg også her ja, og alle var bøker jeg ikke har fått med meg/hørt om tidligere (har tydeligvis levd under pleddet i sofaen med nesa i en bok i februar, rart det der… ;)). Kate Morton sin er jeg nysgjerrig på, den boka om sjalet tror jeg også vil passe meg godt… Og Adler-Olsens bøker burde jo være perfekt nå i mars, jeg har hørt mye bra om disse bøkene fra før av også. Så jeg har veldig lyst til å lese dem en dag. Men jeg får vel grave i min egen krimhylle først, har flere godbiter liggende på lur der til påsken. 😉

  Liker

 3. Har den siste boken til Morton endelig kommet på norsk, så gøy! Nå har jeg lest de andre på norsk, så kanskje jeg skal prøve denne på engelsk. Får se, leses skal den uansett!
  Ellers er det flere av bøkene på marslisten din jeg kan tenke meg å lese 🙂

  Liker

 4. Jeg er forelsket i Jussi,i bøkene altså. De må/ bør du få med deg. Det er ikke alle bøker jeg får med meg heller og det er kjekt å få tips om bøker en ellers ikke hadde funnet frem til selv. Ønsker deg en fin lesemåned nå i mars!

  Liker

 5. Veldig mye triggende litteratur på listen din – takk for mange flotte boktips : ) Fint innlegg du har med denne månedlige leselisten du legger ut – liker måten jeg får presentert boknyheter på : )

  Vil bare gjøre deg oppmerksom på at teksten til boken, «Når de døde våkner» ser ut til å ha doblet seg…

  Ha en finfin weekend!

  Liker

 6. Mange interessante tips her Jussi Adler-Olsen og Linwood Barclay skal definitivt leses ja!! Skal prøve å få tak i dem på biblioteket!!! Tusen Takk for supre tips, og for alt du gir oss som leser bloggen din og som elsker bøker like høyt som deg!! ❤ 🙂

  Liker

 7. Den kommer nå i løpet av måneden! Nå får jeg sikkert ikke oppfylt alle disse ønskene men en del av dem håper jeg på, evt å låne den på biblioteket etter hvert,burde blitt flinkere til nettopp det.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s