Smakebit på Søndag: Helbredelsen

En ny uke har rast avgårde og det er søndag igjen og tid for nye smakebiter i spalten En smakebit på søndag som flotte Mari  fra bloggen Flukten fra virkeligheten står bak. Men aller først må jeg få gratulerer alle mødre der ute med dagen i dag, det er morsdag som dere vet. Det er også fastelavn og det betyr boller med syltetøy og krem….mmmmmm…
Jeg leser i flere bøker om dagene og Flink pike av Gillian Flynn måtte pent bare finne seg i å vente når jeg fikk Helbredelsen inn dørene. I tillegg så begynte jeg på Roar Sørensen`s Magellans kors i går.
Men over til boken jeg skal dele en smakebit med dere i dag,som er Helbredelsen av Jonathan Odell.

Litt fra bokens bakside:

På Satterfield-plantasjen sørger fru Amanda over sin eneste datter, som er død av kolera. Omtåket av sorg tar hun et nyfødt slavebarn til seg og gir det navnet Granada. Granada vokser opp som fruens leketøy, uvitende om familien sin og hvor hun kommer fra – inntil slavekvinnen Polly Shine ankommer plantasjen. Polly er kjøpt for å kurere slavene for en mystisk sykdom, og når hun lykkes over alle forventninger, begynner ting å endre seg. Granada må forlate hovedhuset og flytte inn hos Polly som hennes lærling. Og snart begynner det å hviskes om Friheten … Syttifem år senere sitter gamle Gran Gran og forteller sin historie til den foreldreløse Violet- og avslutningen på fortellingen kan vise seg å bli en helt annen enn hun ventet.

Jeg storkoser meg med denne men til nå har jeg ikke fått lest så mye som jeg skulle ønske for jeg må jo få med meg VM i skiskyting også.Men mandag og tirsdag er det pause  i Nove Mesto og da får jeg lagt inn mer lesetid tenker jeg.

Smakebiten i dag er hentet fra side 75 og slavekvinnen Polly Shine skal akkurat til å ankomme plantasjen:

Tante Sylvie kom løpende fra røykeriet med et sauelår i hånden som om det skulle vært en øks. Hun ropte til Granda: «Herr Ben kan komma når som helst nå, og han har med seg mirakel-slaven!Jeg så at støvskya sto oppe langs dikene. Det er helt sikkert ham.»
Akkurat da spilte Granada klinkekuler med Lille-Lord under den eviggrønne Virginia-eika. Hun var like nyfiken som alle de andre på hvordan denne slaven oppe fra innlandet så ut. Folk hadde nesten ikke snakket om annet de siste ukene. Men hun var ikke så nysgjerrig at hun ville ta sjansen på å miste sine dyrevare klinkekuler til herrens sønn. Den blonde juksepaven var akkurat i ferd med å forberede sitt neste kast.
Sylvie gikk forbi under eiketreet og skjente på Granada:»Jeg sa jo at du skulle sørge for å få vaska den gutten! Hvis Lille-Lord er møkkete som en gris når herren kommer hjem, da vil du få så øra flagrer,det er i hvert fall helt sikkert.»

Ser frem til å lese videre i denne og jeg satser på at jeg får lest litt innimellom skirenn,middagslaging og bollebaking!

HA EN FIN FASTELAVN ALLE SAMMEN !

35 kommentarer om “Smakebit på Søndag: Helbredelsen

 1. Denne boken høres ut til å være en følelsesladet sak, noe som er fint å lese noen ganger. Den er notert. Venter besøk av min gamle mor på 89 i dag, sammen med søster og svoger. (De kjører 25 mil).Mor elsker skiskyting, så i dag blir det morsdagskake og TV.

  Liker

 2. Låter som spännande människoöden! Tack för smakebiten. Det är förresten inte mors dag i Sverige idag, lustigt att det är olika. Tror det är i maj eller nåt.

  Liker

 3. Har også veldig lyst til å lese denne boken – Bokelskerinnen har tidligere også skrevet om den, og hun var også tydelig begeistret for boken. Prøvde å få takk i den både på mitt lokale bibliotek og i bokhandelen, men uten hell. Kanskje hvis jeg prøver nå ; )

  Takk for fin smakebit og riktig god fastelaven!

  Liker

 4. Spennende å lese hva du synes når du er ferdig. For denne virker å være en OK bok. Her blir det ingen boller, hadde for lite mel etter å ha bakt rundstykker i morges. Det ble sjokoladerullekake istedenfor. Og det er sjokolademonsene som bor sammen med meg glad for. Ha en fin februar søndag.

  Liker

 5. Gratulerer med dagen til deg også, Beathe! Ja, i dag blir det boller og kake…mmm, får vann i munnen bare ved tanken.

  Helbredelsen har jeg nettopp satt på listen over bøker å lese, det virker som en god historie – takk for smakebiten 🙂

  Liker

 6. Takk for det,Birthe:-) Ja,det er godt med både kake og boller så gleder meg til det,eller vi skal «bare» ha boller med krem, men ikke så lenge siden vi hadde dobbelt kalas og da ble det mye kake, så må prøve å begrense litt…hehe.. Har du lest «Barnepiken» og Mississippi» og likte de så liker du sikkert denne også som jeg vil si er litt i gaten med Margarets frihet også. En super søndag videre til deg:-)

  Liker

 7. Hehe, ja med bursdager så tett på blir det mye kake 🙂
  Jeg så «Barnepiken» på film og ellers har jeg «Mississippi» på leselisten. Jeg ser jo ennå frem til å lese «Margarets frihet», den har jeg satt opp som 2013-bok.

  Liker

 8. Denne høres veldig spennende og interessant ut 🙂 Jeg synes temaet er veldig spennende, men også sikkert litt vanskelig og rørende å lese om? Ha en riktig fin morsdag i dag 🙂 Og bollene så kjempegode ut 😉

  Liker

 9. Har lastet ned denne fra Lydbokforlaget, og gleder meg veldig til noen rolige dager med bok på øret og kanskje litt strikking i fanget! Her begynner vinterferien til helga, så kanskje den får bli med til fjells?
  Forresten så ble det jo riktig mye å feire i dag! Det som foregår i Nove Mesto begynner jo å ligne litt på storeslem!? Morsomt å være norsk i hvertfall ;o)

  Liker

 10. Ja,det er fantastisk så flinke de er for tiden:-) Emil var det litt Petter Northug tendenser på i dag og det digget jeg… skal bli godt med noen dagers pause så stemmen kan hente seg inn igjen litt… hehe..blir spennende å høre hva du synes om boken om du bestemmer deg for å ta den med deg til fjells. Ha en fin kveld:-)

  Liker

 11. Nydelig smakebit – en ordentlig «Beathebok» 😉 Tusen takk for koselige lykkeønskninger, vi har feiret dagen med alt for mye god mat og er helt stinne alle mann! Men innmari gøy har det vært!! Klemklem 🙂

  Liker

 12. Jeg er ikke så glad i dialekt/sleng i bøker, men når jeg får lest litt så glemmer jeg det fort hvis boken er god.

  Det så virkelig ut som deilige boller, Beathe. Jeg håper dere koste dere masse i går.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.